“Κλειδώνουν” οι εθνικές εκλογές το 2014 – Γιατί οι ξένοι αποδομούν την κυβέρνηση

AkropolisXL_0Μια προσπάθεια δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας η οποία πάντως βρίσκεται σε απόλυτη δυσαρμονία μετα αληθινά γεγονότα καταγράφεται από την κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ.

Μόνο τα ξένα ΜΜΕ που σίγουρα δεν μπορεί κανείς να τα κατηγορήσει για αντικυβερνητική προπαγάνδα προσεγγίζουν τα πραγματικά γεγονότα και καταγράφουν δυσοίωνες εξελίξεις.

Πρακτικά καταγράφεται μία κατάσταση όπως σε χώρες που κυβερνώνται από ολοκληρωτικά καθεστώτα τα οποία στο εσωτερικό περνούν μια εικόνα του τύπου “Όλα καλά” και εκτός χώρας οργιάζει ο ξένος τύπος.

Βέβαια ακόμα και τα ξένα ΜΜΕ στην συντριπτική τους πλειοψηφία ελέγχονται από συμφέροντα. Το ερώτημα είναι γιατί ξεκίνησαν να πριονίζουν ξαφνικά την κυβέρνηση Σαμαρά.

Μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι είναι “ισχυρή” με “μπετόν” πλειοψηφία στην Βουλή και μάλιστα το ΠΑΣΟΚ να …ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις και να φτάνει το 8%! Ενώ την ΔΗΜΑΡ την “τιμωρούν” οι ψηφοφόροι επειδή αποχώρησε από την κυβέρνηση και είναι στο όριο εισόδου στην Βουλή!

 

Σημαίνει ότι από το εξωτερικό “τραβάνε το χαλί” για λόγους που έχουν να κάνουν με δικούς τους σχεδιασμούς που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση ή πλέον δεν μπορούν να υποστηρίξουν το succes story και άρχισαν οι ομοβροντίες.

 

«Αν ρίξεις ένα βάτραχο σε νερό που βράζει, θα πηδήξει αμέσως έξω. Αν όμως ζεστάνεις το νερό σιγά-σιγά, τότε ο βάτραχος θα περιμένει υπομονετικά να βράσει μέχρι θανάτου».

 

Με αυτά τα λόγια η αμερικανική εφημερίδα New York Times περιγράφει την κατάσταση που την Ελλάδα στη εποχή του Μνημονίου. Για όποιον δεν κατάλαβε, ο βάτρχος είμαστε όλοι εμείς που δεν αντιδράσαμε στην αρχή και τώρα έχουμε απλά να περιμένουμε τον θάνατό μας…

 

Σύμφωνα με τους NYT η ελληνική δημοκρατία είναι σαν το βάτραχο που βράζει, εξαιρετικά αποδυναμωμένη από τις πελατειακές σχέσεις και την κατάχρηση εξουσίας, πληγωμένη από τα πέντε χρόνια της ύφεσης και της λιτότητας και πλέον… σε μεγάλο κίνδυνο.

 

Την ίδια στιγμή οι αναλυτές του Economist Intelligence Unit διαπιστώνουν ένα σκηνικό πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα, «με δεδομένη την κατακερματισμένη πολιτική σκηνή, τις συχνές κοινωνικές ταραχές και τις οικονομικές δυσκολίες εν μέσω αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας».

 

Η έκθεση εκτιμά ότι ο συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι πλέον πιο «ομοιογενής» και άρα είναι μικρότερες οι πιθανότητες «κοινοβουλευτικής ανταρσίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική», αλλά πλέον παραδέχονται αυτό που είναικοινό μυστικό στο πολιτικό παρασκήνιο: Η διενέργεια πρόωρων εκλογών εντός του 2014, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Όπου βλέπουν νίκη … ΣΥΡΙΖΑ! «Η συνεχιζόμενη δημοσιονομική λιτότητα πυροδοτεί την οικονομική ύφεση και την υψηλή ανεργία, οπότε οι αντιμνημονιακές δυνάμεις στο Κοινοβούλιο -ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που στις δημοσκοπήσεις είναι στήθος με στήθος με τη ΝΔ- θα εξακολουθήσουν να καρπώνονται το αίσθημα κατά της λιτότας» αναφέρει η έκθεση.

 

Η εκτίμηση των αναλυτών του Economist είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη δύναμη στις επόμενες εκλογές.

 

Θεωρούν, όμως, ότι θα εξακολουθήσει να κυβερνά η ΝΔ, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να βρει κυβερνητικούς εταίρους.

 

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι «υπάρχει ευρεία λαϊκή δυσαρέσκεια από τη διαφθορά, τον νεποτισμό και τα συμφέροντα που έχουν ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ». Μην απορούμε λοιπόν που έρχονται τέτοιες δημοσκοπήσεις στην δημοσιότητα όπως αυτή της Public Issue.

 

ϊσως όμως το πιο σημαντικό δημοσίευμα της ημέρας (όλα παρουσιάστηκαν στο defencenet.gr στην ροή των ειδήσεων σχεδόν ταυτόχρονα με την εμφάνισή τους τους στο εξωτερικό) έρχεται από το πρακτορείο Reuters, καθώς, όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα μπορεί να φαίνεται ότι γλίτωσε από την πολιτική και οικονομική κρίση αυτή τη χρονιά, αυτή η “ευφορία όμως μάλλον θα είναι προσωρινή”…

 

“Η κατάσταση θα γίνει σίγουρα σκληρότερη και οικονομικά και πολιτικά” υποστηρίζει ο Φρέντρικ Έρικσον, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τη Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες, ο οποίος χαρακτηρίζει «ουτοπικό» το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «σταθεί» στις απαιτήσεις που τις ζητούνται, «τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα».

 

«Κλωτσάνε το πρόβλημα στο μέλλον εδώ και μήνες. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την παρωδία μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης…» καταλήγει.

 

Επί της ουσίας τι μέλλει γενέσθαι: Η κατάσταση, απλά δεν μπορεί να τραβήξει άλλο. Τελευταία ελπίδα της κυβέρνησης για να κερδίσει τις εκλογές (θα γίνουν σίγουρα πρόωρες εθνικές εκλογές μέσα στο 2014) τα δύο κόμματα, δηλαδή να συγκεντρώσουν πάνω από 151 βουλευτές, είναι το “τυράκι” της διαγραφής χρέους. Μα αυτό θα πάνε στις εκλογές, πιθανότητα τον Μάϊο του 2014 και με αυτό περιμένουν ότι θα τις κερδίσουν.

 

Δεν έχουν κάποιο πλάνο “Β”, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν. Πρόκειται για το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης τους. Έτσι ή αλλιώς η χώρα δεν πρόκειται να βγει από το τούνελ πριν περάσουν αρκετά χρόνια. Και στο τούνελ την έβαλαν αυτά τα δύο κόμματα και βέβαια όσοι εξακολούθησαν να τα ψηφίζουν.

 

Η αριθμητική είναι αμείλικτη: Ανάπτυξη δεν προβλέπεται πριν από το 2016, οκτώ χρόνια μετά την διεθνή οικονομική κρίση του 2008 που πυροδότησε τα γεγονότα στην Ελλάδα και άλλαξε τις ισορροπίες.

 

Και τι είδους ανάπτυξη θα είναι αυτή; Ανάλογη με αυτή που ξεκίνησε το 1950 μετά από μια δεκαετία ισοπέδωσης της χώρας από πολέμους και από τον εμφύλιο. Πέρασαν 15 χρόνια πριν γίνει αισθητή στον απλό λαό περί τα μέσα της δεκαετίας του ’60.

 

Εδώ δεν έχουμε ισοπέδωση στον βαθμό που είχαμε το 1950, αλλά δεν έχουμε και αυτό που είχαμε το 1950: Σχέδιο Μάρσαλ και δωρεάν κεφάλαια ανασυγκρότησης…

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *