Ο ΙΣΑ κοντά στους νέους συναδέλφους μέλη του που μεταβήκαν για εργασία στο εξωτερικό.

ΙΣΑsmallΣυνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας θα πραγματοποιήσει στο Βερολίνο την Τρίτη 9/7/2013 ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Γερμανία, που ξεκινάει αύριο με σταθμούς τη Δρέσδη, το Βερολίνο, τη Στουτγκάρδη, την Καρλσρούη και το Μόναχο.

Η επίσκεψη του Προέδρου του ΙΣΑ στη Γερμανία, στόχο έχει την καταγραφή των εργασιακών συνθηκών των γιατρών της Αθήνας στην Αλλοδαπή, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν , ώστε οι ίδιοι να μην υπολείπονται εργασιακών δικαιωμάτων έναντι συναδέλφων άλλων χωρών και παράλληλα να ασκούν την Ιατρικη πάντα προς όφελος του ασθενή.

” Πάρα πολλοί γιατροί μέλη μας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών βρίσκονται στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στη Γερμανία, αναζητώντας θέσεις εργασίας για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία. Ξεκινούμε τις επόμενες μέρες σειρά συναντήσεων με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά και με τις διοικήσεις Νοσοκομείων και Κλινικών. Σκοπεύουμε να επισκεφθούμε τους έλληνες γιατρούς σε κατά τόπους Νοσοκομεία και Κλινικές και να καταγράψουμε τις συνθήκες, τις προϋποθέσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Θα ενημερωθούμε για τις Δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Κλινικων και τω Κέντρων Αποκατάστασης, τη Συνταγογράφηση και τους Νόμους και Κανόνες που τη διέπουν στη Γερμανία. Οι γιατροί μέλη μας που εργάζονται στη Γερμανία, δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε κοντά τους.” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Πατουλης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσα από το Γραφείο Πληροφόρησης και Απασχόλησης που δημιούργησε, βρίσκεται κοντά στους νέους συναδέλφους μέλη του που επιλέγουν το εξωτερικό, τους καθοδηγεί και τους στηρίζει. Μέσα από τις αδελφοποιήσεις με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία και τον Ιατρικό Σύλλογο Βερολίνου, ο ΙΣΑ έρχεται σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους επιστημονικούς φορείς, ώστε να υποστηρίζονται κατάλληλα οι γιατροί της Αθήνας που επιλέγουν το εξωτερικό για εργασία. Η συνεργασία που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και στη Γερμανία με τους αντίστοιχους Ιατρικούς Συλλόγους, θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες που αποτελούν επόμενες επιλογές εργασιακών προορισμών των γιατρών της Αθήνας, κυρίως Αγγλία, Γαλλία, Ντουμπάι.

Εκ του γραφείου Τύπου του ΙΣΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *