Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

Στον χορό των κινητοποιήσεων φαίνεται πως μπαίνουν και οι φαρμακοποιοί, καθώς αντιδρούν στις νέες ρυθμίσεις για τα φαρμακεία και κάνουν λόγο για «αγώνα επιβίωσης».

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θεωρεί απαράδεκτα υψηλό το ποσοστό 30% των φαρμακείων που πρέπει να λειτουργούν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ενώ, σε ό,τι αφορά στο κέρδος, τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω μείωσης, διευκρινίζοντας ότι σήμερα το ποσοστό κέρδους είναι περίπου 18,5%.

Σημειώνει ότι το φαρμακευτικό επάγγελμα είναι ήδη ανοικτό και αναφέρει ότι πάνω από 800 άδειες νέων φαρμακείων έχουν χορηγηθεί ή είναι σε φάση ολοκλήρωσης και νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται περισσότερες από 200 συστεγάσεις.

Στο μεταξύ, απεργούν για δεύτερη ημέρα οι γιατροί, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Τα νοσοκομεία, το Ι.Κ.Α. και όλες οι μονάδες υγείας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=375549&cid=4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *