Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 10-9-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Μήνυμα τρόικας από τον Γιώργο”.

“Για πρώτη φορά στα χρονικά της ΔΕΘ ένας πρωθυπουργός εν προκειμένω ο Γ.Παπανδρέου δεν θα απευθυνθεί στην κοινωνία με εξαγγελίες και υποσχέσεις, αλλά με έμμεση υπόμνηση ότι τα σκληρά μέτρα τ ου Μνημονίου θα εφαρμοστούν κατά γράμμα”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κρυφτούλι με τους Θεσσαλονικείς παίζει ο πρωθυπουργός”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου… βάζει υπουργό να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ, δίνει τη συνέντευξή του όχι στο “Βελλίδειο” αλλά στην…. Αποθήκη του Λιμανιού “.

Η ΑΥΓΗ: “Αρχή του τέλους”.

Κατά την εφημερίδα “η κατακραυγή για την οικονομική χρεωκοπία και την κοινωνική απερήμωση, που προκαλούνται από την υποταγή της κυβέρνησης στην τρόικα, ξαναβγάζει τους πολίτες στους δρόμους και τις πλατείες. Εκών άκων ο πρωθυπουργός απόψε στη Θεσσαλονίκη αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή “.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Βούλιαξαν οι αγορές σε Αμερική και Ευρώπη προεξοφλώντας τη χρεωκοπία της Ελλάδας”.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “κατέρρευσαν χθες τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών δίνοντας σήμα προεξόφλησης της ελληνικής χρεωκοπίας ενώ πάταγο παγκοσμίως προκάλεσε η πληροφορία ότι η γερμανική κυβέρνηση ήδη σχεδιάζει τη στήριξη των τραπεζών της με PLAN B στην περίπτωση στάσης πληρωμών από τη χώρα μας”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Ηφαίστειο η κοινωνία”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές, ταξιτζήδες, αγανακτισμένοι πολίτες, οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων και αστυνομικοί διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη την αντίθεσή τους στην αποδεδειγμένα αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική “.

ΕΘΝΟΣ: “Νέα βόμβα στις συντάξεις του Δημοσίου”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στις συντάξεις του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Θα συμπεριληφθεί το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο. Υπολογίζεται ότι το ψαλίδισμα θα κυμαίνεται από 142 έως 393 ευρώ. Θα αφορά τους νέους, όσο και τους παλιούς ασφαλισμένους “.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “11η Σεπτεμβρίου. Η αρχή της επιβολής της νέας τάξης”.

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι “μέσα από τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων ξεπήδησαν όλα τα μέτρα καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών του ατόμου. Ποιός κρύβεται πίσω από τα χτυπήματα; “.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:”Μίνι στάση πληρωμών”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “παγώνουν οι εκταμιεύσεις για επιστροφές φόρου, δαπάνες περίθαλψης ασφαλισμένων του Δημοσίου, αμοιβές προμηθευτών και επιχορηγήσεις σε ΟΤΑ, μονάδες υγείας και εκπαιδευτικούς φορείς. Μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, τα ταμειακά διαθέσιμα στις 22 Σεπτεμβρίου θα πλησιάσουν το όριο ασφαλείας του 1 δισεκ.ευρώ”.

ΕΣΤΙΑ: “Περίοδος γενικής παρακμής”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “η περίοδος που ζούμε έχει χαρακτηρισθεί από πολλούς ως η χειρότερη της νεωτέρας ελληνικής ιστορίας. Οχι τόσο λόγω της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσεως – που πράγματι είναι πρωτόγνωρη- όσο λόγω της γενικώτερης παρακμής την οποία διέρχεται σήμερα ο τόπος “.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Σενάρια για σχέδιο Β από Γερμανία”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “κλιμακώνεται κατακόρυφα η πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας, σε σημείο που να γίνονται πλέον ευθείες αναφορές στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας”.

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: “Πήρε κούρσα της ΝΔ ο Θύμιος”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το γαλάζιο συνονθύλευμα λίγες μόνο μέρες πριν από την πολυδιαφημιζόμενη από τη Συγγρού, εμφάνιση του Α.Σαμαρά στη ΔΕΘ και τούτο γιατί όχι μόνο δεν καταφέρνουν να κλείσουν τα εσωκομματικά μέτωπα, αλλά βλέπουν τα “αντάρτικα” να ξεπηδούν σαν μανιτάρια”.

Ο ΛΟΓΟΣ: ” Η Θεσσαλονίκη του γυρίζει την πλάτη της”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “ένταση σημειώθηκε κατά την άφιξη του Πρωθυπουργού στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, από συγκεντρωμένους δημοτικούς υπαλλήλους και μέλη του ΠΑΜΕ έξω από το δημαρχιακό Μέγαρο”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Σκούπα στο Δημόσιο”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “κούρεμα μισθών έως και 50%. Τουλάχιστον 20.000 υπάλληλοι στο καθεστώς εφεδρείας. Κατάργηση τμημάτων και διευθύνσεων. Ο ΟΟΣΑ εισηγείται μείωσή τους από 30% έως και 70% “.

Η ΝΙΚΗ: “Πως Γερμανία και ΗΠΑ μοιράζουν την Ελλάδα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Το σχέδιο των δύο χωρών για την επιδρομή τους στα φιλέτα. Φθηνή ενέργεια ψάχνουν οι Ευρωπαίοι, τον ορυκτό πλούτο καλοβλέπουν οι Αμερικάνοι. Στην Αθήνα ο επικεφαλής Χορστ Ράιχενμπαχ που θα ελέγχει όλα τα κοινοτικά κονδύλια. Οι πιέσεις Ομπάμα στη Μέρκελ για στήριξη της Ελλάδας μεταφράζονται με ενδιαφέρον και στον τουρισμό “.

PRESS time: “Ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “επιδιώκουν την εκδίωξή μας από το ευρώ. Ο Παπανδρέου πάει στις ΗΠΑ και δηλώνει αποφασισμένος να ρίξει το γάντι στους Ευρωπαίους:”Ξεκαθαρίστε μας τι θέλετε”. Η στάση της τρόικας, η έκτη δόση, η τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομία. Το βερολινέζικο … μυστήριο και ο ρόλος του πρεσβευτή της Γερμανίας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη”.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “απειθαρχία και αντεπίθεση κόντρα στην αντεργατική -αντιλαϊκή πολιτική, πανεργατικός, παλλαϊκός ξεσηκωμός. Αθήνα στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα. Θεσσαλονίκη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους “.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: “Το φάντασμα της Θεσσαλονίκης”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Βάλτε πλάτη χανόμαστε… “.

Οικονομικός Τύπος

ΕΞΠΡΕΣ: ” Προειδοποίηση από τη ΡΑΕ για αύξηση τιμιλογίων ΔΕΗ “.

Η εφημερίδα γράφει ότι “τον κώδωνα του κινδύνου ότι η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο θα επιφέρει αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για το σύνολο των καταναλωτών ενώ απειλεί τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ και των ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής κρούει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας “.

Η ΑΞΙΑ:”Εθνική-DEUTSCHE BANK. Επαφές Γ.Ακερμαν-Απ.Ταμβακάκη υπό τις ευλογίες του Γ.Παπανδρέου”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “με τη δική της απάντηση στον “αρραβώνα” Alpha-Europbank-Κατάρ σχεδιάζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.Με μια κίνηση που αν ολοκληρωθεί κάτι που εκτιμάται εξαιρετικά πιθανό πλέον, θα ταράξει τα νερά όχι μόνο στην ελληνική τραπεζική αγορά αλλά και συνολικά στην ευρωπαϊκή αγορά”.

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Λεφτά υπάρχουν έως 22 Σεπτεμβρίου”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “στο όριο (αν)ασφάλειας σε δώδεκα ημέρες τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. Μεταφέρονται για το…. μέλλον από το ΓΛΚ όλες οι δαπάνες εκτός από πληρωμές για μισθούς-συντάξεις. Με το μαχαίρι στο λαιμό το υπουργείο Οικονομικών για επείγοντα μέτρα περικοπών στις δημόσιες δαπάνες”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Όλα κρέμονται σε μία κλωστή. Στο έλεος των φημών η χώρα”.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “ώρα μηδέν για την ελληνική οικονομία σημαίνουν τα ρολόγια των αγορών, ενώ η ΕΕ βρίσκεται σε κατάσταση έντονης εσωτερικής αναταραχής με τον εμφύλιο στον κόλπους της ΕΚΤ να επιβαρύνει δραματικά το ήδη τεταμένο κλίμα “.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: “Τα 7 καυτά σημεία του νέου φορολογικού”.

Η εφημερίδα σημειώνει “νέα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ, αναστολή πόθεν έσχες για παραγωγικές επενδύσεις, νέο σύστημα είσπραξης φόρων, αυξήσεις στη φορολογία ακινήτων, αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σε κρίσιμη φάση το σχέδιο της ανταλλαγής ομολόγων”.

Η εφημερίδα τονίζει “τις δεσμευτικές προσφορές των ξένων θεσμικών επενδυτών για την ένταξη στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) περιμένει με αγωνία στις προσεχείς 25 ημέρες, το υπουργείο Οικονομικών μετά τη λήξη χθες, της προθεσμίας για την εκδήλωση άτυπου ενδιαφέροντος”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=308601

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *