ΙΣΑ. Τα προβλήματα στα δημόσια Νοσοκομεία, λύνονται με κάλυψη των κενών θέσεων σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό

Τα χρΙΣΑsmallονίζοντα προβλήματα που βρήκε η σημερινή Ηγεσία του ΥΥΚΑ στα Δημόσια Νοσοκομεία, λύνονται με κάλυψη των κενών θέσεων σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι υπέρ της αλλαγής χρήσης συγκεκριμένων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων μετά από μελέτη και διάλογο, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες, χωρίς να τεθεί κανείς γιατρός σε διαθεσιμότητα.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Νοσοκομείου «Σπηλιοπούλειο», που προσφέρεται να μετατραπεί σε Κέντρο Αποκατάστασης, δεδομένου ότι περιβάλλεται από τριτοβάθμια Νοσηλευτικά Ιδρύματα, ενώ αντίθετα το Νοσοκομείο «Α. Φλέμιγκ», το οποίο καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου τμήματος της Βορειοανατολικής Αττικής, οφείλει να παραμείνει ως έχει.

Νοσοκομειακοί Γιατροί και Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, σε επίπεδο παροχής δευτεροβάθμιων υπηρεσιών Υγείας, αποτελούν τους στυλοβάτες του ΕΣΥ, που κάτω από τις γενικότερες δυσμενείς συνθήκες που βρίσκεται η χώρα, νυχθημερόν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο πλευρό των ασθενών. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση της Τετάρτης 24/7/2013, που προκήρυξαν ΟΕΝΓΕ και Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Οι θέσεις του ΙΣΑ και των λοιπών Ιατρικών Συλλόγων, αναφορικά με τις δομές και τις ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις στη λειτουργία των νοσοκομείων, εμπεριέχονται και στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ, οι οποίες και επεδόθησαν στο νέο Υπουργό Υγείας κο Αδωνι Γεωργιάδη τη 3η Ιουλίου 2013.

Επιβάλλεται η άμεση πρόσληψη των 2.500 συναδέλφων, των οποίων ο διορισμός εκκρεμεί, μετά την έγκριση από τα ΣΚΕΙΟΠΝΙ, καθώς και η έναρξη των διαδικασιών για την πλήρωση των λοιπών κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού, με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών.

Άμεση προτεραιότητα συνιστά η στελέχωση των παραμεθόριων περιοχών με εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό.

Αντιμετώπισης επίσης χρήζουν οι μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό.

Με δεδομένο το πλήθος των χρονιζόντων προβλημάτων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και τη διάθεση της σημερινής Ηγεσίας του ΥΥΚΑ να συμβάλλει στην επίλυσή τους, προσβλέπουμε σε ένα διάλογο ουσίας, ώστε να δοθούν λύσεις.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν Γραμματέας

Γ. Πατούλης                    Στ. Τσούκαλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *