Απάντηση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα σε ερώτηση σχετικά με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

μπεζαςΟ Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, απαντώντας στη Βουλή, σε σχετική ερώτηση Βουλευτών ενημέρωσε ότι συστάθηκαν τέσσερις (4) νέες Επιτροπές Εξέτασης περιστατικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξωσωματικής γονιμοποίησης), σύμφωνα με Απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Οι τέσσερις νέες Επιτροπές θα ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία τους στις Νομαρχιακές Μονάδες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας και Αλεξανδρούπολης. Με τη λειτουργία αυτών των Επιτροπών θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι των συγκεκριμένων περιοχών ώστε να ενισχύεται η προσπάθεια των υπογόνιμων ζευγαριών στο ν΄ αποκτήσουν παιδί.

 

Οι συγκεκριμένες Επιτροπές, όπως και οι ήδη τρεις (3) υφιστάμενες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, θα εξετάζουν τις προϋποθέσεις χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής σε περιστατικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των δαπανών σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Στις Επιτροπές θα συμμετέχουν ιατροί του ΕΟΠΥΥ, καθώς και ιατροί των κατά τόπους Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *