ΟΕΝΓΕ. Απλήρωτοι πάλι οι γιατροί της Θεσσαλονίκης

οενγεΟι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της επιτρόπου του Ελεγκτικό Συνέδριο στο νομό Θεσσαλονίκης κ. Χατζηβασιλείου και των συνεργατών της και η τυπολατρία που ξεπερνάει τα όρια του παραλόγου οδηγούν για άλλη μια φορά στην άρνηση καταβολής εφημεριών έως και τετραμήνου στους γιατρούς των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη φορά η κ. Χατζηβασιλείου δεν αναγνώρισε το δικαίωμα υπογραφής των ενταλμάτων από την υποδιευθύντρια της ΥΔΕ μετά τη συνταξιοδότηση της Διευθύντριας. Παρά την παρέμβαση ακόμη και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, λιβάνισαν για πάνω από ένα μήνα στο γραφείο της επιτρόπου τα εντάλματα και μετά τα επέστρεψαν στην ΥΔΕ με πράξη, για να οριστεί επίσημα από το υπουργείο οικονομικών αναπληρωτής διευθυντής. Προκάλεσαν έτσι νέο γραφειοκρατικό κύκλο.

Και ενώ ορίστηκε όντως αναπληρώτρια διευθύντρια τα εντάλματα αντί να εγκριθούν στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο (;;;).

Πρόκειται για εντάλματα που αφορούν στις τακτικές, περίπου στις μισές για πολλούς συναδέλφους, των δεδουλευμένων εφημεριών και με το γνωστό πενιχρό ωρομίσθιο.

Κατά τ΄ άλλα, στη συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τον Υπουργό Υγείας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου διαβεβαίωσε ότι “ρέουν καλώς” οι εφημερίες του 2013 για να καθησυχάσει τη δήθεν αγωνία που εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης να μην μένουν απλήρωτοι οι γιατροί.

Αν δεν πρόκειται για υποκρισία και εμπαιγμό για άλλη μια φορά, ας προχωρήσουν επιτέλους στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, όπως έχει προτείνει η ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης θα αντιπαλέψουν με κάθε μέσο την αυθαιρεσία, τον εμπαιγμό και τον εξευτελισμό.

ΔΑΦΝΗ ΚΑΤΣΙΜΠΑ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *