Απάντηση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα σε επίκαιρη ερώτηση για τον ΕΟΠΥΥ.

μπεζαςΟ Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, απαντώντας στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση για τον ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο ΕΟΠΥΥ υπήρξε αναμφίβολα μια σημαντική μεταρρύθμιση που έπρεπε να γίνει. Όποιος νομίζει, ότι ήταν εύκολο το εγχείρημα, δε γνωρίζει τις λεπτομέρειες άσκησης πολιτικής στην Υγεία. Μια τόσο μεγάλη αλλαγή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγους μήνες. Θα έλεγα, ότι η συνένωση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Εμείς παραλάβαμε όντως έναν γίγαντα, αν όχι τον πρώτο, τον δεύτερο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό στην Ευρώπη αλλά γίγαντα με πήλινα πόδια».

«Η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ σε συγκεκριμένους κωδικούς και αναφέρομαι στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα έχει υπερβεί το ρυθμό με τον οποίο είχε προϋπολογιστεί να κινείται στη διάρκεια του έτους. Η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Για την αντιμετώπισή της κινούμαστε σε δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη είναι τα διαρθρωτικά μέτρα για να μην υπάρξουν αντίστοιχα προβλήματα τα επόμενα χρόνια και η δεύτερη κατεύθυνση, είναι τα άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση τη φετινή χρονιά. Άμεσο μέτρο αποτελεί ο εξορθολογισμός και ο έλεγχος των δαπανών στους συγκεκριμένους κωδικούς του ΕΟΠΥΥ, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ρευστότητας μέσω επιτάχυνσης των πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σε καμιά περίπτωση δεν θα υπάρξει και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».

Τέλος ο Υφυπουργός κ. Μπέζας δήλωσε ότι «επειδή λήγουν συμβάσεις ιατρών σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και για αυτό το λόγο το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα το Υπουργείο Υγείας θα φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και την παράταση των συμβάσεων των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ φορέων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *