ιΣΑ. ΣΚΑΙ. Ένας χρόνος από την έναρξη της δράσης “Ολοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία”

ΙΣΑsmallΜε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ Ιερώνυμου Β και την υποστήριξη 30 Δήμων της Αττικής και 30 ενοριών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τους εκατοντάδες χιλιάδες ανώνυμους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ προσφέροντας φάρμακα, ευχαρίστησαν δημόσια στη σημερινή συγκέντρωση φαρμάκων στη Μητρόπολη Αθηνών ο Ιατρικός Συλλογος Αθηνών, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο ΣΚΑΙ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της δράσης “Ολοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία”

Άνθρωποι του εθελοντισμού, άνθρωποι του πόνου, άνθρωποι της αγάπης, συγγενείς που έχασαν τους δικούς τους προστρέχουν κάθε Σάββατο στις συλλογές φαρμάκων μας για να προσφέρουν το φάρμακο που δεν έσωσε το συγγενή τους, μπορεί όμως να σώσει το συνάνθρωπό τους. Νέοι άνεργοι και ανασφάλιστοι προσέφεραν ένα ή δύο κουτιά φάρμακα. Οικογένειες ολόκληρες, ακόμη και μικρά παιδιά αγόρασαν από το χαρτζιλίκι τους φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

 

” Μεταξύ των χιλιάδων φαρμάκων, κατατέθηκαν και φάρμακα υψηλού κόστους σπανίων νοσημάτων, φαρμακα ογκολογικά, τα οποία υπήρξαν σωτήρια για τη διατήρηση δεκάδων ασθενών στη ζωη. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα φάρμακα, οι ανθρωποι που τα χρειάστηκαν θα υποτροπίαζαν, θα νοσούσαν και κάποιοι από αυτούς, σήμερα δε θα ήταν ανάμεσά μας” τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης, ενώ ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωστής Δήμτσας, απέστειλε μήνυμα από την Κάλυμνο, όπου παρέδωσε φάρμακα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, λέγοντας: ” Ευχαριστούμε από βάθους καρδίας όλους όσους ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και με μοναδικό ανθρωπισμό προσέφεραν τα φάρμακα που διέθεταν, γιατί με αυτά βρήκαν την υγειά τους χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας”

 

Την ίδρυση των παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και τη ΓΣΕΒΕΕ, μαζί με τον Ιατρικο Σύλλογο Αθηνών και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής, ανακοίνωσαν στη συγκέντρωση ο Πρόεδρος του ΕΣΑ κος Παναγής Καρέλλας και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Γιωργος Καββαθάς. Τα παραρτήματα που θα λειτουργούν από το Σεπτέμβριο 2013 θα συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση ανασφάλιστων επιχειρηματιών και εμπόρων που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και είναι ακάλυπτοι από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Στην απολογητική ετήσια συγκέντρωση στο Μητροπολιτικό Ναό, τον ΣΚΑΙ εκπροσώπησαν ο παρευρέθησαν ο Γενικός Διευθυντής κος Γιάννης Σπανολιός και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Δώρα Γιαννακάκη, ενώ από τη δημοσιογραφική ζώνη, τη ζωντανή ραδιοφωνική ανταπόκριση έκανε ο κος Άρης Πορτσάλτε, καθώς επίσης και οι κκ Μαρία Αναστασοπούλου και Γιώργος Τσελίκας.

 

Στη συλλογή φαρμάκων της Μητρόπολης, στην οποία συγκεντρώθηκαν 12 σάκοι με φάρμακα, παρευρέθησαν ο Προϊστάμενος του Ναού Πατήρ Θωμάς, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Βαλασσόπουλος και ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος του παραρτήματος Ηλιούπολης κος Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Καββαθάς, ο Πρόεδρος του ΕΣΑ κος Καρέλλας, ο διευθυντής του ΕΣΑ κος Αντωνίου η Φαρμακοποιός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Άννα Παπαπροκοπίου, καθώς και οι εθελοντές του Ιατρείου κα Μαρία Αρναούτη, κα Ελένη Μελιάδου, κα Καλλιόπη Περέα, κος Χρήστος Δασκαλόπουλος, κα Ευγενία Δασκαλοπούλου, κα Ελένη Δουλιανάκη κα Βούλα Πέγκα, κα Νάσια Καραμπάρμπα, κα Ρέα Μπίκου κα κος Ανδρέας Μαυρομάτης.

 

Ευχαριστούμε για τη συμβολή τους στη συγκέντρωση φαρμάκων τους Δήμους Αμαρουσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Ίλιου, Π. Φαλήρου, Χαλανδρίου, Βριλλησίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αχαρνών, Παλλήνης-Γέρακα, Ν.Ηρακλείου, Δάφνης-Υμηττού, Περιστερίου, Βύρωνα, Κηφισιάς, Γαλατσίου, Μεταμόρφωσης, Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, Σαρωνικού, Ραφήνας-Πικερμίου, Παπαγου-Χολαργού, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Ζωγράφου, Αγ.Βαρβάρας, Αγ. Παρασκευής, Μαραθώνα, καθώς επίσης και τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών:Αγ. Παντελεήμονα Νέου Κόσμου, Πρ.Ηλία Παγκρατίου, Αγ. Χαραλάμπους Ιλισσίων, Αγ.Αικατερίνης Πετραλώνων, Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτη Κολωνακίου, Αγ. Νικολάου Αχαρνων, Αγ. Γλυκερίας Γαλατσίου, Αγ.Θωμά Γουδί, Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας, Ι.Ν. Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού, Ι.Ν. Απόστολου Παύλου Σταθμού Λαρίσης, Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς, Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, Ι.Ν. Αγίας Ζώνης Κυψέλης, Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη, Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών, Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων, Ι.Ν. Αγ. Γερασίμου Α. Ιλίσσια, Ι.Ν. Αγ. Ιωάννης Κυνηγός Βουλιαγμένης, Ι.Ν. Αγ. Αρτεμίου Φιλολάου, Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών, Αγ.Δημητριου Αμπελοκήπων, Αγ.Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου, Αγ. Δημήτριου στον Αγ.Δημήτριο, Αγ.Παντελεήμονα Αχαρνών καθώς και τον Μητροπολιτικό Ναό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

Από τη συλλογή των φαράκων, συγκεντρώσαμε από την κοινή δράση με τον ΣΚΑΙ Όλοι Μαζί Μπορούμε 460.000 φάρμακα, και παραδώσαμε σε παραμεθόριες περιοχές και Κοινωνικά Φαρμακεία 180.000 φάρμακα. 2.000 – 3.000 φάρμακα την ημέρα χορηγούνται ΔΩΡΕΑΝ σε ασθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. 4.000 φάρμακα αποστέλλονται κάθε μήνα σε Δομές Φροντίδας υγείας απόρων, άστεγων, φυλακισμένων αλλοδαπών και Ιδρύματα. Στηρίζουμε κάθε μήνα Ιδρύματα – Μητροπόλεις – περιφερειακά Ιατρεία και Δήμους με 30 κιβώτια φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού

 

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τον ΣΚΑΙ, ότι σώθηκε έστω και μία ζωή, είναι το πιο σημαντικό ανθρωπιστικό βήμα του ιατρικού λειτουργήματος. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής και ο ΣΚΑΙ ευχαριστούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους εθελοντές γιατρούς και πολίτες, που συνέβαλαν στην ανάδειξη αυτής της αλληλεγγύης ως ισχυρού κοινωνικού θεσμού της κάθε οικογένειας.

 

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί με 300 εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Εδράζεται στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στον 3ο όροφο και είναι ανοιχτό Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα

 

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ                         Ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

 

Γ.Πατούλης                                                    Κ.Δήμτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *