Συνάντηση Προέδρου ΙΣΑ με Υπουργό Υγείας: Αποδεκτό έγινε το αίτημα του ΙΣΑ για το 20ήμερο των εκκαθαρίσεων • Διεκδικούμε μηδενικό claw back και ληξιπρόθεσμα

16_7_2013_Γεωργιαδης_Πατούλης_1Μετά παρέμβαση, τη 12η Ιουλίου, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Πατούλη προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπ.Υγείας, σχετικά με την αντίθεση του ΙΣΑ προς το αναδρομικό κούρεμα και το claw back, ο Υπουργός Υγείας κος Γεωργιάδης, στη Γενική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις 15/7, δήλωσε κατά τη συζήτηση του φορολογικού πολυνομοσχεδιου την αποδοχή του αιτήματος του ΙΣΑ για το 20ήμερο των εκκαθαρίσεων. (Βλ. εισήγηση Υπουργού)

Ο ΙΣΑ χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Υγείας σε ένα δίκαιο αίτημα του Ιατρικού Κόσμου.

Σήμερα, 16 Ιουλίου, σε έκτακτη συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ με τον Υπουργό Υγείας κο Γεωργιαδη, διατυπώθηκε το αίτημα του Ιατρικού Κόσμου ότι θα πρέπει να υπάρξει μηδενικό claw back για τα μικρά εργαστήρια και γιατρούς με ιατρικές πράξεις, που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και κλιμακωτό για τα μεγαλύτερα Διαγνωστικά Κέντρα.

Με έμφαση ετέθη επίσης, το μείζον πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, για το οποίο ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, ότι μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας κο Μπέζα εξετάζουν τις δυνατότητες άμεσης εξόφλησης των οφειλομένων.

 

 

2 thoughts to “Συνάντηση Προέδρου ΙΣΑ με Υπουργό Υγείας: Αποδεκτό έγινε το αίτημα του ΙΣΑ για το 20ήμερο των εκκαθαρίσεων • Διεκδικούμε μηδενικό claw back και ληξιπρόθεσμα”

  1. Ποιός του δίνει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται περικοπές είτε πριν είτε μετά το 20ήμερο σε διαγνωστικές εξετάσεις που ήδη έχουν γίνει;
    Ποιός αλήθεια θα σταματήσει αυτό το τσιράκι της κυβέρνησης των δοσιλόγων να κάνει διαπραγματεύσεις μόνος του και μετά να …χαιρετίζει την απόφαση ..άκουσον-άκουσον την …..απόφαση του Υπουργού.!!!!!
    Σταματήστε συνάδελφοι αυτό το απαράδεκτο φερέφωνο που αντι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιατρικού σώματος ασκεί προσωπική πολιτική αλλά και προσπαθεί να περάσει την βάρβαρη πολιτική της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στον ιατρικό χώρο.
    Εως εδώ κ.Πατούλη.

  2. Καθε αποφαση του Υπουργειου Υγειας συνοδευεται παντα απο ανακοινωση του κ. Πατουλη πως ο,τι εγινε εγινε κατοπιν δικης του παρεμβασης. Σαν να μην εχουν κανει παρεμβασεις αλλοι Συλλογοι ή εκπροσωποι ιατρικων φορεων! Η ολη κατασταση εχει καταντησει πολυ γελοια. Ο κ. Πατουλης προσβαλει την νοημοσυνη μας!!! Αν θελειμο ιδιος (που το θελει παρα πολυ) να αυτοπροβαλλεται ας μην τον βοηθαμε και εμεις…..ακολουθει αλλωστε και το γνωμικο ο εν λογω κυριος: οπου γαμος και χαρα ο ….Πατουλης πρωτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *