ΙΣΑ. Έκτακτη Σύσκεψη στον ΕΟΠΥΥ με την παρουσία του Πρωθυπουργού για τα Ληξιπρόθεσμα. Άλλα 30 εκατομμύρια ευρώ στους γιατρούς την επόμενη εβδομάδα

πατουλης εοπυυΠαρουσία του Πρωθυπουργού κου Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ με στόχο την επίσπευση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Λειτουργών Υγείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας κος Αδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αν Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υγείας κος Αντώνης Μπέζας, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Δημήτρης Κοντος και ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κος Πάνος Ευσταθίου καθώς και Διοικητές και Πρόεδροι άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε τις σχετικές εντολές ώστε να επισπευστεί άμεσα ο έλεγχος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των παρόχων Υγείας, να ολοκληρωθεί με γοργούς ρυθμούς η ενταλματοποίησή τους και να πληρωθούν οι Πάροχοι Υγείας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κος Γιώργος Πατούλης. Όπως είναι γνωστό ο ΙΣΑ, κατ’ επανάληψην έχει θέσει το ζωτικής σημασίας πρόβλημα των γιατρών που χρόνια ολόκληρα περίμεναν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, με τον κίνδυνο να χάσουν τα ληξιπρόθεσμα ποσά τους. Ο ΙΣΑ χαιρέτησε, από την προηγούμενη εβδομάδα, τις ενέργειες του ΥΥΚΑ, διότι κατόπιν παρέμβασής και του ΔΣ του ΙΣΑ, εκταμιεύτηκε το πρώτο ποσό 163 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του πρώην ΟΠΑΔ έως και 31.12.2011.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υφυπουργός Υγείας κος Μπέζας ενημέρωσε τον κο Πατούλη ότι την επόμενη εβδομάδα προορίζονται για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των γιατρών άλλα 30 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Κοντός τον διαβεβαίωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα πληρωθούν οι ιατρικές επισκέψεις του Φεβρουαρίου 2013 για τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και δρομολογείται η αποπληρωμή των ιατρικών πράξεων των δυο πρώτων μηνών 2013, κάτι που θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κος Πατούλης μίλησε για σταθερά θετικά βήματα, εξαιρετικά σημαντικά, στην αποκατάσταση του βιοποριστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες γιατροί της Αθήνας που διανύουν τον 8ο μήνα απλήρωτοι στον ΕΟΠΥΥ και τον 3ο χρόνο απλήρωτοι στις προηγούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από τα επιμέρους Ασφαλιστικά Ταμεία που τον συνιστούν. Τέλος τόνισε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα αγωνίζεται δυναμικά, παρακολουθώντας, βήμα προς βήμα, τις υποσχέσεις μέχρι να γίνουν πράξεις, με μόνο στόχο την Ποιότητα της Υγείας, πάντα προς όφελος του Αρρώστου και του Γιατρού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *