Άρχισαν τα όργανα! Κατάληψη στο Αγία Βαρβάρα για κινητικότητα-λουκέτα

αγια βαρβαραΟι ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα αλλάζει χρήση και περιορίζει δραστικά τις υπηρεσίες του, οδηγεί σε καταλήψεις τους εργαζόμενους.

Οι πρώτες μεγάλες αντιδράσεις στο χώρο της Υγείας για τις συγχωνεύσεις και τις αλλαγές χρήσης πολλών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, φαίνεται ότι ξεκινούν. Γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα πραγματοποιούν κατάληψη στα εξωτερικά ιατρεία του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και στα γραφεία της διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι δεν πείσθηκαν από τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι δε θα απολυθεί κανείς εργαζόμενος αλλά και ότι το νοσοκομείο θα αξιοποιηθεί με καλύτερο τρόπο.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας από το Αγία Βαρβάρα θα γίνει μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία της Β Υγειονομικής Περιφέρειας (Πειραιώς)ενώ θα παραμείνει μικρό μέρος του προσωπικού. Το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και μέρος των κλινών του θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε νοσοκομεία.

 

«Θα προβεί σε απολύσεις ο υπουργός υγείας είναι βέβαιον» επισημαίνει στο iatropedia.gr η πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων Κατερίνα Κρητικού και εξηγεί ότι στη συνάντηση που είχε το σωματείο των εργαζομένων με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αποκλείσθηκε αυτό το ενδεχόμενο. Παράλληλα η πρόεδρος του σωματείου του Αγία Βαρβάρα εξηγεί ότι η κατάληψη δεν πραγματοποιείται για τους ασθενείς οι οποίοι έχουν κανονικά πρόσβαση στο νοσοκομείο αλλά και τη διοίκηση.

«Το νοσοκομείο κλείνει ουσιαστικά. Η αλλαγή χρήσης σημαίνει λουκέτο. Και εκτός των άλλων σήμερα δε γνωρίζουμε ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται από το πουθενά και προβλήματα μεταξύ του προσωπικού» προσθέτει στο iatropedia.gr.

 

Να σημειωθεί ότι στο Αγία Βαρβάρα εργαζόνται σήμερα 395 γιατροί και εργαζόμενοι.

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/4663

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *