Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Έκτακτη συνάντηση του ΙΣΠ και εκπροσώπων του Τζανείου Νοσοκομείου με τον Υπουργό Υγείας

ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11

Σήμερα Παρασκευή 2-8-2013 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με τον Υπουργό Υγείας Κο Γεωργιάδη.   Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Κος Καλλίρης και εκπρόσωποι του Τζανείου Νοσοκομείου,  (ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Κος Μελιδώνης,  ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ και της ΕΙΝΑΠ Κος Πατσουράκος και ο Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής Κος Αντωνόπουλος).

Συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο,   μετά τον θόρυβο για μείωση των Παθολογικών Κλινικών και κλινών και το Διαβητολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Τζάνειο Νοσοκομείο δεν μπαίνει σε κινητικότητα ή «συγχώνευση»,  απεναντίας θα ενισχυθεί η στελέχωσή του (οι Παθολογικές Κλινικές παραμένουν τρεις και οι Παθολογικές Κλίνες ογδόντα οκτώ).  Το ίδιο ισχύει και για το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.  Το δε Διαβητολογικό Κέντρο του Τζανείου θα παραμείνει στον Οργανισμό του Νοσοκομείου ως Κέντρο.

 

Επίσης συζητήθηκε το θέμα του Νοσοκομείου Δυτ. Αττικής.  Εμείς εκθέσαμε τη σημασία της συνέχισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου,  λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής τόσο γεωγραφικά,  όσο και στη σύνθεση του πληθυσμού,  τη συγκοινωνιακή διασύνδεση,  αλλά και λόγω των προβλημάτων από τον μεγάλο αριθμό ράντζων στο Αττικό Νοσοκομείο.  Σαφέστατα δε τονίσαμε ότι υφίσταται ο διαχωρισμός μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Η πρότασή μας είναι οι αρμόδιοι φορείς  (Τοπική Αυτοδιοίκηση,  εργαζόμενοι Νοσοκομείου,  Υπουργείο),  αφού  λάβουν υπόψη όλες τις επιμέρους παραμέτρους,  να επιλύσουν προς όφελος της παρεχόμενης περίθαλψης και χωρίς ταλαιπωρία, το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Δυτ. Αττικής.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                          ΣΑΡΩΦ  ΠΑΥΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *