Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Συρρίκνωση και σύμπτυξη των Παθολογικών τμημάτων και κατάργηση του Διαβητολογικού Κέντρου σε ειδική μονάδα του Τζανείου Νοσοκομείου

ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11Κε Υπουργέ,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά πριν την επιβεβαίωση των ανωτέρω σίγουρων στοιχείων και πριν τεθούν σε εφαρμογή, καταγγέλλει και ερωτά βάσει ποιού σχεδιασμού και προγραμματισμού γίνεται η συρρίκνωση των Παθολογικών τμημάτων του Τζανείου Νοσοκομείου (οι τρεις Παθολογικές Κλινικές που είναι εκ των βασικότερων τμημάτων ανά 4 ημέρες του προγράμματος γενικής εφημερίας του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες σήμερα έχουν 88 κλίνες, συρρικνώνονται σε δύο, με μείωση των κλινών σε 65, ήτοι απώλεια 23 κλινών, ποσοστό περίπου 20%, καθώς επίσης και μείωση θέσεων των ειδικευόμενων ιατρών κατά 6-7).

Μήπως το γεγονός αυτό αποτελεί προπομπό για την τύχη του Νοσοκομείου μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ;

 

Γνωρίζουμε ότι αυτό μάλλον αποτελεί θέση-απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και σίγουρα όχι θέση-απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας. Ποιά είναι η θέση του Επιστημονικού Συμβουλίου και των Τομέων του Νοσοκομείου για το ανωτέρω θέμα ; Ζητάμε να δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν την πληρότητα, την επισκεψιμότητα, το μέσο χρόνο νοσηλείας κλπ.

 

Γνωστοποιούμε ότι :

• Δεν θα επιτρέψουμε μείωση των κλινών θεραπείας του Νοσοκομείου που πρέπει να έχουν οι πολίτες

• Δεν θα δεχθούμε συρρίκνωση τμημάτων και ότι αυτό συνεπάγεται για το Νοσοκομείο

• Δεν θα δεχθούμε μείωση των θέσεων των ειδικευόμενων ιατρών του Νοσοκομείου

 

Οι ενέργειες κάποιων -πιθανόν για να φανούν αρεστοί και επαρκείς- δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν εις βάρος της υγείας της κοινωνίας και του υγειονομικού κόσμου. Θα προστα-τεύσουμε και θα διεκδικήσουμε τη λειτουργία όλων των τμημάτων του Τζανείου Νοσοκομείου, διότι δεν περισσεύουν ούτε κλίνες, ούτε τμήματα από αυτά που ήδη λειτουρ-γούν. Οι πειραματισμοί ανήκουν σε άλλες εποχές. Η αναζήτηση οικονομικών πόρων για το Νοσοκομείο ας γίνει από αλλού, (βάσει και των προτάσεων που έχουμε κάνει).

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας επί του θέματος και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω ενέργειες.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ      ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

 

 

 

 

 

Κοινοποιήσεις :

 

– Υφυπουργοί Υγείας

– Βουλευτές Α΄ Πειραιά

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *