Άδωνις Γεωργιάδης. Σχετικά με την σημερινή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο.

ΥΥΚΑ1Δημ.: Ζητήσατε να δεχτείτε μια επιτροπή και η απάντηση ήταν;

Ότι δεν πρόκειται να συνομιλήσουν με τον Υπουργό της μνημονιακής Κυβέρνησης και συνέχισαν την διαμαρτυρία τους, από ό,τι άκουγα, με αναφορές ότι θα καταλάβουν νοσοκομεία.

Λοιπόν, σε αυτή τη χώρα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Τώρα όμως έχει έρθει η ώρα να συνεννοηθούμε για το καλό όλων μας. Η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή. Όσοι έχουν ειλικρινείς ανησυχίες για το ποιο είναι το σχέδιο και αν θα υπάρξουν ή όχι απολύσεις στο χώρο της υγείας, μπορούν να έρθουν να ενημερωθούν από εμένα προσωπικά και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ξεκαθαρίζω πάντως ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Θα τους εξηγήσω τον μηχανισμό και τον χρονικό ορίζοντα. Οι καλόπιστοι είναι βέβαιο ότι θα πειστούν. Οι κακόπιστοι και όσοι θέλουν απλώς να κάνουν αντιπολίτευση, προφανώς θα συνεχίσουν να αντιδρούν.

 

Επί της ουσίας είμαι πολύ χαρούμενος, διότι από ό,τι έχω πληροφορηθεί η συμμετοχή στην απεργία ήταν πραγματικά ελάχιστη και τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά.

 

Δημ.: Σε περίπτωση κατάληψης νοσοκομείου, με τους εργαζόμενους να κάνουν πράξη αυτό που είπαν, ποια θα είναι η αντίδρασή σας;

 

Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Καταλήψεις δεν επιτρέπονται. Το έχω εξηγήσει ότι οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *