ΠΙΣ. Προσβλητική η τιμωρία ιατρών με παράκαμψη των θεσμικών οργάνων.

ΠΙΣΑθήνα, 24 Ιουλίου 2013 – Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει επανειλημμένα διατυπώσει τις θέσεις του για τη συνεργασία όλων των φορέων της υγείας μαζί με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να καταπολεμήσουμε στον ευαίσθητο αυτό χώρο τα προβλήματα διαφθοράς, απάτης, αλόγιστων δαπανών, αλλά και κάθε ενέργεια που αμαυρώνει το κύρος και τη λειτουργία των ιατρών.

Η χθεσινή απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε αυτοδίκαιη αργία 20 ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, χωρίς την ενημέρωση των θεσμικών οργάνων των ιατρών και παραμονή της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στα νοσοκομεία, δεν βοηθά την προσπάθεια της κάθαρσης. Η ημέρα της απεργίας πρέπει να είναι σεβαστή από όλους, γιατί οι εργαζόμενοι διεκδικούν αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σεβασμό στη δουλειά τους και στην αποστολή τους.

Ο χρόνος που ο υπουργός Υγείας επέλεξε για τιμωρία των «επίορκων» λειτουργών δείχνει αγωνιώδη προσπάθεια ενοχοποίησης και αποδυνάμωσης των εργαζομένων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο με υπεράνθρωπες προσπάθειες έχουν στηρίξει χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι, στην απαξίωση των οποίων έχουν οδηγήσει οι αποτυχημένες πολιτικές τόσων ετών.

Για μία ακόμη φορά τονίζουμε ότι, με αστυνομικά μέτρα, επικοινωνία πυγμής και προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών εκεί που δεν ανήκουν, δεν λύνονται τα προβλήματα. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη, αλλά χωρίς να καταπατώνται οι κανόνες της Δημοκρατίας, της ηθικής και της έννομης τάξης.

Το Σύστημα Υγείας απαιτεί με τις μεγάλες ελλείψεις, προσλήψεις προσωπικού, διότι οι κίνδυνοι για τους ασθενείς της σημερινής εποχής της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι μεγάλοι και σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

Η κάθαρση, η εξυγίανση, η ορθολογισμένη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού είναι στόχοι μας και προς αυτή την κατεύθυνση ζητούμε να πορευτούμε όλοι για το καλό της κοινωνίας.

Αιφνιδιασμούς και τετελεσμένα δεν ανεχόμαστε και θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *