Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 12-9-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Φόρος-τέρας ομολογία τριπλής αποτυχίας”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σαν κεραμίδα στο κεφάλι των ιδιοκτητών ακινήτων έπεσε ο νέος φόρος-τέρας που επιβάλλει η κυβέρνηση στα σπίτια, με τη χθεσινή ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης, έπειτα από την αιφνίδια απαίτηση της τρόικας την Παρασκευή, να καλυφθούν αμέσως τα 1,7 δισ. ευρώ για την επίτευξη της μείωσης του ελλείμματος του 2011”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “«Χαράτσι» (νέο) έως 10 ευρώ το τετραγωνικό στα σπίτια!”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “έντονες ήταν οι αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το νέο χαράτσι που θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος για την ακίνητη περιουσία που διαθέτει, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα στα κρατικά έσοδα που καταγράφεται εξαιτίας της ύφεσης αλλά και της ανικανότητας της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Να πάτε σε πτώχευση συντεταγμένα γιατί έχετε αποτύχει σε όλα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ακόμα και το απίστευτο χαράτσι στα ακίνητα αφήνει ασυγκίνητους τους Γερμανούς, που το ‘χουν πάρει απόφαση να μας στείλουν στον γκρεμό της πτώχευσης μια ώρα αρχύτερα, έχοντας πάρει τα μέτρα τους για τη μετρίαση, αν όχι την ολοκληρωτική αποσόβηση του κόστους μιας ελληνικής χρεωκοπίας για το τραπεζικό σύστημά τους”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Μοιραίοι για την Ελλάδα”.

Η εφημερίδα γράφει “θλιβερή εμφάνιση πρωθυπουργού (που… ονειρεύεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια) και αναπληρωτή. Προανήγγειλαν άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, συνεχίζουν να…παίζουν με την πτώχευση αλλά και τη στάση πληρωμών”.

ΕΘΝΟΣ: “Νέο χαράτσι στα ακίνητα για την 6η δόση”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε λύση έκτακτης ανάγκης κατέφυγε η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απειλές της τρόικας για την έκτη δανειακή δόση. Επιβάλλει νέο χαράτσι στα ακίνητα. Θα πληρωθεί μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ολόκληρη η τελετή αναβίωσης του τάγματος των Ναϊτών ιπποτών στη Ρόδο!”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το τριήμερο από τις 20 έως και τις 22 Οκτωβρίου του 1989 η Ελλάδα και ειδικότερα το νησί της Ρόδου είχαν την παγκόσμια “τιμητική” τους: μετά από αιώνες ολόκληρους στην αφάνεια και την παρανομία έγινε στο περίφημο κάστρο της Ρόδου η επανασύσταση του τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Χαράτσια απελπισίας. Οι πολίτες χρεοκοπούν”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “η κυβέρνηση, αφού πριν από λίγες ημέρες είχε αποκλείσει νέα εισπρακτικά μέτρα, χθες επέβαλε φόρο σε όλα τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ για να μαζέψει 4 δισ.”.

ΕΣΤΙΑ: “Νέο χαράτσι στα ακίνητα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η Κυβέρνησις Παπανδρέου δείχνει να έχη χάσει τον έλεγχο των κινήσεών της. Χθες στην Θεσσαλονίκη στήθηκε ένα απίστευτο θέατρο για να ανακοινωθή η επιβολή ενός νέου φόρου στα ακίνητα που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Ληστεία λόγω ανικανότητας”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η κυβέρνηση, εξαιτίας της αδυναμίας της να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες χτυπώντας τις ΔΕΚΟ -όπου συχνάζει το κοστοβόρο πελατειακό βαθύ ΠΑΣΟΚ- ανακοίνωσε, χθες, νέα επιδρομή στα ήδη ισχνά βαλάντια των νοικοκυριών επιβάλλοντας διετές τέλος στα ακίνητα”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Χαράτσι-ΔΕΗση προς την τρόικα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “νέο έκτακτο φόρο σε όλα τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση υστερα από τις έντονες πιέσεις των εταίρων μας για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. Από τον νέο φόρο προσδοκώνται έσοδα 2-2,5 δισ. ευρώ τον χρόνο”.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: “Ομολογία αποτυχίας και νέο χαράτσι”.

Οικονομικός Τύπος

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Φορο-επιδρομή 4 δισ. Διετές τέλος στα ακίνητα για την 6η δόση”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η πληρωμή του νέου φόρου στην ακίνητη περιουσία θα γίνει με διαδικασία-εξπρές μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εκτιμάται ότι θα φέρει συνολικά έσοδα 4 δισ. στη διετία 2011-2012. Ο φόρος θα κλιμακώνεται από 0,5 έως 10 ευρώ το τ.μ. ανάλογα με την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Σφοδρές αντιδράσεις από τις ενώσεις των ιδιοκτητών”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Νέα φορολογική επίθεση στους ιδιοκτήτες ακινήτων”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “πρόσθετα βάρη ύψους 2 δισ. ευρώ, ετησίως, στους κατόχους μικρών και μεγάλων ακινήτων επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών, με έκτακτη εισφορά, από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο, ύψους 0,5 έως 10 ευρώ και η οποία θα ισχύσει για δύο χρόνια, το 2011 και 2012”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=308906

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *