Πως τα ιδιωτικά θεραπευτήρια κάνουν πάρτι με δημόσιο χρήμα και «ματώνουν» τον ΕΟΠΥΥ

nosokomeio Το υπουργείο Υγείας θα προσλάβει ιδιώτες ελεγκτές και θα τους στείλει να σαρώσουν αρχικά τα ιδιωτικά νοσοκομεία και στη συνέχεια θα περάσουν από το μικροσκόπιο τους το ΕΣΥ προκειμένου να σταματήσουν τους επιτήδειους που «ματώνουν» οικονομικά τον ΕΟΠΥΥ με επεμβάσεις και εξετάσεις – μαϊμού.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ όπου αναφέρεται πως κατά 500 εκατομμύρια ευρώ ξέφυγαν οι δαπάνες του ΕΣΥ για νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα, το πρώτο πεντάμηνο του 2013. Παράλληλα 2,1 εκατομμύρια ευρώ·

Η εφημερίδα αναφέρει μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από τα όσα έχουν εντοπίσει ελεγκτές σε ιδιωτικά θεραπευτήρια:

Οι πλαστικές επεμβάσεις βαφτίζονται χειρουργεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας. Η ζημιά για επεμβάσεις όπως κοιλιοπλαστική, ομφαλοκήλη φτάνει τις 4.500 και 4.000 ευρώ αντιστοίχως.

 

Χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με τους ασθενείς να μην πληρούν τα κριτήρια που καθιστούν αναγκαία την επέμβαση έφεραν ζημιές από 7.000 έως 10.000 ευρώ.

 

Εντελώς αυθαίρετα και αντίθετα με τα διεθνή πρωτόκολλα αυξάνονται οι ημέρες νοσηλείας χωρίς οι ασθενείς να εμφανίζουν επιπλοκές, με τη ζημιά να φτάνει τα 200 ευρώ.

 

Από την άλλη πλευρά μετά τους ελέγχους παρατηρήθηκε πως ο ΟΠΑΔ είχε όφελος 2,1 εκατομμύρια ευρώ για το 2011. Ενώ μειώθηκε κατά 16% το κόστος των ιατρικών πράξεων για τους ασφαλισμένους στο ταμείο των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.

 

http://www.iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *