Νέα από Αρκαδία. Το κράτος δικαίου να επιβληθεί

ARKADIAΤόχει φαίνεται η μοίρα κάποιων δυναμικών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης να καθίστανται τα αλεξικέραυνα της κεντρικής πολιτικής ζωής και να κακοποιούνται βάναυσα από οργισμένους τραμπούκους του χώρου τους. Τελευταίο δείγμα η κακοποίηση του εκλεγμένου δημάρχου της Αθήνας. Ενός ατόμου το οποίο ανεξάρτητα του πολιτικού του μεγέθους στο δήμο και μόνο από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη έχει διδάξει ευπρέπεια και ήθος και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα δημοσίου ανδρός. Γι αυτό και η καταδίκη της εναντίον του δράσης ήταν από την πλευρά του πολιτικού κόσμου αυτή τη φορά ομόφωνη και χωρίς αστερίσκους.

 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι οι ανεγκέφαλοι τραμπούκοι που τον καταδίωξαν και επεχείρησαν να τον κακοποιήσουν θα βρεθούν πάραυτα και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Και όχι μόνον αυτοί αλλά και οι πίσω από αυτούς κρυπτόμενοι ηθικοί αυτουργοί της ομοσπονδίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, γνωστά και μη εξαιρετέα συνδικαλιστικά στελέχη τα οποία έχουν προκαλέσει ανάλογα επεισόδια και στο παρελθόν, αλλά έμειναν στο απυρόβλητο, όταν δεν εισέπραξαν και επαίνους από κόμματα της Αριστεράς. Γιατί άλλο πράγμα η διαμαρτυρία, άλλο η αλητεία και ο χουλιγκανισμός. Η συνδικαλιστική ακρότητα που βρίσκει πολιτική κάλυψη αποθρασύνεται και λειτουργεί με φασιστικές μεθόδους εξευτελίζοντας πρόσωπα και θεσμούς, ενώ ταυτοχρόνως υπονομεύει και κάθε δίκαιο αίτημα αυτών που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Η Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί να γίνει ζούγκλα. Το κράτος πρέπει να αντιμετωπίσει με αμείλικτη αυστηρότητα αυτά τα φαινόμενα.

 

Γι αυτό και από μια άποψη είναι ευκαιρία να καταδειχθεί ότι η ελληνική Δημοκρατία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί τη δράση των κάθε λογής τραμπούκων σε βάρος υπουργών, βουλευτών, δημάρχων ή άλλων εκπροσώπων της δημόσιας ζωής. Ότι η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και δεν θα ανεχτούν την εικόνα μιας χώρας όπου οι εκλεγμένοι άρχοντες σύρονται και διασύρονται απροστάτευτοι.

 

Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι αρμόδιες αυτές αρχές να δράσουν άμεσα και υποδειγματικά. Διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση πως η έννομη τάξη και οι θεσμοί του κράτους δικαίου μπορεί να λειτουργήσουν και να επιβληθούν σε όσους επιχειρούν να μας βυθίσουν στο νόμο της ζούγκλας. Αλλωστε, οι συλλήψεις όσων κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα θα έπρεπε να είχαν ήδη πραγματοποιηθεί.

 

 

 

 

 

 

 

Για λίγο μελάνι

 

Μια πινακίδα στο Αγροτικό Ιατρείο της Βυτίνας πληροφορεί τους κατοίκους της περιοχής πως, ελλείψει μελάνης του εκτυπωτή, η συνταγογράφηση φαρμάκων από τον αγροτικό ιατρό δεν θα είναι εφικτή και κατόπιν αυτού θα κλείσει το ιατρείο. Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία τις μέρες αυτές της κρίσης και υπογραμμίζει την κατρακύλα του ΕΣΥ, σε σημείο που για λίγο μελάνι εκτυπωτή να κινδυνεύει με κλείσιμο μια ολόκληρη υπηρεσία. Από την άλλη, καθίσταται πλέον εμφανής η αδιαφορία όλων μας, όταν τα ελάχιστα αυτά χρήματα θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν δια περιφοράς δίσκου στην εκκλησία, ώστε να αγοραστεί το μελάνι και να συνεχίσει ο γιατρός να συνταγογραφεί τα φάρμακα, που τόσο ανάγκη τα έχουν οι κάτοικοι της Βυτίνας. Τελικά το κλείσιμο απεσοβήθη με την διάθεση του αναγκαίου ποσού από γιατρό που συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης του Μαστού.

 

Ο Σταυρός

 

Για σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 έχει προγραμματιστεί η μεταφορά του Σταυρού του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων Αγίου Ανδρέα από την Πάτρα στη Ρωσία, με την ευκαιρία του εορτασμού των 10 χρόνων από την βάπτιση των Ρως στον Δνείπερο ποταμό. Τούτο κατέστη εφικτό ύστερα από αίτημα του Πατριάρχη Μόσχα κ. Κύριλλου στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και δι αυτής στη Μητρόπολη Πατρών και στον συμπατριώτη μας Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο. Η αναχώρηση για τη Ρωσία θα γίνει από το αεροδρόμιο του Αράξου με ειδική πτήση αεροσκάφους της Ρωσικής κυβέρνησης, ύστερα και από το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου Πούτιν, με συνεπιβαίνοντες μεταξύ άλλων τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο. Η πρώτη πόλη που θα δεχθεί το Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέα είναι η Αγία Πετρούπολη, στη συνέχεια η Μόσχα, κατόπιν το Κίεβο της Ουκρανίας, και τέλος το Μίνσκ της Λευκορωσίας, από όπου και η επιστροφή στις 2 Αυγούστου.

 

Δηλώνει παρών

 

Θετικά απαντάει ο Πέτρος Τατούλης στο προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά, με δήλωση του στην εφημερίδα Παραπολιτικά. “Αυτή την στιγμή η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συσπειρώσεις. Χωρίς συνενώσεις δυνάμεων δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Η Νέα Ελλάδα αποτελεί τον χώρο των ευρύτερων συνεννοήσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

 

Η περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος, ξεπέρασε στις προηγούμενες εκλογές τα κομματικά όρια” δήλωσε ο Τατούλης, ο οποίος δύο χρόνια πριν σε ανύποπτο χρόνο είχε χρησιμοποιήσει το σύνθημα “Νέα Ελλάδα”, θέλοντας να περιγράψει την ανάγκη διαχείρισης της κρίσης. Τελευταία μάλιστα φαίνεται πως έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό. Πηγή: Isthmos.gr

 

Σχολικοί φύλακες

 

Την απόφασή τους να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τις δουλειές και τα παιδιά τους δηλώνουν στο υπόμνημά τους που κατέθεσαν στο δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη οι σχολικοί φύλακες της Τρίπολης. Διαμηνύουν δε προς κάθε πλευρά ότι θα εκδικηθούν « σκληρά όχι μόνο αυτούς που θα κόψουν το ψωμί των παιδιών μας αλλά και όλους αυτούς που δεν θα στηρίξουν – όπως πρέπει – τον αγώνα μας. Οι δημοτικές εκλογές που έρχονται θα είναι το πρώτο χτύπημα και …έπεται συνέχεια». Ζητούν επίσης από το δήμαρχο Τρίπολης «να φέρει το θέμα τους στη σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση της ΠΕΔ που θα γίνει στην Τρίπολη, να διαβάσει την παρούσα επιστολή σε όλους τους Δημάρχους της Πελοποννήσου και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης των σχολικών φυλάκων – από το όργανο των Δημάρχων της περιφέρειας – προκειμένου να ακυρωθεί το ομαδικό σχέδιο απολύσεων του κλάδου μας»

 

Όχι στο ΤΑΙΠΕΔ

 

Δήμοι και πολίτες προσφεύγουν στο ΣτΕ και με αιτήσεις τους ζητούν να ακυρωθούν, ως αντισυνταγματικές και παράνομες, οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με τις οποίες αποφασίστηκε δημόσια περιουσία να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, για αξιοποίηση. Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Γορτυνίας που ζητεί την ακύρωση της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ του «Ξενία Βυτίνας» έκτασης 37.534 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Καμπέα». Από τα 37.534 τ.μ. τα 14.450 τ.μ. είναι δημόσια δασική έκταση, αναφέρει ο εν λόγω Δήμος.

Χαμογελάτε

 

-Πού ήσουν;

 

-Πήγα στο κομμωτήριο αγάπη μου, να γίνω όμορφη…

 

-Και ήταν κλειστό ε;

2 thoughts to “Νέα από Αρκαδία. Το κράτος δικαίου να επιβληθεί”

  1. Δηλαδή το κράτος δικαίου και την νομιμότητα στην χώρα την υπηρετούν ο Καμίνης και η κυβέρνηση των υποτακτικών οι οποίοι σε κάθε απόπειρα διαμαρτυρίας κατεβάζει τα ΜΑΤ ή κάνει άκουσον-άκουσον προληπτική επιστράτευση απεργών;Αυτοί δεν είναι τραμπούκοι;
    Σε ποιό άλλο κράτος του κόσμου εφαρμόζεται ο χουντικός νόμος περί πολιτικής επιστράτευσης των απεργών; Σε ποιό,ας μας πει ο συντάκτης του άρθρου!
    Σε ποιό κράτος του κόσμου εκτός από τα δικτατορικά καθεστώτα δεν κλείνει με το έτσι θέλω η Δημόσια Τηλεόραση,κτήμα του ελληνικού λαού γιά να ωφεληθούν τα μπετατζιδοκάναλα του Μπόμπολα και των λοιπών!Αν δεν είναι αυτό συμπεριφορά τραμπούκων τότε τι είναι;
    Σε ποιό πολιτισμένο κράτος πετάγονται έξω εν μία νυκτί εργαζόμενοι με οικογένειες και παιδιά χαραχτηριζόμενοι ως δημόσιοι υπάλληλοι αργόσχολοι από ποιούς;Μα από τους βουλευτές των 10000 Ε,οι οποίοι έπρεπε να είναι οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι-αφού το κράτος τους πληρώνει- που έπρεπε να απολυθούν λόγω ανικανότητας!! Είναι ή δεν είναι αυτό άσκηση ΒΙΑΣ σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων;
    Αλλά οι απολύσεις και η ανεργία χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι αμείβονται με 1000 Ε δεν ενδιαφέρουν τον πολυπολιτισμικό κ.Καμίνη,έχει άλλα πιό σημαντικά ενδιαφέροντα,τις παρελάσεις και τα gay-pride!!Και παίζει ολοφάνερα το παιχνίδι της κυβέρνησης κοροιδεύοντας τους δημοτικούς υπαλλήλους!Ενοχλήθηκε η αφεντιά του από το πλαστικό μπουκάλι με το νερό! Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι!

  2. Μα αλλου για αλλου !!!

    Κρατος δικαιου ,Ελληνικη δημοκρατια ,ηθος και ευπρεπεια …

    Εχει καταλαβει ο συντακτης του αρθρου σε τι χωρα ζει !;!;!

    Οχι ακομη ε ;
    Καλα ξυπνητουρια .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *