Άδωνις για διαθεσιμότητα στα νοσοκομεία: Πότε θα μετακινηθούν οι 1250 εργαζόμενοι!

αδωνης“Δε θα απολυθούν. Θα μετακινηθούν οι εργαζόμενοι” διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών που υιοθέτησε. Πότε θα θα φύγουν οι πρώτοι 1250 εργαζόμενοι

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 

Σε περίπου δύο εβδομάδες θα έχει έτοιμο όλο το σχέδιο των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, της κινητικότητας αλλά και της διαθεσιμότητας των εργαζομένων του τομέα της Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

 

Ο κ.Γεωργιάδης επανέλαβε ότι φέτος θα μπούνε σε διαθεσιμότητα 1250 εργαζόμενοι διευκρινίζοντας ότι θα εξαιρεθούν οι γιατροί και του χρόνου το 2014 άλλοι τόσοι.

Ανέφερε πάντως ότι οι εργαζόμενοι δε θα απολυθούν αλλά θα μπούνε σε διαθεσιμότητα και αμέσως μετά στο καθεστώς της κινητικότητας.

 

Κάτι που σημαίνει- όπως υπογράμμισε- ότι θα μείνουν εκτός συστήματος για περίπου έναν μήνα έως ότου βρεθεί άλλη θέση στον τομέα της υγείας πάντα. Εκτίμησε μάλιστα ότι σε περίπου έναν μήνα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τα 1250 άτομα.

 

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι θα ενισχυθεί το σύστημα υγείας με νοσηλευτές και τραυματιοφορείς ενώ σε επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας θα φροντίσει να μεταφερθεί προσωπικό στις δομές υγείας.

http://iatropedia.gr/articles/read/4510

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *