Νέα από Αρκαδία. Ψάχνουν για άξιους ή κομματικούς;

ARKADIA18-150x1501Τους είχαν έτοιμους από καιρό, τους νέους διοικητές των νοσοκομείων, όμως η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση χάλασε τη σούπα της μοιρασιάς και η διανομή αναβλήθηκε για να επανεξεταστεί από την δικομματική πλέον κυβερνώσα πλειοψηφία. Έτσι όλοι είναι στο περίμενε, κυρίως το προσωπικό ( ιατρικό και διοικητικό) των νοσοκομείων, το οποίο εναγώνια περιμένει τη νέα διοίκηση μπας και κινηθούν λίγο τα πράγματα. Πρόκειται για κρίσιμη θέση στις οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διορισθούν αποτυχημένοι πολιτευτές ή αυλικοί των κυβερνώντων κομμάτων. Αλλά να τοποθετηθούν άξιοι άνθρωποι, με πείρα και ανάλογα προσόντα, ώστε να μπορέσουν να βάλουν μια τάξη στα νοσοκομεία και όχι να «τα βρουν» με τους συνδικαλιστές. Αν και οι αμοιβές είναι ελάχιστες, ελέω του ανεξέλεγκτου λαϊκισμού, υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν μια τέτοια θέση και ψάχνουν σήμερα να βρουν δουλειά. Πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση να αποδείξει πως έκοψε μια για πάντα τις παλαιοκομματικές συνήθειες και πρακτικές. Και όσον αφορά τα του δικού μας Παναρκαδικού νοσοκομείου επείγει ακόμα περισσότερο η τοποθέτηση διοικητή, αφού παραμένει ακέφαλο εδώ και πολλούς μήνες, με συνέπεια όλα να έχουν βαλτώσει και να μην κινείται τίποτα. Ο κίνδυνος δε να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια από ολιγωρίες και καθυστερήσεις είναι υπαρκτός τώρα παρά ποτέ, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα γίνει αποδεκτή και υλοποιηθεί η δωρεά ομογενούς για τη δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου, συνολικής δαπάνης 500 χιλ. ευρώ, μια δωρεά που θα αναβαθμίσει τα μέγιστα το προφίλ του εν λόγω ιδρύματος.

 

Ο λαός έχει δείξει αξιοθαύμαστη αντοχή κατά την τετραετή ύφεση. Και με ανάλογη προσαρμοστικότητα πασχίζει να σταθεί όρθιος στα νέα δυσμενή δεδομένα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό που περιμένει από την ηγεσία του, και αυτή του το οφείλει, δεν είναι τα λεφτά που δεν υπάρχουν, είναι τουλάχιστον αξιοπρέπεια. Δηλαδή, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, αποτελεσματικότητα, αυτοσεβασμός εντέλει. Ας τα σκεφτούν αυτά οι κύριοι κυβερνητικοί υπεύθυνοι.

 

 

 

 

 

 

 

Αναλαμβάνει τα ηνία

 

Επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία για την Τρίπολη – Πρωτεύουσα Πόλη» τίθεται ο Κώστας Τζιούμης, ο οποίος στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε τα συγχαρητήρια από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεν εφείσθησαν καλών λόγων και για τον απελθόντα Νίκο Δελφάκη, επισημαίνοντας ότι η απουσία του θα είναι αισθητή. Παράλληλα έγινε και το καλωσόρισμα στον Ηλία Κούρο ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Δελφάκη.

 

Ο Σαμαρτζής…

 

Με έγγραφη παρέμβασή του ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σαμαρτζής αναφέρεται στο θέμα της προμήθειας και τοποθέτησης μαρμάρινων καθισμάτων στην Πλατεία Πετρινού που συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και υπεραμύνεται της τοποθέτησης του Ηλία Κούρου ο οποίος πρότεινε να α αποσυρθεί το θέμα και ο Δήμαρχος να επανεξετάσει την οικονομική μελέτη της εισήγησης, αξιολογώντας και τη δική του έρευνα αγοράς για την προμήθεια και τοποθέτηση των συγκεκριμένων καθισμάτων . Τούτο γιατί υπήρχαν σοβαρές αποκλίσεις στην κοστολόγηση τόσο των ίδιων των μαρμαρόπλακων όσο και των υλικών αδιαβροχοποίησης και προστασίας απέναντι στα σπρέι με τα οποία γίνεται βανδαλισμός ως συνηθίζεται στην πόλη μας δυστυχώς. Ο κ. Σαμαρτζής είπε πως ο κ. Κούρος κατέληξε σε αυτές τις αποκλίσεις μετά από τη συγκέντρωση 3 προσφορών από διαφορετικούς επιχειρηματίες. Έκανε αυτό δηλαδή που δεν έκανε η Δημοτική Αρχή ως όφειλε. Πήρε προσφορές. Έκανε αυτό που ορίζει ο Νόμος. Παρόλα αυτά η πρόταση της πλειοψηφίας υπερψηφίστηκε.

 

…Ταράζει τα νερά

 

Κατόπιν αυτού ο κ. Σαμαρτζής καλεί δημοσίως το Δήμαρχο να αποσύρει-ακυρώσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να επαναπροσδιορίσει τη δαπάνη. Σε περίπτωση που θεωρεί πως αυτό το έργο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί με λιγότερα χρήματα, αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου με το 50% του προϋπολογισμού ώστε ο Δήμος να ωφεληθεί 7.500 ευρώ. Σε περίπτωση που και από τις 7.500 ευρώ περισσέψουν και άλλα χρήματα , πράγμα που το θεωρεί εξαιρετικά πιθανό ,αυτά θα διατεθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο.

 

Αριστοφάνη «Σφήκες»

 

Την παράσταση του Αριστοφάνη «Σφήκες» θα παρουσιάσει σήμερα Παρασκευή, 2 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης ο θίασος «Μυθωδία». Κορυφαίος του Χορού ο Τάκης Ζαχαράτος (σε εναλλάξ διανομή με τον Νίκο Χανιωτάκη). Πρόκειται για μια διακωμώδηση των οχλοκρατικών αθηναϊκών δικαστηρίων και των δικαστών τους που δίκαζαν σύμφωνα με τα συμφέροντα και τα πάθη τους, καθώς επίσης και της μεγάλης ξιπασιάς και του φανατισμού των ενόρκων…

 

Σε διαθεσιμότητα

 

Από τη «Διαύγεια» όπου το Υπουργείο Παιδείας ανήρτησε τη διαπιστωτική πράξη κατάργησης θέσεων του προσωπικού της Δ/θμιας Εκπαίδευσης και τη διαθεσιμότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού των καταργούμενων ειδικοτήτων, έγιναν γνωστά τα ονόματα των εκπαιδευτικών, της Αρκαδίας, που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οποία είναι: 1.Αλεβίζος Γεωργιος 2. Ασημιάδου Αννα Μαρία 3. Αστάκογλου Στυλιανή 4. Καραγιαννοπούλου Νικολέττα 5. Κατσούλιας Φώτιος 6. Κουβαρντά Τριανταφυλλίδη Αννα 7. Λανος Γρηγόριος 8. Μπελογιάννη Παναγιώτα 9. Μπενοπούλου- Σαρακινιώτη Σοφία 10. Παπαγιάννη Βασιλική 11.Παπαπαναγιώτου Βασιλική 12. Σαρακινιώτη Θεοδώρα 13. Σχίζα-Ανδριανού Ελένη

 

Αντιδράσεις για απορρίμματα

 

Για εντυπωσιασμό κάνουν λόγο οι νομαρχιακές επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου πάνω στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια και την κυβέρνηση καθώς: « Χωρίς να ενημερώσουν κανέναν άλλον (πλην των μνημονιακών δυνάμεων) για την εξέλιξη αυτού του έργου, είχαν το θράσος να αναφερθούν για διαβούλευση που έγινε με φορείς και την κοινωνία! Θυμίζουμε τις τεκμηριωμένες διαμαρτυρίες των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να τους δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία… Τα πιο σοβαρά όμως θέματα, που έχουν να κάνουν μ’ αυτό το έργο, πλην της ενημέρωσης και της συμμετοχής της κοινωνίας είναι τα περιβαλλοντικά ζητήματα, το κόστος λειτουργίας του και η αντιμετώπιση της ενδιάμεσης φάσης διαχείρισης των απορριμμάτων»…. Η πρόταση – λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με βάρος στην πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, την διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την αποκεντρωμένη διαχείριση με τη συμμετοχή της κοινωνίας.

 

Χαμογελάτε

 

· -Κυρία Δημητρίου, σε αυτήν τη συναυλία τα τραγούδια που είπατε ήταν ανέκδοτα; – Όχι, κάθε άλλο, ήταν σοβαρά. (Αντζελα Δημητρίου)

 

· Είναι τρόπος του λέγοντος (Ελένη Μενεγάκη)

 

· Κατά τη διάρκεια ανωμάλου δρόμου γυναικών: «… Και οι ανώμαλες μπαίνουν στα τελευταία 1000 μέτρα…». ( Σχολιαστής στίβου)

 

· Οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι τα μοντέλα είναι χαζά. Τους υπόλοιπους τρεις όμως, που πιστεύουν ότι είμαστε έξυπνες γιατί δεν τους πιστεύουν; (Βίκυ Κουλιανού).

 

· Εδώ στο γήπεδο Χαριλάου βρέχει. Έξω δεν ξέρω τι κάνει. (Δημοσιογράφος Mega).

 

· Το θύμα είχε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε όλο το σώμα. (Δημοσιογράφος Alfa).

 

 

2 thoughts to “Νέα από Αρκαδία. Ψάχνουν για άξιους ή κομματικούς;”

  1. Το ερωτημα ειναι ρητορικο ;;;

    Γιατι κανετε συνεχεια ηλιθιες διαπιστωσεις ;
    Πως ειναι δυνατον να ψαχνουν αξιους ανθρωπους για να τους τοποθετησουν στις καταλληλες θεσεις εκεινοι που ,για να ανελθουν εκει που βρισκονται ,δεν σεβαστηκαν την αξιοκρατια !;!;!

    Πριν απο τις εκλογες ,οπου ανεδειχθει ο Γ.Α.Π ως πρωθυπουργος ,στο ιατρειο μου ειχε ξεκινησει μια πολιτικη αντιπαραθεση στην αιθουσα αναμονης .Σε σημειο που να διαπληκτιζονται τοσο εντονα ωστε δεν μπορουσα να εξετασω !
    Ξαφνικα απλωνεται σιγη …
    Αφου αποχαιρετησα τον ασθενη που εξεταζα μπαινει ο επομενος .Και τον ρωταω πως και σταματησε η φασαρια .Και εκεινος ,βοσκος στο επαγγελμα ,μου ειπε :
    “γιατρε ,τσακονωντουσαν για το ποιος ειναι καλυτερος για πρωθυπουργος και εγω τους ειπα .,βρε ανοητοι ,αμα καουν οι φακες μπορεις να τις ξαναβρασεις και να ειναι νοστιμες ;Και σταματησαν …

    Ετσι και με τους πολιτικους .Απο το ιδιο καζανι που βραζουν ολοι αυτοι ,που εμαθαν με κομπινες ,δολοπλοκιες ,ψευτιες και ατιμιες να προχωρουν ,πιστευετε ακομα οτι θα επιτρεψουν να αναδειχθει καποιος αξιος ;Γιατι ;;; Για να τους καταλαβει τη θεση και αυτοι να μεινουν ανεργοι ;
    Πατε καλα ;;;

    Και κατι αλλο .Διαβαζοντας το αρθρο καταλαβαινει κανεις οτι το χοντροκεφαλο του νεοελληνα δεν εχει καταλαβει τιποτε απο τα τεσσερα χρονια της κρισης .
    Συνεχιζει να νομιζει οτι για τα χαλια της χωρας φταιει καποιος αλλος οπως η ηγεσια ,ας πουμε .Δεν καταλαβαινει οτι αυτοι οι ηγετες εχουν εκλεχτει απο ΑΥΤΟ το λαο και ειναι η αφροκρεμα του …
    .Και εκθειαζεται η υπομονη και η “αξιοθαυμαστη αντοχη” αυτου του λαου που δεν εχει το παραμικρο οραμα και διαλεγει παντα τον πιο παραμυθαντζη !

    Αντι να κοιταχτουμε στον καθρεφτη ,να δουμε πως καταντησαμε και να καταλαβουμε οτι ειμαστε ανισορροποι ,κοιταμε τις κουρτινες ,απο πισω …

  2. Οριστε και η αποδειξη του γεγονοτος οτι η χωρα βριθει αναξιων και ανικανων στα υψιλοβαθμα κλιμακια της διοικησης :

    http://www.iefimerida.gr/news/117262/διοικούσε-επί-8-χρόνια-την-ελληνική-αμυντική-βιομηχανία-με-πτυχίο-«μαϊμού»

    Οπου και να ψαξεις ,θα βρεις ασχετους να βρισκονται σε καιριες θεσεις …
    Και εσεις αναρωτιεσται ,βλακωδως ,αν ψαχνουν για αξιους ή κομματικους για τη θεση των μανατζερ .Ο κοσμος το ‘χει τουμπανο και ‘μεις κρυφο καμαρι…
    Και μη βιαστειτε να απαντησετε οτι φταινε οι πολιτικοι που επετρεψαν να συμβαινουν αυτα που συνεβησαν .
    Ο κυριος υπαιτιος ειμαστε ΕΜΕΙΣ ,ΟΛΟΙ ,που κανοντας τα στραβα ματια ( γιατι ειχαμε σκοπο να εκμεταλευτουμε και μεις αυτο το σαπιο συστημα ,εναντι ανταλλαγματων ,καποια στιγμη-εξ ‘ου και οι αντιδρασεις ωστε ολα να παραμεινουν ως εχουν … ) επιτρεψαμε σε ολο αυτο το συρφετο των ανικανων να μας εξουσιαζει !

    Πρεπει να περασουν πολλα χρονια για να αλλαξει η εικονα της χωρας και οι συνηθειες ενος λαου που εμαθε να ζει αναξιοκρατικα και να χρειαζεται δεκανικια για να σταθει ορθιος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *