Κρούσμα λασπολογίας ενάντια σε δημοσιογράφους του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης

drt studios 2013Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει με τον πιο κάθετο και απερίφραστο τρόπο πρόσφατο κρούσμα συκοφάντησης και λασπολογίας ενάντια σε δημοσιογράφους — εργαζόμενους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρίπολης.

Υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά την πάγια και ασυμβίβαστη αρχή μας για υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης, των δημοκρατικών θεσμών, του καθήκοντος του δημοσιογράφου στην έρευνα και του δικαιώματος του πολίτη στην ενημέρωση, ειδικότερα σε αυτή την δύσκολη για τον κλάδο περίοδο, όπου οι δημοσιογράφοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βάλλονται και στοχοποιούνται πανταχόθεν, το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ τονίζει ότι:
• Η σχέση εργασίας των δημοσιογράφων δεν είναι επιλογή των ίδιων, αλλά προκλήθηκε από τις κυβερνητικές αλλαγές, που μεταξύ άλλων επέφεραν υπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων στα δημοτικά ΜΜΕ, γεγονός που το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων κατήγγειλε εξ αρχής.
• Κάθε προσπάθεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται, επώνυμη ή ανώνυμη, που αποσκοπεί να πλήξει την ελευθερία του Τύπου και την δημοσιογραφική δεοντολογία και ανεξαρτησία, αλλά και την σπίλωση της προσωπικής και επαγγελματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων θα μας βρίσκει πολέμιους και σταθερά αντίθετους.
• Η αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους συναδέλφους μας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, όπως και η υπεράσπιση της επαγγελματικής και ηθικής τους υπόστασης.
Για το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ
Ο Πρόεδρος Θέμης Κ. Μπερεδήμας

Ο Γεν. Γραμματέας Θανάσης Αλατάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *