ΕΣΥ: “Μπαϊπάς” σε 6 νοσοκομεία τον Αύγουστο

nosokomeioΣε πλήρη εξέλιξη θα βρεθεί εντός του επόμενου μήνα το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για την κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείων.

Όπως αποκαλύπτει το Έθνος, η αρχή γίνεται με έξι μονάδες της Αττικής, οι οποίες είτε θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα είτε θα συγχωνευθούν με άλλες. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλο μέρος του προσωπικού θα τεθεί σε κινητικότητα, με περισσότερους από 1.300 εργαζόμενους να μετακινούνται.

Σύμφωνα με το πλήρες σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας οι αλλαγές θα ξεκινήσουν τις αμέσως προσεχείς μέρες και θα αφορούν τα εξής νοσηλευτικά ιδρύματα:

*Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών)

*Σπηλιοπούλειο (Η Αγία Ελένη)

*Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων

 

*Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική)

 

*Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας

 

*Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμινγκ)

 

Tα εν λόγω νοσοκομεία είτε θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα είτε θα συγχωνευθούν με άλλα, ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα που είχε συναποφασίσει με την τρόικα η κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα έξι αυτά νοσοκομεία θα αποτελέσουν το πρώτο μέρος του συνολικού σχεδιασμού, ο οποίος σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και θα αφορά νοσοκομεία στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια.

 

Μάλιστα, όπως έχει δεσμευθεί ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί, αλλά αντίθετα θα του προταθεί άλλη θέση σε νοσοκομείο που θα βρίσκεται κοντά στο ίδρυμα που υπηρετεί σήμερα.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Λοιμωδών θα παραμείνουν οι 90 από τους 395 εργαζομένους που έχει σήμερα και θα μετατραπεί σε πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ. Προβλέπεται επίσης η αξιοποίηση μέρους του ακινήτου για τη μεταστέγαση της 2ης ΥΠΕ και η παραμονή της μονάδας τεχνητού νεφρού που θα ενταχθεί επίσης στον ΕΟΠΥΥ.

 

Παράλληλα, το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Παθολογικό Ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας, ενώ θα δημιουργεί επίσης κέντρο ακτινοθεραπείας και ακτινοχειρουργικής. Θα λειτουργήσουν επίσης και εξωτερικά ιατρεία μιας στάσης.

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων θα καταργηθεί και το κτιριακό του συγκρότημα θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ. Επίσης, προβλέπεται η πλήρης κατάργηση του Ινστιτούτου Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος, υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ενώ για το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής προβλέπεται τη μετατροπή του σε ιατρεία μιας στάσης και τη δημιουργία εξωτερικών ιατρείων ως σημείο εξυπηρέτησης για έκδοση πιστοποιητικών υγειονομικής φύσεως.

 

Τέλος, το Αμαλία Φλέμινγκ θα συγχωνευθεί με το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης και ταυτόχρονα θα μετατραπεί από γενικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο αποκατάστασης, στο οποίο θα παραμείνουν η παθολογική, η καρδιολογική και η ορθοπεδική κλινική.

http://news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *