Νέα από Αρκαδία. Κίνηση υψηλής πολιτικής

ARKADIA18-150x1501Μέτωπο κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στους ΟΤΑ συγκροτούν οι ανεξάρτητοι δήμαρχοι των πέντε μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Βόλου, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πόλεών τους.

Σε παρέμβασή τους τάσσονται κατά της «εχθρικής και απαξιωτικής πολιτικής που ασκεί η κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», η οποία, όπως τονίζουν, «αυθαίρετα υφαρπάζει αρμοδιότητες, αφαιρεί πόρους και απολύει εργαζομένους», μετατρέποντας τους δήμους σε «φτωχό συγγενή» του κράτους. Οι πέντε χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους στην Αυτοδιοίκηση, για τους οποίους τονίζουν ότι αποτελούν μια ακραία εκδοχή συνδικαλισμού, «που μετέρχεται τη βία και τον τσαμπουκά», ενώ δίνουν έμφαση στο μεταρρυθμιστικό πνεύμα που πιστεύουν ότι αποπνέουν, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία ενός «τολμηρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών, των εργαζομένων, της λειτουργίας των πόλεων και της χώρας.

 

Το θετικό σημείο της παρέμβασης είναι ότι ασκούν κριτική προς κάθε κατεύθυνση που επηρεάζει σήμερα τη λειτουργία και τις επιδόσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα. Επικρίνουν δηλαδή την κυβέρνηση, που συμπεριφέρεται αυθαίρετα και απαξιωτικά προς αυτήν, επικρίνουν τα κόμματα που συμπεριφέρονται λαϊκίστικα και εμποδίζουν κάθε αλλαγή, επικρίνουν τους ΟΤΑ γιατί συχνότατα καταφεύγουν στις πελατειακές σχέσεις και τον κομματισμό και δεν ξεχνούν τους ακραίους συνδικαλιστές του χώρου, επισημαίνοντας τη ροπή τους προς τον «τσαμπουκά» και τη βία, προκειμένου να διατηρήσουν μικροσυμφέροντα σε βάρος του γενικού συνόλου.

 

Γενικά με αυτήν τους την παρέμβαση επισημαίνουν το πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη ζωή των πολιτών. Και πόσο λίγοι δυστυχώς είναι οι δημοτικοί άρχοντες που αντιλαμβάνονται τον δικό τους ρόλο. Γι αυτό και η παρέμβασή τους αποτελεί μάθημα για όλους τους θεράποντες της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ αν πάρει τη μορφή κινήματος, όχι αντιπάλου της κεντρικής διοίκησης, αλλά σε συνεργασία με αυτήν, δεν αποκλείεται να οδηγήσει στον εμπλουτισμό της πολιτικής σκηνής με νέα πρόσωπα και δυνάμεις που δεν θα είναι προϊόντα κομματικού σωλήνα, αλλά τριβής με πραγματικά προβλήματα. Ας τους προσέξουμε όλοι ιδιαίτερα. Τέμνουν κάθετα την έως αυτοδιοικητική πολιτική και υπόσχονται πολλά για το μέλλον.

 

 

 

 

 

Γέφυρα Κουμπίλας

 

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη γέφυρα στο δρόμο Τρίπολης- Αστρους (τμήμα Κουμπίλα- Λουλούδι) με την τοποθέτηση του τελευταίου τμήματος. Το έργο (και οι δύο γέφυρες) προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουλίου, όμως λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν καθυστέρησε περίπου δυόμιση μήνες , σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προϊστάμενος της ΔΕΚΕ κ. Παπαϊωάννου. Απομένει η δεύτερη μικρή γέφυρα, η ολοκλήρωσης της οποίας αναμένεται να γίνει περί το τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους εργολάβους, αλλά επειδή τίποτε δεν ολοκληρώνεται στην ώρα του βάλτε και ένα μήνα ακόμα για να είστε μέσα. Ο περιφερειάρχης, που παραβρέθηκε προχθές στο σημείο αυτό ανακοίνωσε την υλοποίηση του έργου της ύδρευσης του Ξηροπήγαδου, προϋπολογισμού 540 χιλιάδων ευρώ, καθώς και την πραγματοποίηση μελετών για το δρόμο Αστρος- Ανω Μελιγού- Αγιος Ιωάννης- Αγιος Πέτρος- Καστρί, ώστε σύντομα και αυτό το έργο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα.

 

Στο Παναρκαδικό ο Γκιουλέκας

 

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Τρίπολης πέρασε τη προχθεσινή νύχτα ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας. Μια ελαφρά αδιαθεσία τον οδήγησε εκεί. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας, αλλά ο υφυπουργός νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο αφού πέρασε κάποιες ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια της αδιαθεσίας.

 

Φλόγα Λυκαίων

 

Την Κυριακή 04 Αυγούστου 2013 στην Ιερή Κορυφή του Λυκαίου Όρους – Ώρα 7.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το τελετουργικό αφής της φλόγας των Λυκαίων στο Αρχαίο Τέμενος του Λύκαιου Δία. Εν συνεχεία, στο Στάδιο των Λυκαίων Αγώνων στις 8.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το τελετουργικό άφιξης της φλόγας, τελετή έναρξης των Λυκαίων του 2013 με: Διεξαγωγή των αθλητικών αγωνισμάτων στίβου, διεθνείς αγώνες Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης (Τελικοί), αγώνες πάλης Παγκρατίου Αθλήματος (τελικοί), απονομές επάθλων στους Λυκαιονίκες και τιμητικών διπλωμάτων σε όλους τους αθλητές.

 

Στη Μόσχα ο Μαντινείας

 

Με λαμπρό συλλείτουργο στον ναό του Σωτήρος στη Μόσχα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 1025 ετών από τον εκχριστιανισμό των Ρως του Κιέβου. Στη Μόσχα βρίσκεται από τη Δευτέρα πλήθος Ορθόδοξων προκαθημένων και εκπροσώπων τοπικών ορθόδοξων εκκλησιών που έχουν προσκληθεί από το Πατριαρχείο Μόσχας να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσωπεί ο αντιπρόεδρος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος, ενώ στη Ρωσία βρίσκονται ήδη και οι Μητροπολίτες Μαντινείας Αλέξανδρος και Πατρών Χρυσόστομος συνοδεύοντας το σταυρό του Αγίου Ανδρέα ο οποίος βρίσκεται σήμερα για προσκύνηση στον ναό του Σωτήρος στη Μόσχα. Πηγή: Amen.gr

 

Μετεγγραφές

 

Ο Ντάνι Ερνάντεζ είναι ο «εκλεκτός» του τεχνικού τιμ του Αστέρα Τρίπολης για τη θέση του τερματοφύλακα, δανεικός από τη Βαγιαδολίδ, κάτι που ανακοίνωσε η ισπανική ομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα της και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Φούλοπ.

Ο Ερνάντεζ είναι 28 ετών, από το 2011 έπαιζε στη Βαγιαδολίδ και τη σεζόν που τελείωσε είχε 24 συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Μάλιστα αποτελεί πλέον τη βασική επιλογή για τη θέση κάτω από την εστία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, έχοντας αγωνιστεί στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

 

Μανιάτης για σκουπίδια

 

Η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων Πελοποννήσου πέρασε στον Υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές ελπίδες επίλυσης του προβλήματος, διότι – μεταξύ άλλων – ο νέος Υπουργός ως Πελοποννήσιος (από την Αργολίδα) γνωρίζει καλά το δράμα που ζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις χωματερές, τη μεταφορά απορριμμάτων και, γενικά, τα αδιέξοδα παντού στον τομέα αυτόν. Την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, καθώς και του Προέδρου του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, με τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, γι’ αυτό το θέμα.

 

Λεύκτρο – Σπάρτη

 

Παραδίδεται στο τέλος του έτους στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη, με παράκαμψη στο ύψος της Πελλάνας και των αρχαιοτήτων, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Ευστράτιου Σιμόπουλου και της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013.

 

Χαμογελάτε

-Μέτρησα τα λάθη μου.

-Και;

-Πάλι λάθος μου βγαίνουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *