ΠΙΣ.Στην διαδικασία της εφαρμογής των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων θα συμμετάσχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

ΑθήνΠΙΣα, 1 Αυγούστου 2013 – Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Υγείας, κ. Αδωνι Γεωργιάδη, στην επιστολή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τη συμμετοχή του Συλλόγου στη διαμόρφωση της υλοποίησης των Διαγνωστικών και Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων.

Ο Υπουργός Υγείας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκο, και τον ενημέρωσε ότι θα αποσταλούν από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) στον Σύλλογο τα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα, προκειμένου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να υποβάλλει τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις του.

 

Κέντρο Υγείας αστικού τύπου το παλαιό νοσοκομείο Ρόδου

Ως θετική χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, χθες, στο ακριτικό Καστελόριζο και τη Ρόδο, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα τα οποία αφορούν την υγεία των κατοίκων των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών.

Στη σύσκεψη των φορέων η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος για θέματα Υγείας νησιωτικών και ακριτικών περιοχών, Συντονιστής Δ/ντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Κ. Κουτσόπουλος.

Σημειώνεται ότι έγινε δεκτή η πρόταση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου της Ρόδου, με τη δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, όπως έχει ζητηθεί επίσης από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, ενώ δηλώθηκε από όλες τις πλευρές η ανάγκη για την άμεση ενίσχυση των δημοσίων δομών Υγείας, με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Η συνεργασία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με όλες τις πλευρές θα είναι συνεχής, διότι οι ανάγκες για υπηρεσίες Υγείας στις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές είναι μεγάλες και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *