ΕΙΝΑΠ. Συνάντηση του Δ.Σ με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

ειναπ Αθήνα 16/7/2013

Το Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ συναντήθηκε χθες 15/7/2013 με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τα νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά.

Οι απαντήσεις του Υπουργού όσον αφορά την ατζέντα των θεμάτων που τέθηκαν έχουν ως εξής:

1. Εφημερίες: Υποσχέθηκε ότι με τροπολογία θα εξοφλήσει το 2012.

2. Προσλήψεις: Κατηγορηματικά είπε ότι δεν μπορεί να κάνει στην παρούσα φάση καμία απολύτως πρόσληψη.

3. Συγχωνεύσεις – Οργανισμοί: Απ’ όλες τις δηλώσεις που έχει κάνει, επιβεβαιώθηκε και χθες ότι τα μικρά νοσοκομεία θα αλλάξουν χαρακτήρα, χωρίς να προσδιορίσει λεπτομέρειες και χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αναπλήρωσης των κλινών που θα χαθούν, και το προσωπικό θα μεταφερθεί στα νοσοκομεία κορμού όπου υπάρχει έλλειψη.

4. Επικουρικοί: Θα προχωρήσει στο διορισμό επικουρικών.

5. ΕΣΥ – ΙΚΑ: Θα κατατεθεί τροπολογία για να αποκατασταθούν οι σχέσεις εργασίας των γιατρών του ΙΚΑ που -μετά το κλείσιμο των νοσοκομειακών δομών του ΙΚΑ- έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ (Σισμανόγλειο – Άγιοι Ανάργυροι – Αγία Όλγα – Ευαγγελισμός κ.λπ)

6. ΜΕΘ: Προς το παρόν υπάρχει πρόβλημα με τις προκηρύξεις των θέσεων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το Δ.Σ καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Υπουργού ο οποίος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, απείλησε με μήνυση μέλος του Δ.Σ για τις απόψεις του περί του κερδοσκοπικού χαρακτήρα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, πράγμα που εντάσσεται στη λογική ποινικοποίησης των απόψεων.

 

Το Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις που έχει όσον αφορά τα νοσοκομεία και τονίσαμε ότι θα συνεχίζουμε τους αγώνες μας για ένα δημόσιο, ποιοτικό σύστημα υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                   ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *