Νέα από Αρκαδία. Γιατί όχι;

ARKADIA18-150x1501Με την πλήρη ενεργοποίηση του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς, που είχε οδηγηθεί στην αφάνεια λόγω έλλειψης ανδρών στην Ελληνική αστυνομία, απαντά η κυβέρνηση τις επικρίσεις και προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα που έχουν οξυνθεί τελευταία από την κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας, στο πλαίσιο προγραμματικών συμφωνιών με την τρόϊκα.

Η ομολογουμένως σημαντική αποστολή των Αστυνομικών της Γειτονιάς και η θετική αποδοχή τους από τους πολίτες και τους λοιπούς τοπικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και τα ευμενή σχόλια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όταν και όπου ο θεσμός αυτός εφαρμόστηκε πιστά, οδηγεί στην επιλογή αυτής λύσης για να καλυφθεί το τεράστιο κενό στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Γιατί είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς πρόσφεραν και θα προσφέρουν σημαντικό αστυνομικό αλλά και ευρύτερο κοινωνικό έργο, χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία που πλήττεται καθημερινά από τις κάθε είδους εγκληματικότητες. Εκεί δηλαδή όπου ο κόσμος – οι ηλικιωμένοι για τον εαυτό τους και οι οικογένειες για τα παιδιά τους – ανησυχεί για την ασφάλειά του και χάνει τον ύπνο του ακούγοντας βήματα μέσα στη νύχτα. Πάνε οι εποχές που το πρόσωπο του αστυνομικού ήταν συνυφασμένο με τον εχθρό του λαού, το βασανιστή και κάθε είδους υπονομευτή της δημοκρατικότητας.

 

Σήμερα η συμφιλίωση είναι γεγονός και με το θεσμό αυτό ποντάρουμε στην πρόληψη, δεδομένου πως κόσμος θέλει την αστυνομία κοντά του, αποκούμπι του και ομπρέλα προστασίας του. Είναι έτσι ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί το φλέγον πρόβλημα της ασφάλειας και στην πόλη μας, μέσα από τη φύλαξη δημόσιων χώρων, μνημείων και κατοικιών που κακοποιούνται βάναυσα από τις χυδαιότητες των λεγόμενων γκράφιτι αλλά και να εφαρμοστούν κάποτε οι διατάξεις της ηχοπροστασίας των κατοίκων από την ανεξέλεγκτη δράση κάποιων ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης. Όλα αυτά χωρίς να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός αυτών που απασχολεί το Δημόσιο για τον νόμο και την τάξη. Αρκεί να ασκήσουν πράγματι καθήκοντα αστυνομικού της γειτονιάς ύστερα από σχετική εκπαίδευση και όχι να επανέλθουν μετά από λίγο στα γραφεία για αγρανάπαυση, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

 

 

 

Να μην κλείσει

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δηλώνει την έκπληξή του για την μελετώμενη κατάργηση από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας (Ε.ΠΑ.Σ.) στη Στεμνίτσα Αρκαδίας και δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα, επειδή έχει σχέση με τη διατήρηση και την αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, στην οποία μπορεί, εκτός των άλλων, να στηριχτεί ιδιαίτερα η χώρα μας, για να ξεπεράσει την παρούσα κρίση. Γι αυτό και πιστεύει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλείσει η Σχολή, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχυθεί, όπως και άλλες αντίστοιχες σχολές σε όλη την Ελλάδα.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

 

Ξεσηκωμός – Αντίσταση– Ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών της Κυβέρνησης και της Τρόικας είναι το σύνθημα της σημερινής κινητοποίησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και της ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου. Τούτο για να : Για να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα. Για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την ακύρωση της πολιτικής επιστράτευσης στην εκπαίδευση, το μετρό και τους ναυτεργάτες.

 

Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών εργατικών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό αυταρχισμό, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία. Για να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και Σχολείο, καμία Δημόσια ή Δημοτική υπηρεσία.

 

Καταγγελία

 

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας καταγγέλλει την παράνομη δημοσίευση από το Υπουργείο ονομάτων και προσωπικών δεδομένων αυτών που θέλει να απολύσει. Η λίστα των προγραφών είναι λίστα ντροπής για τους συντάκτες της. Αντίθετα όποιος δημοσιεύσει ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη. Γι αυτό και καλεί την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας να μην προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες και να ζητήσει από το Υπουργείο να σταματήσει η διαδικασία.

Επίσης καλεί όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγ. Δημητρίου σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου στις 7:00 το πρωί.

 

Κλειστοί δήμοι

 

Λουκέτο έχει μπει από χθες και θα υπάρχει μέχρι αύριο σε όλους τους δήμους της χώρας. Όπως αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της η ΚΕΔΕ, η απεργία γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα κινητικότητας και την κατάργηση υπηρεσιών στους δήμους. Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση του πρόεδρου της Κώστα Ασκούνη. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε τριήμερο «λουκέτο» στους δήμους από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και να κατατεθεί αίτημα για άμεση συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό. Οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές θα λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα της γενικής απεργίας.

 

Η Καλαμάτα … απογειώνεται

 

Τη γραμμή «Λονδίνο Γκατγουίκ-Καλαμάτα» εγκαινιάζει η ΕasyJet για τα δρομολόγια των αεροπλάνων της με δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο. Τα δρομολόγια έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ από τις 6 Ιουλίου. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Με τη νέα αυτή σύνδεση, η ΕasyJet θα εξυπηρετεί συνολικά 12 ελληνικούς προορισμούς με απ΄ευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γερμανία, συμβάλλοντας έτσι, σημαντικά στη στήριξη και προβολή του ελληνικού τουρισμού».

 

Εθνικ Φεστιβάλ Βυτίνας

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Βυτίνα Αρκαδίας το Εθνικ Φεστιβάλ, που αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013… Μια εκδήλωση για το τραγούδι τον χορό και τα μουσικά όργανα που συνοδεύουν. Θα υπάρχουν εργαστήρια λάτιν κρουστών και χορού, καθώς και λάτιν πάρτι..Στην Φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Η παρουσίασή τους δεν έχει την μορφή σεμιναρίου ..αλλά γνωριμία και διδασκαλία των βημάτων καθώς και τα αντίστοιχα τραγούδια που συνοδεύουν τον χορό και το γλέντι . Η εκδήλωση είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε μια ορεινή περιοχή της Αρκαδίας ,την επαρχία Γορτυνίας, δυο ώρες μακριά από την Αθήνα.

 

Γνωρίζατε ότι:

 

Έτσι ανταμείβει η Ελλάδα τους πολίτες που άφησαν στα χώματά της το σώμα και το πνεύμα τους.

 

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης,: φυλακίστηκε από την αντιβασιλεία, καταδικάστηκε σε θάνατο, του δόθηκε χάρη από τον Όθωνα και πέθανε από συμφόρηση το 1843, σε ηλικία 73 χρόνων

Νικηταράς ο Τουρκοφάγος,: πέθανε το 1849, άρρωστος, φτωχός και τυφλός σ’ ένα ημιυπόγειο στον Πειραιά, ενώ η οικογένειά του “απέθνησκε της πείνης”, σε ηλικία 68 χρόνων

Γιάννης Μακρυγιάννης: πέθανε το 1864 από τις κακουχίες του αγώνα και την απομόνωση και τη φυλάκισή του, (1851 – 1854). Είχε καταδικαστεί σε θάνατο για εσχάτη προδοσία, σε ηλικία 67 χρόνων

Ανδρέας Λόντος: αυτοκτόνησε “μη δυνάμενος να ανεχτεί την ένδοιάν του”, το 1846 σε ηλικία 62 χρόνων

Μαντώ Μαυρογένους, η αρχόντισσα της Μυκόνου που έδωσε όλη της την περιουσία για τον Αγώνα: πέθανε φτωχή από τυφώδη πυρετό στην Πάρο το 1840, σε ηλικία 44 ετών

Παναγιώτης Σέκερης, ο χρηματοδότης της Φιλικής Εταιρίας: πέθανε το 1830 πάμφτωχος στο Ναύπλιο, όπου διορίστηκε τελώνης, σε ηλικία 52 ετών

 

 

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Γιατί όχι;”

  1. Απο αστεια αλλο τιποτε .

    Δηλαδη θελετε να πειτε οτι η Δημοτικη Αστυνομια ειχε λυσει ολα αυτα που ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ να εχουν τακτοποιηθει .
    Ειχε αυξησει το αισθημα της ασφαλειας ,ειχε προσφερει στην βοηθεια των ευπαθων ομαδων και αλλα ιδεατα ;
    Ουτε στον ελεγχο του παρανομου παρκαρισματος δεν ειχε προσφερει ,ποσο μαλλον σε αλλες υπηρεσιες .Θυμα και αυτη ,οπως και αλλοι θεσμοι της ανυπακοης αυτου του υπεροπτη λαου που δεν δεχεται να ακουσει και να υπακουσει κανεναν !!!
    Εχουμε να διανυσουμε πολυ μεγαλη αποσταση μεχρι να αποδεχτουμε ,σαν κοινωνια ,την αστυνομία κοντά μας, αποκούμπι του και ομπρέλα προστασίας μας.
    Γιατι κουβαλαμε ολα εκεινα τα κατοχικα και στερητικα συνδρομα που μας εχουν μεταλλαξει στον πιο απειθαρχο ,αγενη και αντιδραστικο λαο του κοσμου .

    Και ισως με το δικιο μας ,αφου δεν εμπιστευομαστε καθολου αυτο το αθλιο κρατος που ,δυστυχως ,εμεις οι ιδιοι δημιουργησαμε και συνεχιζουμε να ανεχομαστε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *