ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ- Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κάθε μέρα που περνάει δείχνει όλο και πιο καθαρά το αποκρουστικό της πρόσωπο

σαμαρας  βενιζελοςΗ δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κάθε μέρα που περνάει δείχνει όλο και πιο καθαρά το αποκρουστικό της πρόσωπο.

Στο χώρο της Υγείας ο νέος Υπουργός μετά τις συναντήσεις που είχε με την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ, δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Υγεία θα συρρικνωθεί σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου.

Μαζί με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 300 εκ. € το 2014 για τα Νοσοκομεία, ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να επιτύχει ελάχιστους διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών δυσανάλογους με τις σημερινές πραγματικές ανάγκες των Νοσοκομείων της χώρας. Οι τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό επιχειρείται να αντιμετωπισθούν με «αλλαγή χρήσης» των μικρών Νοσοκομείων του λεκανοπεδίου, δηλαδή τη μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας, χωρίς να υπάρχει κανένα σαφές σχέδιο ως προς το πώς θα αντικατασταθούν οι χαμένες κλίνες όπως ομολόγησε ο ίδιος.

 Αυτό θα σημάνει την ασφυξία των ήδη επιβαρυμένων υπόλοιπων Νοσοκομείων που θα έχουν να αντιμετωπίσουν το ερχόμενο διάστημα εκτός από την αύξηση προσέλευσης των πολιτών, που αγγίζει ήδη το 30%, και την έλλειψη πόρων για την αντιμετώπισή τους. Μαθηματικά λοιπόν τα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου θα μετατραπούν σε νοσοκομεία αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, με περιορισμένες δυνατότητες παροχής Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας περίθαλψης για χρόνια περιστατικά.

Ο σκοπός είναι προφανής. Η απαξίωση σταδιακά όλων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση και πώλησή τους.

 Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις περί ιδιωτικών ελεγκτών κλινικού έργου με πρόσχημα αρχικά ότι κατασπαταλώνται πόροι του ΕΟΠΥΥ και σε δεύτερη φάση για

την εισαγωγή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, που αποκλειστικό σκοπό θα έχουν όχι την ποιοτική αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας αλλά την παροχή Υγείας με κριτήριο την ελάχιστη σε κόστος παροχή νοσηλείας και αντιμετώπισης.

Παράλληλα, το πάρτι των ημετέρων συνεχίζεται.

 Κανείς Κεντρικός Δημόσιος Διαγωνισμός στην 1η και στη 2η ΥΠΕ δεν έχει τελεσφορήσει, τα υλικά συνεχίζουν να αγοράζονται με παρατάσεις συμβάσεων ή με πρόχειρους διαγωνισμούς περιορισμένων ποσοτήτων και με ζημιά του Δημοσίου.

 Τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης αμείβονται με λεόντειες συμβάσεις δίνοντας ψίχουλα και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους σε αυτά.

Η συστηματική προσπάθεια εκχώρησης του αγαθού της Υγείας στα χέρια των ιδιωτικών μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων είναι ξεκάθαρη.

 Αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι η πτώση όλων των δεικτών υγείας του λαού μας, με πρώτα θύματα τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες όσο και ένας πρωτόγνωρος εργασιακός μεσαίωνας για τους γιατρούς και κυρίως τους νεότερους, οι οποίοι πλέον αναγκάζονται σε αθρόα μετανάστευση προκειμένου να επιβιώσουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να διεξάγουν Γενικές Συνελεύσεις στα Νοσοκομεία ώστε να αναλύσουμε τόσο τη σημερινή κατάσταση όσο και την επερχόμενη.

Το ΜΕΤΩΠΟ Νοσοκομειακών Γιατρών θα καταγγέλλει καθημερινά την έλλειψη κλινών ΜΕΘ θεωρώντας ότι για κάθε ασθενή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε θάλαμο υπάρχει βαρύτατη αμέλεια και παράβαση καθήκοντος των αρμοδίων.

Είναι τραγικό να υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες και να βρίσκονται σε αχρηστία επειδή υο ΥΥΚΑ αρνείται να προσλάβει τους αντίστοιχους Υγειονομικούς. Την ίδια στιγμή φροντίζει να κάνει πανάκριβες συμβάσεις με ιδιωτικές ΜΕΘ οι οποίες συχνότατα μάλιστα δεν αναλαμβάνουν όλο το φάσμα των παθήσεων, πχ νευροχειρουργικά.

Αναμένουμε την άμεση υλοποίηση της υπόσχεσης του Υπουργού για αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του 2012, την καθιέρωση μικτών εφημεριών και για τα Σαββατοκύριακα και την πληρωμή με μισθοδοτικές καταστάσεις όπως στο παρελθόν.

Καμία ψευδαίσθηση δεν γεννά η αλλαγή ηγεσίας στο ΥΥΚΑ.

Αντιθέτως οι συγκεκριμένες επιλογές σηματοδοτούν μια νέα πιο σκληρή φάση επίθεσης στο ΕΣΥ, της οποίας έχουμε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής με την ανακοίνωση για κλείσιμο Νοσοκομείων, αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον διάλογο με τους Υγειονομικούς.

Το ΜΕΤΩΠΟ Νοσοκομειακών Γιατρών δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετο σε κάθε κλείσιμο ή συρρίκνωση Νοσοκομείου.

-Κανένα Νοσοκομείο κλειστό

-Καμία κλίνη κλειστή

-Κανένας εργαζόμενος θυσία στο βωμό της Τρόικας και των δανειστών.

 Στην κατεύθυνση αυτή δίνει και θα συνεχίσει να δίνει την μάχη συμπαρατασσόμενο με όλες εκείνες τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, τους εργαζόμενους, τα σωματεία εργαζομένων , την τοπική κοινωνία, τοπικούς φορείς, που θέλουν από κοινού να δώσουμε νικηφόρα έκβαση στον αγώνα για την επιβίωση και την αναβάθμιση του ΕΣΥ δημιουργώντας ένα Δημόσιο και Δωρεά Συστήμα Υγείας, υψηλής ποιότητας για όλους.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλες τις συγκεντρώσεις και συναυλίες διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο Νοσοκομείων, την συρρίκνωση και την αποσάθρωση του ΕΣΥ.

Γνώμονας μας είναι ένας, η Υγεία είναι δικαίωμα όλων και όχι προτέρημα των λίγων.

Στον αντίποδα αυτού ο νέος Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εγκαινίασε δυναμικά τον κύκλο επισκέψεών του στα Νοσοκομεία της Αθήνας, επισκεπτόμενος το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν με συνοδεία ΜΑΤ!

Η ανεκδιήγητη αυτή ενέργεια, που συνοδεύθηκε από προπηλακισμούς εργαζομένων γιατρών και συνοδών, ήταν η απάντηση του Υπουργού στη συγκέντρωση προσωπικού και πολιτών που διαμαρτύρονταν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για την Υγεία που υλοποιείται με κλείσιμο νοσοκομείων, απολύσεις και παράδοση του ΕΣΥ σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Επίσης ο Υπουργός, συνεπής στο δημαγωγικό και μιντιακό του προφίλ, αποπειράθηκε να παρουσιάσει τα γεγονότα ως επίθεση εναντίον του κατά τον προσφιλή τρόπο της αντιστροφής της πραγματικότητας από τα κυρίαρχα ΜΜΕ που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς γι αυτόν πλειάδα βίντεο δεν επιβεβαιώνουν την εκδοχή του.

Ο Υπουργός Υγείας με την παραπάνω ενέργεια είναι συνεπής και με την ακροδεξιά του προέλευση στη χρήση των δυνάμεων καταστολής και την κατάλυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη διαμαρτυρία.

Το ΜΕΤΩΠΟ δηλώνει ότι παρόμοιες ενέργειες θα μας βρουν αντιμέτωπους και υπερασπιστές της Δημόσιας Υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *