Έρχεται καυτός Αύγουστος στην Υγεία! Πότε αλλάζουν νοσοκομεία-πότε φεύγουν οι εργαζόμενοι

αττικο νοσοκομειοΘα πάνε διακοπές οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και πιθανώς γυρίζοντας να βρούνε άλλο ΕΣΥ, καθώς ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες αλλαγές από τον Αύγουστο. Τι θα αλλάξει άμεσα.

Οι πρώτες αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία θα ξεκινήσουν εντός των ημερών με τους εργαζόμενους να είναι σε ανασφάλεια και ανησυχία για το ποιος θα μπει τελικά σε καθεστώς κινητικότητας.

Ήδη οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και έχουν στα χέρια τους τη λίστα με τα πρόσωπα που θα πρέπει να τεθούν για περίπου δύο μήνες εκτός ΕΣΥ και σε διαθεσιμότητα.

 

Περίπου 1230 άτομα είναι ήδη στη λίστα τα οποία και αναμένεται να επανενταχθούν στο σύστημα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου όπως διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε δομές που σήμερα υπάρχουν κενά και κυρίως όσοι προέρχονται από μικρά νοσοκομεία θα μεταφερθούν στα μεγαλύτερα στα οποία είναι ενταγμένα.

 

Ταυτόχρονα το σύστημα υγείας θα ενισχυθεί με διάφορες ιατρικές ειδικότητες καθηγητών (περίπου 1500 άτομα) που μπήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο οι προερχόμενοι από το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να απορροφηθούν πιθανότατα αργότερα και προς το τέλος του χρόνου λόγο διαφορετικών διαδικασιών.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/4623

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *