Προχειρότητα στο σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει η ΝΔ

Βολές κατά των υπουργών Υγείας και Εργασίας αναφορικά με τις ανακοινώσεις τους για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εξαπέλυσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος.

«Οι Έλληνες εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, μετά τις εξαγγελίες των συναρμοδίων Υπουργών για την πορεία της ενοποίησης των Κλάδων Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων και της δημιουργίας του Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ, είναι περισσότερο ανήσυχοι για το μέλλον της περίθαλψής τους», παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Επισήμανε επίσης ότι το εγχείρημα της ενοποίησης των Υπηρεσιών Υγείας προχωρά, «χωρίς μελετημένο σχεδιασμό, χωρίς τεκμηρίωση και προβλέψεις για μείζονα ζητήματα», όπως η περιουσία και τα κεφάλαια των Κλάδων Υγείας, η ποιότητα και το εύρος των υπηρεσιών υγείας, ο αριθμός, η κατανομή και η αποζημίωση των γιατρών που θα στελεχώσουν το νέο σύστημα.

«Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο νέος φορέας έχει μόνο Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν έχει καν Γραφεία, δεν έχει προσωπικό, δεν έχει Πληροφορικό Σύστημα», πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι μεταρρυθμίσεις «τόσο σοβαρές όσο ο ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να επιχειρούνται με τόση προχειρότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *