IKA-ETAM. Aπόδοση δαπανών παροχών ασθενείας

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχων για την εξασφάλιση της νομιμότητας στην αανακοινώνει τα εξής:

1. Παροχές Λουτροθεραπείας: Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην περιοχή Αιδηψού σε 121 περιπτώσεις ασφαλισμένων που δήλωσαν τα καταλύματα που θα διέμεναν προσωρινά κατά τη διάρκεια της λουτροθεραπείας, ώστε να τους αποδοθεί η δαπάνη διαμονής, διαπιστώθηκε ότι οι 26 δεν παρουσιάστηκαν σ’ αυτά.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να μην καταβληθούν οι αντίστοιχες δαπάνες, και να εξεταστούν οι υποθέσεις αυτές και ως προς τις λοιπές διαστάσεις της παραβατικότητας (παραβίασης της φορολογικής νομοθεσίας ή ποινικών νόμων).

2. Παροχές νεφροπαθών: Από τους ελέγχους που διενεργούνται, διαπιστώθηκε ότι σε Μονάδα της Ανατολικής Αττικής ασφαλισμένος-νεφροπαθής παραποιώντας φορολογικά στοιχεία (αποδείξεις ταξί) εισέπραξε παρανόμως το ποσό των 25.198 ευρώ, ως έξοδα μετακίνησης για αιμοκαθάρσεις κατά τη χρονική περίοδο 11/2009 έως 4/2011.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να επιστραφεί το ποσό που εισπράχθηκε παράνομα και ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στο ΣΔΟΕ.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ως θεματοφύλακας των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, για μια ακόμη φορά δηλώνει ξεκάθαρα ότι δε θα σταματήσει τους ελέγχους σε κάθε περίπτωση απόδοσης δαπάνης παροχών, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα καταδολίευσης του συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *