Συνάντηση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με τον Υπουργό Υγείας Κο Αδ.Γεωργιάδη

ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά συναντήθηκε σήμερα 11-7-2013 με τον Υπουργό Υγείας & Κ.Α. Κο Άδωνη Γεωργιάδη, επίσης στην συνάντηση παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι Νοσοκομείων ευθύνης του Συλλόγου μας. Στον Υπουργό επιδόθηκε φάκελος με θέματα (ΕΟΠΥΥ, Φάρμακο, Διαφήμιση, Αμοιβές, Νοσοκομεία, Προμήθειες Νοσοκομείων & Μονάδων Υγείας, Υγειονομικός Χάρτης, Άδειες λειτουργίας Π.Φ.Υ, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, κλπ.).

 

Τα κύρια σημεία των απαντήσεων του Υπουργού έχουν ως εξής:

• Σε ένα μήνα θα έχουν εξοφληθεί τα ληξιπρόθεσμα που αφορούν τις οφειλές μέχρι

31-12-2013.

• Κατηγορηματικά είπε ότι δεν θα κλείσει καμία στεγασμένη δομή του ΕΟΠΥΥ πρώην ΙΚΑ, για δε την στελέχωση των μονάδων με ιατρούς είπε το ερευνά και διάκειται θετικά να γίνει η στελέχωση.

• Για το clawback που μπαίνει στις εργαστηριακές εξετάσεις είπε ότι θα ισχύσει για το Α Εξάμηνο του 2103 λόγω μνημονιακής δέσμευσης, ενώ για την συνέχιση του θα επανεξετάσει τις προτάσεις μας για πλαφόν-κλιμακούμενου rebate βάσει του «τζίρου».

• Επικαιροποιήθηκε η προφητική μας πρόταση για εφαρμογή του πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων από τον ιατρό, η αγνόηση της οποίας συνέβαλε στην παρούσα οικονομική δυσπραγία του ΕΟΠΥΥ ως προς τις εργαστηριακές εξετάσεις και την φαρμακευτική δαπάνη. Στο θέμα για την χορήγηση των φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή ως προς την θέσπιση πειθαρχικών ποινών( η νομοθεσία υφίσταται) όπως ισχύει και σε όλη την Ευρώπη, είπε ότι του το έχουν θέσει και άλλοι Σύλλογοι και θα αναμένουμε την τοποθέτηση του αφού ενημερωθεί συνολικά, του επιδόθηκε δε και όλη η σχετική νομοθεσία.

Τάχθηκε υπέρ της ενθάρρυνσης της συνταγογράφησης με μεγαλύτερο ποσοστό σε επώνυμα γενόσημα όπως συμβαίνει και στις Ευρωπαϊκές Χώρες στα πλαίσια της συγκράτησης Φαρμακευτικής Δαπάνης και στο θέμα που του ετέθη για τα ανώνυμα γενόσημα που κυκλοφορούν σε τρίτες Χώρες (Ινδία) εάν κυκλοφορούν και στην Ελλάδα, (σας παραθέτουμε και την σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου).Το συγκεκριμένο θέμα του είχε τεθεί στην συνδιάσκεψη των Προέδρων στον Π.Ι.Σ. από την ίδια την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, είπε πως θα ζητήσει ενημέρωση από τον ΕΟΦ.

• Του εξετέθησαν τα λειτουργικά προβλήματα των Νοσοκομείων περιοχής ευθύνης μας από τα μέλη του Δ.Σ. όσο και από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των Νοσοκομείων και έδωσε εντολή στον Πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ Κο Π. Ευσταθίου να επιληφθεί για την άμεση εξέταση- επίλυση τους.

• Σχετικά με τα προβλήματα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ζήτησε να εφαρμοστεί κάρτα περίθαλψης για τον ασφαλισμένο με Pin και ο Υπουργός πρότεινε να υπάρξει συνεργασία με σύμβουλο πληροφορικής του Υπουργείου ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις μας.

 

Εμείς τονίζουμε ότι θα επανέλθουμε διότι ή επίλυση των θεμάτων πρέπει να γίνει άμεσα είναι επιβεβλημένη και δεν μπορούμε σαν κλάδος ούτε να περιμένουμε ούτε να δεχόμαστε άλλους αιφνιδιασμούς

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ              ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *