Π.Ι.Σ.: Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο με τους επαχθείς όρους για τις απολύσεις στο Δημόσιο, το clawback και το ποινολόγιο των γιατρών

ΠΙΣΕπαχθείς όρους για τον Δημόσιο Τομέα, τους ιατρούς και την περίθαλψη των ασφαλισμένων περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκου, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Αδωνι Γεωργιάδη, ζητήθηκε για μία ακόμη φορά η απόσυρση τόσο του clawback για τους παρόχους Υγείας, και ιδιαίτερα για τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, όσο και του ποινολογίου για τους ιατρούς. Eπίσης, ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό Υγείας η απόσυρση της διάταξης για την αναδρομική ισχύ του 20ημέρου των καταστάσεων υποβολής δικαιολογητικών (μετά τη λήξη εκάστου μήνα) για την πληρωμή των παρόχων Υγείας για υπηρεσίες που προσφέρουν.

Ο Υπουργός υποσχέθηκε τη βελτίωση των επαχθών όρων του clawback, ιδιαίτερα για τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, καθώς και ότι θα αποσύρει την διάταξη για την αναδρομική ισχύ του 20ημέρου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για μια ακόμη φορά ζητά την απόσυρση αυτού του πολυνομοσχεδίου, το οποίο, χωρίς ευρύτερους σχεδιασμούς, με οριζόντιες περικοπές, κυνηγώντας τους αριθμούς που επιβάλλει η Τρόικα και το Μνημόνιο, “αποκεφαλίζει” ανθρώπους στον Δημόσιο Τομέα, περικόπτει με απαράδεκτο τρόπο τις αμοιβές από την εργασία των παρόχων Υγείας και επιβάλλει ποινολόγια στους ιατρούς, με αστυνομικό τρόπο, σε αντίθεση με κάθε έννοια χρηστής διοίκησης.

Επίσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επιθυμεί να τονίσει προς κάθε κατεύθυνση (διαψεύδοντας διάφορες φήμες και σκοπιμότητες) ότι ο Σύλλογος είναι αντίθετος στο κλείσιμο μικρών ή μεγαλύτερων Νοσοκομείων της χώρας. Αυτή η θέση επαναδιατυπώθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, καθώς και κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης κορυφής του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Τη στιγμή κατά την οποία χάνονται συνάνθρωποί μας από έλλειψη νοσοκομειακών κλινών (170 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές), είναι αδιανόητο να συζητούμε ότι μπορεί να χαθεί έστω και μία νοσοκομειακή κλίνη, δεδομένων των αναγκών οι οποίες υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας.

Θα πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η καταστροφή της κοινωνίας, η οποία συντελείται με τέτοια πολυνομοσχέδια, πρέπει να σταματήσει, γιατί, στο τέλος, καμία δύναμη δεν θα μπορεί να οδηγήσει σε ανάταξη την ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική καταστροφή, που επέρχονται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *