Νέα από Αρκαδία. Αυτοί … το βιολί τους.

ARKADIA18-150x1501Για μια ακόμη φορά, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, από τις αντιπαραθέσεις των βουλευτών μας εξευτελίζεται κάθε έννοια λογικής και σοβαρότητας. Βουτηγμένοι, ως συνήθως, στην κομματική ιδιοτέλεια, οι πλείστοι των εκπροσώπων του Έθνους δίνουν ρεσιτάλ ανευθυνότητας, καταμετρώντας επικοινωνιακή κέρδη και ζημιές, μόνο. Γιατί αυτά ξέρουν μόνο και αυτά υπερασπίζονται. Την ίδια ώρα που στη Βουλή αγωνιούν ανοήτως για τη διάσωση πολιτικών σχηματισμών που είναι ήδη νεκροί στις συνειδήσεις μας, η κοινωνία παραδέρνει και αγωνιά για το μέλλον, παραλύει και καταρρέει.

Μια κοινωνία που έχει ήδη αρθεί στο ύψος των περιστάσεων πολύ πριν την πολιτική της ηγεσία, μια κοινωνία που με οργή, αντιρρήσεις, αντιφάσεις, έχει πάντως κατ ουσίαν αποδεχθεί να πληρώσει το επαχθές τίμημα για να γλιτώσουμε τα χειρότερα.

Αλήθεια, έχει κατανοήσει ο κ. Κακλαμάνης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, τι εκτόξευσε όταν αποκάλεσε «κοντοπίθαρο» συνάδελφό του στη Βουλή; «Νέστορας» της πολιτικής εθεωρείτο μέχρι τώρα , όχι παιδάκι του δημοτικού για να εκτοξεύει τέτοιες ανοίκειες φράσεις.

Και η περίπτωση του εν λόγω είναι μία από τις πολλές που καθημερινά παρουσιάζονται στο ναό της δημοκρατίας. Παραβλέπουμε εκείνες των «εγέρθητων» που έχουν κατακλύσει το ναό της δημοκρατίας.

Γι αυτό λέμε: Επικοινωνούν άραγε στοιχειωδώς με το περιβάλλον όλοι αυτοί εκεί μέσα στο βουλευτήριο ή βγάζουν τα μάτια τους, για να μας αποδείξουν ποιος υπήρξε ο χειρότερος; Έχει καταλάβει η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και οι άλλοι ότι η Ελλάδα έχει παγώσει και αγωνιά για το αύριο, στην κυριολεξία; Κατανοούν, σε αυτές τιε δύσκολες ώρας, ότι χρειαζόμαστε την ψύχραιμη σκέψη τους και τη σοφία τους, αν υπάρχει έστω και ψήγμα της; Το μειλίχιο δημόσιο λόγο τους; Τη σωφροσύνη τους; Γιατί από εφηβικά παιχνιδίσματα και ανιστόρητες υπερβολές ξέρουμε κι εμείς.

Δεν περιμένουμε ωραία λόγια, υποσχέσεις ταχείας ανάκαμψης, αλλά ένα γενναίο, σαρωτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητ, αυτοί οι εκλεγμένοι από το λαό. Αναζητούμε την ελπίδα ότι η χώρα έχει δύσκολο μέλλον, αλλά έχει μέλλον. Ματαίως;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αιγαίο – Π. Αστρος

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου συγκαταλέγονται και εκδηλώσεις που αφορούν σε παλιά έθιμα που είχαν ατονήσει τις τελευταίες δεκαετίες και γίνεται μία προσπάθεια αναβίωσης, τόσο για να θυμηθούν οι παλιότεροι, όσο και για να μάθουν οι νεότεροι. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι εκτός όλων των άλλων και η προσέλκυση επισκεπτών και η διασκέδαση όσων έχουν επιλέξει την περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας και το Αστρος για τις διακοπές τους. Στο πλαίσιο αυτό θα αναβιώσει την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ στο Παράλιο Αστρος ” η γιορτή του Ψαρά”. Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του δήμου Βόρειας Κυνουρίας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και τον Αλιευτικό Σύλλογο «Η Ευαγγελίστρια».

 

Το Αιγαίο αναμένεται να συναντήσει το Παράλιο Αστρος μέσα από τα νησιώτικα τραγούδια της μούσας της Ελληνικής Παράδοσης Στέλλας Κονιτοπούλου. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προσφέρονται θαλασσινά εδέσματα και μπύρες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Αφιέρωμα στο Σ. Κουγιουμτζή

 

Σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ. στη Κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης θα πραγματοποιηθεί συναυλία – αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με τίτλο: «Μια καληνύχτα πες μου», με την ορχήστρα λαϊκής μουσικής της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου.

 

Ερμηνεύουν οι: Άννα Βυτινάρου, Πέρσα Σέργη, Γιάννης Λέφερης, Γιάννης Θωμόπουλος και Κώστας Σκόνδρας.

 

Στη μνήμη Καρυωτάκη

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης εκπροσώπησε το Δήμο Τρίπολης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πρέβεζας, με αφορμή τα 85 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου στην προβλήτα απέναντι από τον Άγιο Σπυρίδωνα, στο σημείο όπου ο μεγάλος έλληνας λυρικός ποιητής έβαλε τέλος στη ζωή του, στις 21 Ιουλίου 1928. Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν να αποδοθούν τιμές στον ποιητή, ο οποίος πέρασε τις τελευταίες 32 μέρες της ζωής του στην πόλη της Πρέβεζας και να αναδειχθεί το έργο του.

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, εκπροσωπώντας την Τρίπολη, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Κώστας Καρυωτάκης στις 30 Οκτωβρίου 1896, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα, Τρίπολη και Πρέβεζα νιώθουν ως τιμή και προίκα το όνομα “Καρυωτάκης”. Η Πρέβεζα τιμά τον ποιητή, τον μνημονεύει με σεβασμό και θαυμασμό με αυτές τις εκδηλώσεις. Εκ μέρους όλων των δημοτών της Τρίπολης ευχαριστώ την πόλη σας και συγχαίρω όσους είχαν την έμπνευση και την πρωτοβουλία. Νιώθουμε ότι τιμάτε και την Τρίπολη».

 

Προσωπικό δια δημόσια τηλεόραση

 

Τελικά η προκήρυξη όπως δόθηκε στη δημοσιότητα για την πλήρωση θέσεων εποχικού προσωπικού στη δημόσια τηλεόραση περιλαμβάνει μόνο τέσσερις θέσεις ηλεκτρονικών και καμία δημοσιογράφου. Αυτά : «για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου και ειδικότερα για τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων κατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι τη σύσταση του μόνιμου δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης» και για το περιορισμένο χρονικό διάστημα των δύο μηνών.

 

Μονάδα αφαλάτωσης

 

Ο Δήμος Μεγαλόπολης για την αντιμετώπιση του φαινομένου εμφράξεων στο δημοτικό και ιδιωτικό δίκτυο ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων – Οικισμών που υδρεύονται από το νερό της γεώτρησης «Βρυόρεμα», καθώς και για την προστασία των οικιακών συσκευών των καταναλωτών, εγκατέστησε και έθεσε σε πλήρη λειτουργία από τις 20/07/2013 μονάδα αφαλάτωσης (μονάδα αντίστροφης όσμωσης). Η εν λόγω μονάδα απομακρύνει τα άλατα που περιέχονται στο νερό της γεώτρησης, σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι ελαχιστοποιούνται τα προβλήματα αποθέσεων στους αγωγούς ύδρευσης, μηδενίζοντας ουσιαστικά και το κόστος αντικατάστασης τμημάτων του δικτύου, από το σύνηθες μέχρι σήμερα φαινόμενο των εμφράξεων. Η μονάδα αφαλάτωσης έχει δυναμικότητα παραγωγής πόσιμου νερού 950 κυβικών μέτρων το εικοσιτετράωρο (950 m3/ημέρα), καλύπτοντας πλήρως τις υδρευτικές ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων παρέχοντας ασφαλές και ποιοτικό νερό στους δημότες.

 

Χαμογελάτε

Δείτε πως ήταν η κατάσταση στον τόπο μας (όπως την περιγράφει ο Σουρής) το 1883, πριν 130 χρόνια. Όπως ακριβώς είναι και σήμερα. Σαν να μην άλλαξε τίποτε από τότε.

 

«Βάλετε φόρους, βάλετε εις την πτωχήν μας ράχη, / ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα

σεις το κρασί και τον καπνό που πίνετε μονάχοι / κι εμείς να σας κοιτάζομε με μάτι σαν… γαρίδα

Βαριά φορολογήσετε και το νερό που τρέχει / βάλετε φόρους, βάλετε, η πλάτη μας αντέχει.

 

Φόρον εις το κατούρημα και φόρον εις το κλάμα / φορολογούνται χωριστά ή και τα δυο αντάμα;

Όμως το εις την ύπαιθρον λαμβάνον χώραν χέσιμον / τυγχάνει εξαιρέσιμον».

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Αυτοί … το βιολί τους.”

  1. Εχετε καταλαβει τι γραφετε ;;;

    Ποια κοινωνια εχει αρθει στο υψος των περιστασεων ;;;
    Ποιος λαος εχει καταλαβει οτι πληρωνει για να μην ερθουν τα χειροτερα ;;;
    Για ποιο μελλον συζητατε ;;;

    Αυτο το συνωνθυλευμα ανοητων ,απατεωνων ,τραμπουκων και ψευτοδιανοουμενων που βλεπετε στη βουλη αντικατοπτριζει ΑΚΡΙΒΩΣ την συνθεση της χωρας !

    Μιας χωρας που βαυκαλιζεται εδω και αιωνες με τα κατορθωματα των προγονων της ,μιας χωρας που δεν εχει εναν στοχο ,μια πυξιδα ,εναν προορισμο τελως παντων .
    Που εχει για φιλοσοφια της το ” …ελα μωρε … ” και το ” …δε βαριεσαι καϋμενε … ” !!!
    Που εχει μαθει να ζει για το σημερα και αυριο ” εχει ο θεος … ” .

    Αυτη ακριβως την εικονα βγαζουν και οι βουλευτες της .Τη μιζερια ,την κουτοπονηρια ,την μικροαπατεωνια ,τον τσαμπουκα …

    Μηπως ξεχασατε το σημα κατατεθεν του Ελληναρα ;;;
    ” Ξερεις ποιος ειμαι ‘γω ,ρε !;! ”

    Ποιος λαος εχει αρθει στο υψος των περιστασεων !;!
    Ο λαος που τρεχει σαν το σκυλακι και ζητα αυτογραφα απο τον χοντροκωστα το Σημιτη και τον ΓΑΠ ;;;
    Ο λαος που ,παρα τα οσα ακουει για το χαλι της χωρας ,συνεχιζει να ειναι πρωταθλητης στη φοροδιαφυγη ;;;
    Ο λαος που νομιζει οτι η πινακιδα ” απαγορευεται ” τοποθετειται εκει για να στολιζει το χωρο !;!;!

    Ε ,λοιπον ο λαος αυτος ,αυτη η κοινωνια δεν ξευτιλιζεται απο τους εκπροσωπους της .

    Εχει σαν εκπροσωπους της αυτους ακριβως που της αξιζουν !!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *