Γ. Ελευθερίου: Άλλο ένα παραλήρημα συνδικαλιστικής και κοινωνικής υποκρισίας από τον ΙΣΑ !

koinoniaΌψιμα θυμήθηκε τους ασφαλισμένους ο κ. Πατούλης, δεν είναι πολύς ο καιρός που καλούσε τους ιατρούς όλης της χώρας να μην συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, πράγμα που αν το κάνανε θα είχε, με δική του ευθύνη, μετατρέψει το σύνολο του πληθυσμού σε εν δυνάμη επισκέπτες στα ιατρεία «προσωπικής προβολής» που στήνει ανά την Ελλάδα για επικοινωνιακούς λόγους, με συνοδεία τηλεοπτικών φακών και φωτογράφων !

Ξεχνά ο κ. Πατούλης ότι η θέσπισης των 5 ευρώ συμμετοχής, ισχύει ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και επιχειρεί με ανάλγητο τρόπο να βάλει λουκέτο στο σύνολο των ιδιωτικών ιατρείων, καθώς η μικρή αυτή συμμετοχή θα οδηγούσε στην αναβάθμιση των αμοιβών και στα ιατρεία των μη συμβεβλημένων, ενώ θα εξασφάλιζε την επιβίωση των εργαστηρίων καθώς είναι απαράδεκτο να μην έχουν και οι εργαστηριακοί ιατροί το δικαίωμα είσπραξης αυτού του πενιχρού ποσού ως στοιχειώδες διαχειριστικό κόστος.

 

Δεν περιμέναμε όμως κάτι διαφορετικό, όταν με το πρόσχημα των εισοδηματικών κριτηρίων έβαλε πλάτη για να περάσουν τα νέα κουρέματα των ιατρών !

 

Με υποκρισία που περισσεύει, ξεχνά σκόπιμα ότι, μόνο για να κλείσει ένας ασφαλισμένος τηλεφωνικό ραντεβού στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ στοιχίζει πάνω από 1,5 ευρώ, ξεχνά σκόπιμα ότι για να επισκεφθεί ο ασφαλισμένος τα δημόσια νοσοκομεία το απόγευμα πρέπει να πληρώσει 70 ευρώ, ξεχνά ότι συνολικά οι παρά πληρωμές του πολίτη φτάνουν το μισό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ ( 3 δις- έρευνα Κυριόπουλου) επειδή δυσκολεύεται να βρει συμβεβλημένο ιατρό για συνταγογράφηση, ξεχνά τον ανάπηρο που κάνει σημαντικά έξοδα μετακίνησης όταν δε συνεδριάζουν οι επιτροπές των ΚΕΠΑ. Αντί να ασχοληθεί με όλα αυτά ασχολείται με τα 5 ευρώ συμμετοχή στα ιδιωτικά ιατρεία !!!

 

Είναι προφανές ότι ΔΕΝ θέλει και δεν επιθυμεί ΚΑΜΙΑ αλλαγή από το φαύλο παρελθόν !

 

Φτάνει πια ο εμπαιγμός, πρώτα των ασφαλισμένων και μετά των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών. Σας τον παραδίδω στην κρίση σας !

 

Δρ. Γιώργος Ελευθερίου

 

Αγγειοχειρουργός

 

Πρόεδρος Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, Μέλος ΔΣ ΙΣΑ, Μέλος ΑΠΣΙ ΠΙΣ

2 thoughts to “Γ. Ελευθερίου: Άλλο ένα παραλήρημα συνδικαλιστικής και κοινωνικής υποκρισίας από τον ΙΣΑ !”

  1. Όψιμα θυμήθηκε τους ασφαλισμένους ο κ. Πατούλης; Πρώϊμα τους θυμήθηκε τους ασφαλισμένους ο κ.(” Δρ.” επιτρέπεται απο Μέλος ΔΣ ΙΣΑ, Μέλος ΑΠΣΙ ΠΙΣ; ) Γιώργος Ελευθερίου.

    – Κανένας που να θυμάται τον ασφαλισμένο ΥΠΑΡΧΕΙ;;; Όλοι για την πάρτη τους ενεργούν ;;;

    – Τι θέλετε να μας πείτε κ. Ελευθερίου; Ο ΙΣΑ να συνταχτεί με την ανταρσία σας; Ελάτε τώρα. Για το πορτοφόλι σας μιλάτε. 5χ5 =1000. Μπήκατε στον ΕΟΠΥΥ, τηρήστε τους κανόνες και όχι 20ευρα κατω απο το τραπέζι για δήθεν “επισκέψεις πέραν των 200″. Τις επιπλέον δώστε τις στον ” νέο” Συνάδελφο.

    – Σας παραδίδω στην κρίση όλων των μη συμβεβλημένων Ιατρών.

    – Αμην και αμαρτίαν ουκ έχω.

  2. Τον ασφαλισμενο ;;;
    Ποιος ειναι αυτος ;;;

    Αγαπητε/ή Κ.Π .
    Αν σκεφτονταν ,εστω και λιγο ,αυτον τον ταλαιπωρο που σηκωνονταν (και συνεχιζει να το κανει) απο το χαραμα για να πιασει μια θεση στην ουρα του Ι.Κ.Α (Ε.Ο.Π.Υ.Υ) τοτε θα ειχαμε μια καλλιτερη εικονα της περιθαλψης στη χωρα .
    Μια καλλιτερη εικονα της χωρας ,γενικοτερα !
    Αλλα ολοι αυτοι που συνοστιζονταν για μια θεση στο Ι.Κ.Α -Ε.Ο.Π.Υ.Υ (δεν τα διαχωριζω-και τα δυο ιδρυθηκαν για να ΜΗΝ εξυπηρετουν πραγματικες αναγκες) το εκαναν για να αποκομισουν οφελος ,ξεζουμιζοντας τον ασφαλισμενο ,το πελατακι …
    Αφου γνωριζαν πολυ καλα οτι η ιατρικη δεν εξασκειται με χρονομετρα !!!
    Γνωριζω εξ’ ιδιων ,εκανα και γω το λαθος να χρηματισω ιατρος του “ιδρυματος ” και ειδα τι σημαινει ιατρικη του δεκαλεπτου !

    Οπως βλεπεις συναδελφε ,υστερα απο 4 και πλεον χρονια “κρισης” τιποτε δεν αλλαξε και οπως ολα δειχνουν τιποτε δεν θα αλλαξει στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας .
    Ο καθενας θα σκεφτεται την παρτη του και θα προσπαθει να κοροϊδεψει το διπλανο του ή το συστημα για να επιβιωσει .

    Αυτο προωθει το συστημα και αυτο ειμαστε μαθημενοι-εκπαιδευμενοι να κανουμε .
    Και μετα θαυμαζουμε τους Ελληνες που τα καταφερνουν καλα οταν φευγουν στο εξωτερικο .Εμ , με τετοια εκπαιδευση ,στο να ξεφευγουν απο τις κακοτοπιες της εκαστοτε κυβερνησης ,πως να μην μεγαλουργησουν !;!
    Ο Αγγλος ,Ο Γερμανος ή ο Ολλανδος εχει μαθει να βασιζεται στην αξιοκρατια και την τιμιοτητα ,κοιτα το ποτηρι και δεν διανοειται παρα να το σκεφτει μισοαδειο .
    Ενω εμεις που τα εχουμε δει ολα το βλεπουμε και μισογεματο και τρια δαχτυλα απο το χειλος και τρια δαχτυλα απο τον πατο και με χιλιους δυο τροπους !!!
    Ετσι καταντησαμε ,πολυτεχνιτες και ερημοσπιτες με αυτους που εκλεγουμε να μας εκπροσωπουν ,αποροια της δικιας μας ροπης στην απατεωνια και την κομπινα ,απο τα τοσα χρονια εκπαιδευσης ,στον αρρωστο μικροκοσμο που ζουμε !!!

    Γι’ αυτο οποιος ερχεται στην Ελλαδα μαθαινει να κανει τα πραγματα με τον ” Ελληνικο τροπο ” .

    Και μεις ,αντι να ντραπουμε και να μας προσβαλει αυτος ο χαρακτηρισμος ,το παιρνουμε σαν κοπλιμεντο !!!

    Τοση βλακεια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *