Γ. Ελευθερίου: Περί νέων κουρεμάτων στον ΕΟΠΥΥ

ελευθεριου 1Η ξεκάθαρη θέση μου ως Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ και μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ είναι ότι οποιοδήποτε κούρεμα σε δεδουλευμένα και μάλιστα σε ποσοστό που οδηγεί με ακρίβεια στον αφανισμό των 2/3 των εργαστηρίων και ιατρείων είναι όχι μόνο παράνομη και αντισυνταγματική αλλά ξεπερνά κάθε όρια πολιτικού αμοραλισμού.

Ξεκάθαρα δηλώνω ότι διαφωνώ και καταδικάζω την θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που αποδέχεται το κούρεμα και ζητά αυτό να γίνει με εισοδηματικά κριτήρια λες και αν κάποιος έχει από αλλού ένα πρόσθετο εισόδημα θα πρέπει να κουρευτεί περισσότερο ! Επισημαίνω ότι αυτή η θέση ΔΕΝ έχει την έγκριση της απόλυτης πλειοψηφίας του ΔΣ !

Ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος δεχόταν την απαράδεκτη τακτική των κουρεμάτων, αυτό ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνει οριζόντια αλλά σε σχέση με τον τζίρο που έκανε τον αντίστοιχο μήνα της περσινής χρονιάς. Δεν είναι δυνατόν να κουρεύουμε κάποιον που μείωσε τον τζίρο στο ίδιο ποσοστό με κάποιον άλλο που τον αύξησε, κλέβοντας πιθανά την κοινωνία και μάλιστα, με αυτό τον τρόπο, να τον επιβραβεύουμε κιόλας ! Σε κάποιο άλλο κράτος δικαίου, αυτός που μείωσε τον τζίρο όχι μόνο ΔΕΝ θα κουρευόταν αλλά θα έπαιρνε και χρηματική επιβράβευση !

 

Τέλος αναρωτιέμαι , αν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ήταν προς μία μεγάλη γερμανική εταιρεία, θα τα κουρεύαν με την ίδια ευκολία που κουρεύουν τους γιατρούς μέσα σε μία νύχτα ? Μήπως τελικά το τελευταίο κούρεμα το τρίτο κατά σειρά είναι το τελικό πριν τον οικονομικό θάνατο των παρόχων υγείας στο Γερμανικής έμπνευσης δημοσιονομικό κρεματόριο ? Μήπως κάποιοι ετοιμάζουν την επέλαση των γερμανικών επιχειρήσεων στον χώρο της ΠΦΥ αφού έχουν εξοντώσει όλους τους υπόλοιπους ?

 

Μήπως τελικά ήρθε η στιγμή να ξυπνήσουμε από τον βαθύ μας ύπνο ?

 

Γιώργος Ελευθερίου

 

Πρόεδρος ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

 

Μέλος ΔΣ ΙΣΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *