ΙΣΑ. Να επισπευθούν οι διαδικασίες των τελεσίδικων αποφάσεων γα τους επίορκους γιατρούς

ΙΣΑsmall Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει κάθε προσπάθεια για διαφάνεια και εξορθολογισμό του συστήματος υγείας και στο πλαίσιο αυτό επικροτεί και συνδράμει κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο πρέπει να διευκρινιστεί ότι πρέπει να αποφεύγονται οι οριζόντιες αποφάσεις, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα να στήνουν στον τοίχο τους λειτουργούς της υγείας.

Είναι σαφές ότι όταν υπάρχουν τελεσίδικες και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις παράγεται άμεσα δεδικασμένο, το οποίο πρέπει να εφαρμοσθεί. Μέχρι όμως να τύχει εφαρμογής το ανωτέρω δεν είναι δυνατόν να διώκονται οι γιατροί, να χάνουν τις δουλειές τους και να μην μπορούν να επιβιώσουν.

Ζητάμε πρωτίστως να επισπευστούν οι διαδικασίες των τελεσίδικων αποφάσεων προκειμένου να αποδίδεται η δικαιοσύνη άμεσα και να διώκονται οι πραγματικά υπαίτιοι.

Ο ΙΣΑ στο πλαίσιο των θεσμικών διαδικασιών στηρίζει και διασφαλίζει την τιμωρία των επίορκων μελών του, πλην όμως οι οριζόντιες διαδικασίες δεν παύουν να είναι άδικες.

Οι λειτουργοί της υγείας που παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ και κακοπληρωμένοι από το ΕΣΥ επωμίζονται οι ίδιοι το βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται. Αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα υγείας που να εξασφαλίζει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και ειδικότερα στις παραμεθόριες περιοχές.

Στόχος μας είναι ένα σύστημα υγείας, το οποίο στηρίζει τους λειτουργούς της υγείας που ασκούν με τιμιότητα και αυταπάρνηση το ιατρικό τους λειτούργημα και τους επιτρέπει όμως να ζούνε και να εργάζονται με αξιοπρέπεια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *