Βίντεο του BBC γιά την Ελλάδα. Εξι χρόνια κρίσης και τέσσερα χρόνια σκληρής λιτότητας

βουλήΣε μία εκπομπή διάρκειας περίπου μισής ώρας το BBC έκανε ένα οδοιπορικό στην Αθήνα της κρίσης με την απεσταλμένη του βρετανικού δικτύου να επικεντρώνεται κυρίως στο τεράστιο πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην χώρα, αλλά και της ανεργίας που έχει σκαρφαλώσει στο 30%, όπως αναφέρει.

Το βίντεο ξεκινάει με τον εκφωνητή να λέει πωςέξι χρόνια κρίσης και τέσσερα χρόνια σκληρής λιτότητας γονάτισαν τους Ελληνες και τους ανάγκασαν να στραφούν στη φιλανθρωπία για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη.

Η δημοσιογράφος τονίζει πως τα προβλήματα στην Υγεία είναι τόσο σημαντικά που οι εικόνες από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας θυμίζουν περισσότερο εμπόλεμες ζώνες και καταυλισμούς παρά χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που της δίνουν οι Γιατροί του Κόσμου προκύπτει πως καθημερινά περιθάλπονται στα ιατρεία τους 150 παιδιά, ενώ γίνονται και 100 εμβολιασμοί. Χαρακτηριστικό είναι πως πενταπλασιάστηκε ο αριθμός των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *