Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε Καστελλόριζο και Ρόδο.

be85dd_31-7-2013, Επίσκεψη σε Ρόδο και Καστελλόριζο (εοπυυ Ρόδου)   Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μετέβη σήμερα στο ακριτικό Καστελλόριζο, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Βασίλη Υψηλάντη, τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κ. Πάνο Ευσταθίου, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ, κ. Γιάννη Βαφειάδη, τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γιάννη Ευδοκιμίδη και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου (δήμου αδελφοποιημένου με το δήμο Καστελλόριζου) και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργο Πατούλη.

 

f875e6_31-7-2013, Επίσκεψη σε Ρόδο και Καστελλόριζο (παλαιό νοσοκομείο)Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την πλήρωση της θέσης μόνιμης γενικής ιατρού και παρευρέθη στην τοποθέτησή της στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο του νησιού. Ακόμη συνομίλησε με κατοίκους του Καστελλόριζου και ενημερώθηκε τόσο για την καθημερινότητα, όσο και για τα προβλήματά τους, κυρίως ως προς το ζωτικής σημασίας πεδίο της υγείας. 

 

Ο κ. Γεωργιάδης, μετά το πέρας την επίσκεψής του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Στόχος της επίσκεψής μας είναι να καταγράψουμε τα υγειονομικά προβλήματα του Καστελλόριζου και να βρούμε λύση. Δεν θα αφήσουμε το Καστελλόριζο απροστάτευτο, όσον αφορά στην υγειονομική του κάλυψη. Από τη στιγμή που ανέλαβα ως Υπουργός Υγείας, ο πρώτος προορισμός που επέλεξα να επισκεφθώ  ήταν το Καστελλόριζο. Από την πρώτη μέρα της Υπουργίας μου, μας κινητοποίησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης, για τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού και κυρίως για να βρεθεί άμεσα ειδική γιατρός, την οποία και σήμερα παρουσιάζουμε.

 

Ο σχεδιασμός μα3483bc_31-7-2013, Επίσκεψη σε Ρόδο και Καστελλόριζο (κυρά της Ρω)ς είναι να δώσουμε οριστική λύση στα προβλήματα υγείας του Καστελλόριζου. Άμεσες προτεραιότητες μας είναι η στελέχωση με νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό μαζί με τους ειδικούς γιατρούς και κυρίως η έναρξη Προγραμμάτων των Συστημάτων Τηλεϊατρικής, στο πλαίσιο συνεργασίας τού Υπουργείου Υγείας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, τόσο στο Καστελλόριζο όσο και σε όλες της παραμεθόριες περιοχές. Ο Υπουργός Υγείας δεν είναι μόνο για την Αθήνα. Είναι για όλη την Ελλάδα, από τη μία άκρη της μέχρι την άλλη».

 

Ο κ. Πατούλης από την πλευρά του τόνισε: «Χαιρόμαστε που ενάμισι χρόνο μετά, ο νυν Υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης ανταποκρίθηκε από την πρώτη μέρα άμεσα και αποτελεσματικά στις εκκλήσεις μας για τους Ακρίτες της πατρίδας μας. Θεωρούμε ότι τα 15 Οδοιπορικά Υγείας που διοργανώσαμε με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε 37 περιοχές της Ελλάδας άνοιξαν δρόμους στην επίλυση των υγειονομικών τους προβλημάτων και απέφεραν καρπούς, οι πρώτοι εκ των οποίων διαφαίνονται ξεκάθαρα σήμερα. Τον τελευταίο χρόνο επισκεφθήκαμε το Καστελλόριζο τέσσερις  φορές, καταγράψαμε τις υγειονομικές ανάγκες των Καστελλοριζιών, αντικρίσαμε τις υπέρμετρες δυσκολίες τους, αγωνιστήκαμε για τις αγωνίες τους…Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί τους σε όλα τα επίπεδα”.

 

 

Σημειώνεται ότι από τις 26 Ιουλίου με εντολή του Υπουργού Υγείας, έχει εγκριθεί η μετακίνηση από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο, δύο οδοντιάτρων (ένας ανά τρίμηνο) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ακριτικού νησιού για τους επόμενους έξι μήνες.

 

Ο κ. Γεωργιάδης, επίσης, επισκέφθηκε τη Νήσο Ρω και κατέθεσε κλαδί ελιάς ως σύμβολο του Ελληνισμού στον τάφο της Κυράς της Ρω.

 

Νωρίτερα, ο Υπουργός Υγείας είχε επισκεφθεί τη Μονάδα ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ της Ρόδου και το παλαιό νοσοκομείο. Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους υγειονομικών φορέων της Δωδεκανήσου στο ΓΝ Ρόδου. 

 

3 thoughts to “Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε Καστελλόριζο και Ρόδο.”

  1. Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο…Πατούλης συνεχίζει το έργο της αυτοπροβολής του μέσω των ΜΜΕ.
    Ιατρεία κλείνουν,γιατροί ξενιτεύονται,εργαστήρια είναι έτοιμα γιά λουκέτο και ο κύριος αυτός συνεχίζει την ..πανελλήνια εκστρατεία αυτοπροβολής του!!
    Μέχρι τώρα δούλευε συστηματικά γιά την καλλιέργεια του πολιτικού του προφίλ και οι στόχοι του έδειχναν υψηλότεροι από τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Αμαρουσίου.
    Τώρα πλέον έχει αναλάβει απροκάλυπτα να προωθήσει την πολιτική της ΝΔ στον χώρο της υγείας και να λανσάρει τον.. Αδωνι ως αξιόπιστο Υπουργό Υγείας!
    Κουβέντα γιά τα ληξιπρόθεσμα,κουβέντα γιά τα συνεχή κουρέματα,
    κουβέντα γιά την δραστική ουσία,κουβέντα γιά τους απλήρωτους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ,κουβέντα γιά τις απλήρωτες εφημερίες των συναδέλφων του ΕΣΥ!! Μόνο κάποιες χλιαρές ανακοινώσεις που προκαλούν οίκτο!
    Μόνο χαμόγελα με τον άσχετο και προκλητικό Υ.Υγείας και φωτογραφήσεις στα δικά τους ΜΜΕ!
    Αυτόν ψηφίσαμε και ένας τέτοιος μας ..αξίζει!!!

  2. Δεν ξερω τι βλεπετε εσεις στις φωτο ,εγω αλλον βλεπω “πρωτη μουρη” και οχι τον Αδωνη …

  3. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι βλέψεις του κ.Πατούλη δεν μπορούν να περιοριστούν στον δημαρχιακό θώκο του Δ.Αμαρουσίου.Τώρα πλέον ο κύριος αυτός-τον οποίο δυστυχώς τον ψήφισα και εγώ,το λέω με μεγάλη οδύνη- γυρνάει την Ελλάδα και λανσάρει την μνημονιακή πολιτική της ΝΔ και τον άσχετο κολλητό του Υπουργό Υγείας σε όλη την χώρα.
    Κουβέντα γιά τα ληξιπρόθεμα,κουβέντα γιά τις απλήρωτες εφημερίες των συναδέλφων του ΕΣΥ,κουβέντα γιά τα ιατρεία που κλείνουν,γιά τους συναδέλφους που ξενιτεύονται,γιά τους απλήρωτους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ.Μόνο κάποιες χλιαρές ανακοινώσεις γιά τα μάτια του κόσμου.Και υπόγειες συνεννοήσεις μαζί του!
    Μας κοροιδεύει ο φερόμενος ως Υ.Υγείας και αντί να τον πεί ανεπιθύμητο γιά όλο το ιατρικό σώμα που βρίσκεται σε απηνή διωγμό τον διαφημίζει μπροστά στα προδοτικά ΜΜΕ που τον αβαντάρουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *