ΙΣΑ. Μακριά από Λαϊκίστικες Κορώνες της Βίας και της Ισοπέδωσης

ΙΣΑsmallΗ Ενότητα και οι Αγώνες θα φέρουν τη Λύση στο Χώρο της Υγείας

Επ αφορμής αδικαιολόγητης ανακοίνωσης μειοψηφούσας παράταξης στον Ιατρικό Χώρο, ο ΙΣΑ διευκρινίζει τα παρακάτω:

1) Μετά την προγραμματισμένη συνάντηση του ΙΣΑ με την ηγεσία του ΥΥΚΑ, την περασμένη Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013, κανείς εκ των Μελών του ΔΣ δεν ανακοίνωσε με χαρά τις αλλαγές που τους ανακοινώθηκαν.

2) Ο ΙΣΑ, απλά γνωστοποίησε, ως όφειλε, τις άμεσες αλλαγές που προγραμματίζονται για τα δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα, όπως προέκυψαν μετά από ενημέρωσή του στην εν λόγω επίσκεψη.

 

3) Ο ΙΣΑ εμμένει στην άποψή του, ότι οποιεσδήποτε αλλαγές χρήσης στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα ανά την Ελλάδα, πρέπει να προκύπτουν μέσα από μελέτες με επιδημιολογικά και πληθυσμιακά κριτήρια, κάτι που επεσήμανε εξάλλου και στη σημερινή ηγεσία του ΥΥΚΑ

 

4) Θεωρήσαμε και θεωρούμε θετική τη διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας, ότι κανένας Υγειονομικός Λειτουργός δε θα απολυθεί και κανένας γιατρός του ΕΣΥ δε θα μπει σε διαθεσιμότητα.

 

5) Θεωρήσαμε θετικό ότι θα υπάρξει τελικά Υγειονομικό Μπλοκ στη Βορειοανατολική Αττική από τα Νοσοκομεία Σισμνόγλειο, Α.Φλεμιγκ και Παίδων Πεντέλης που θα δρουν συμπληρωματικά το ένα ως προς το άλλο, για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του πληθυσμού στις γύρω περιοχές. Πρέπει να επισημανθεί ότι ο ΙΣΑ, εδώ και ένα χρόνο, αντιστεκόταν στη συγχώνευση του Παίδων Πεντέλης με το Παίδων Αγία Σοφία, μαζί με τους 12 Δήμους των Βορείων Προαστίων, κάτι που αν εφαρμοζόταν θα έκλεινε το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βορειοανατολικής Αττικής.

 

6) Ο ΙΣΑ παραμένει σε εγρήγορση, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας με ένα στόχο, να δράσει έντονα όπου υπάρξει ανάγκη, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή εξασφάλιση της περίθαλψης στους πολίτες και την αξιοπρέπεια των Υγειονομικών Λειτουργών.

 

7) Τέλος, για τον Τελάλη της Βίας και της Παραπληροφόρησης-Συγγραφέα του κειμένου της μειοψηφούσας παράταξης, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι οι πρακτικές του ψέματος είναι πρακτικές της δεκαετίας του 50, με μόνο στόχο την ισοπέδωση των διαχρονικών προσπαθειών ΙΣΑ και άλλων Υγειονομικών Φορέων. Το έμμεσο ή άμεσο κάλεσμά του για βία, αναδεικνύει τη φιλοσοφία του, που είναι μακριά από τις Αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας των Απόψεων, έχοντας ως όραμα ότι διά της Βίας, οι Μειοψηφίες μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους.

 

Είναι τόσο τυφλή η μικροπαρατιαξή του ιδιοτέλεια που ηθελημένα ξεχνά ότι ο ΙΣΑ πρωτοστάτησε σε όλους τους Αγώνες για τη δημιουργία ενός υγιή ΕΟΠΥΥ, για τους ειδικευόμενους, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, για τους ελευθεροεπαγγελματίες, για μια ισότιμη Υγεία όλων των κατοίκων σε όλα τα σημεία της χώρας μας, για τους ανέργους συναδέλφους που η πλειοψηφία τους καταλήγει δυστυχώς μετανάστες στο εξωτερικό.

Ο ΙΣΑ, μέσα από την ιστορία του, αλλά και ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο, να προστατεύσει τον Ασφαλισμένο και Ανασφάλιστο Πολίτη και να υπερασπιστεί τον αδικημένο Έλληνα Υγειονομικό Λειτουργό.

 

Ο ΙΣΑ, θα συνεχίσει, όπως άλλωστε έκανε όλα αυτά τα χρόνια, να παρακολουθεί διεξοδικά, βήμα προς βήμα, τις υποσχέσεις των ιθυνόντων μέχρι να γίνουν πράξεις, θα αγωνίζεται δυναμικά για την Ποιότητα της Υγείας και θα είναι “απέναντι” σε όσους χρησιμοποιούν το Ψέμα εις βάρος των Πολιτών.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου του ΙΣΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *