Νέα από Αρκαδία. Προέχει η ψυχολογία του πολίτη

ARKADIAΔεν ξέρουμε αν, πηγαίνοντας προς τις δημοτικές εκλογές, οι εντάσεις και αμφισβητήσεις προς το δήμαρχο , όπως ο ίδιος διατείνεται, θα αυξάνουν από πλευράς αντιπολίτευσης, μείζονος ή ελάσσονος. Η ουσία είναι πως κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίζουν στα δημοτικά συμβούλια και όχι σε κατ ιδίαν συνεντεύξεις, που κάθε φορά, μετά από αυτά τα συμβούλια, παραχωρούνται από το δήμαρχο και τον επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για να ερμηνεύσουν εαυτούς και να καταγγείλουν τον αντίπαλο. Οι συνεντεύξεις αυτές κουράζουν, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κομίζουν κάτι καινούργιο στην ενημέρωση του δημότη.

Και είναι καιρός να το καταλάβουν οι δημοτικοί μας άρχοντες και να επικεντρωθούν στην ουσιαστική ζωή αυτής της πόλης. Ώστε να γίνει περισσότερο ανθρώπινη, φιλόξενη και καθαρή. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο πλέον για την Τρίπολη, η οποία χρειάζεται αποφάσεις στον χώρο του πραγματικού. Δεν αρκούν οι αναπλάσεις πλατειών και δημόσιων χώρων ούτε οι ανακαινίσεις κάποιων εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Δεν φτάνουν οι πεζοδρομήσεις όταν δεν υποστηρίζονται από την ασφαλή διέλευση των πεζών. Είναι η ζώσα πόλη που κραυγάζει έντρομη. Είναι το ανθρώπινο δυναμικό της που έχει ανάγκη να αισθανθεί οικειότητα με τον χώρο. Προέχει η ψυχολογία του πολίτη. Η αίσθηση της ασφάλειας. Να κυκλοφορεί παντού νυχθημερόν, χωρίς να χαράσσει όρια στους δρόμους, χωρίς να συνυπογράφει την γκετοποίηση της γειτονιάς. Να περπατά ας πούμε στη ΙΒ χωρίς το άχθος του ποδηλάτη που περνά δίπλα του με κίνδυνο να τον στραπατσάρει, να βολτάρει στην πλατεία Πετρινού και να αφήνει ελεύθερο το μικρό του χωρίς τον κίνδυνο ατυχήματος από τον γκαζωμένο ντεληβερά, να επισκέπτεται, το θεατράκι του Αγιώργη και να περπατά χωρίς τον φόβο που κρύβουν οι νύχτες. Και φυσικά να μην τρέμει στη σκέψη ότι κάθε φορά θα γίνεται όμηρος των σκουπιδιών και των συμφερόντων όσων περιστρέφονται γύρω από τα απορρίμματα.

 

Οποιοσδήποτε δήμαρχος ή υποψήφιος δήμαρχος από την αντιπολίτευση , πριν από τις υποχρεωτικές εξαγγελίες, θα πρέπει να ’χει καλά μελετήσει την ανθρωπογεωγραφία της Τρίπολης και παράλληλα να έχει λάβει γνώση των φακέλων με τις με τις εξαιρετικά δημιουργικές ιδέες για την πόλη που ξεθωριάζουν στα γραφεία της δημαρχίας.

 

 

 

 

 

 

 

Επίτιμος Δημότης

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουλίου 2013, στο Διασυνεδριακό Κέντρο της Δημητσάνας, η Τελετή Ανακήρυξης του Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής της Βοστώνης και Προέδρου του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Χαράλαμπου Γαβρά, Επίτιμου Δημότη του Δήμου Γορτυνίας, με καταγωγή από τα Λουτρά Ηραίας, σε υλοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας. Στην τελετή, που οργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, η Παγγορτυνιακή Ένωση και ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Πάτρας, παρουσιάστηκε η ζωή και το μεγάλο επιστημονικό έργο του καθηγητή στον τομέα της Ιατρικής διεθνώς. Ένα έργο που συνίσταται στην πρωτοποριακή έρευνα του συστήματος ρενίνης-αγγειοτενσίνης, κατά την οποία πρώτος εισήγαγε τους αναστολείς ACE για τη θεραπεία υπερτασικών ασθενών καθώς και ασθενών με καρδιαγγειακά. Εξ ου το έργο του κ. Γαβρά και η προσφορά του στην θεραπεία της υπέρτασης και των καρδιολογικών νοσημάτων είναι πρωτοπόρα και αναγνωρισμένη διεθνώς.

Ο ρόλος των Λαγκαδίων

 

Στις 27/7/2013 διοργανώνεται στα Λαγκάδια η ημερίδα με θέμα «Γορτυνία – Παράδοση και Ανάπτυξη: Ο ρόλος των Λαγκαδίων» στα πλαίσια της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Δήμου Γορτυνίας και Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, η οποία έχει ως στόχο την επιστημονική στήριξη του Δήμου σε ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη της ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας, με γνώμονα πάντα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, μετά την 1η Ανακοίνωση που έγινε στις αρχές Ιουνίου, με σκοπό την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή από μέλη επιστημονικών σωματείων, κινήσεων πολιτών η άλλων φορέων αλλά και μεμονωμένους πολίτες. Υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή στην ημερίδα με εισήγηση σχετική με την προαναφερόμενη θεματολογία πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τον τίτλο και σύντομη περίληψη (ως 300 λέξεις).

 

Κληροδότημα «Μπακοπούλου»

 

Δια χειρός Μητροπολίτη Αλέξανδρου και σε υλοποίηση της βούλησης του διαθέτη του κληροδοτήματος «Ειρήνη Μπακοπούλου» δόθηκαν οι υποτροφίες σε τέσσερις φοιτητές της Τρίπολης το περασμένο Σάββατο. Ο Μητροπολίτης μαζί με τις επιταγές έδωσε στα παιδιά και τις ευχές του για καλή πρόοδο και καλή τύχη στη ζωή τους.

 

Αγριογούρουνα στη θάλασσα

 

Δεν πίστευε στα μάτια της παρέα φίλων από τον Άγιο Ανδρέα Αρκαδίας, όταν πηγαίνοντας για ψάρεμα με τη βάρκα τους πριν από δυο εβδομάδες, αντίκρισαν μεσοπέλαγα δύο…αγριογούρουνα!

 

Το περιστατικό συνέβη στον Αργολικό κόλπο, δυο περίπου μίλια ανοιχτά του Αρκαδικού Χωριού, και φαίνεται ότι τα αγριογούρουνα είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι παράλια με προορισμό την Κυνουρία.

 

Πάντως, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, το συγκεκριμένο φαινόμενο θεωρείται συνηθισμένο για τα αγριογούρουνα, αφού για την εξεύρεση τροφής είναι δυνατόν να διανύσουν περισσότερα από 80 χιλιόμετρα και μετακινούνται περπατώντας, τροκάροντας, καλπάζοντας ή κολυμπώντας ακόμα και μεγάλες αποστάσεις.

 

Όπως και να έχει όμως, εικόνες σαν αυτές που μας έστειλαν οι φίλοι από τον Άγιο Ανδρέα δεν τις βλέπουμε και τόσο συχνά… Πηγή: leonidion.gr

 

Εκπρόσωποι για συνέδριο

 

Με δέκα τρεις αντιπροσώπους συμμετέχει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στο 1ο του συνέδριο που θα γίνει το χρονικό διάστημα 10-14 Ιουλίου στο Κλειστό Φαλήρου στην Αθήνα, μετά από εκλογικές διαδικασίες που έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αυτοί είναι οι: Κουνέλης, Αλεξανδρής, Ζαχαριάς, Παπαηλιού, Λάζαρης, Παπαζαχαρίας, Τσίρμπας, Σταθόπουλος, Φραγκούλης, Δεληγιάννη, Στάικου, Φουφοπούλου και Γιαννούλη. Επίσης αντιπροσώπους θα στείλουν και η Μεγαλόπολη, η Γορτυνία και η Βόερια και Νότια Κυνουρία. Συνολικά ο νομός θα εκπροσωπηθεί από 23 άτομα.

 

Αναξιοποίητη προσφορά

 

Σε μειοδοτική δημοπρασία για την αγορά ιδιωτικού ακινήτου με σκοπό την δημιουργία Δημοτικού Κοιμητηρίου, εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Αστρους, αλλά εκτός σχεδίου πόλεως, επιφάνειας οχτώ (8) τουλάχιστον στρεμμάτων, αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Το υπάρχον κοιμητήριο έχει προ πολλού κορεστεί με αποτέλεσμα να αναζητούνται τάφοι σε κοιμητήρια παραπλήσιων δημοτικών κοινοτήτων. Πριν από λίγα χρόνια η Μονή Λουκούς είχε προσφέρει σημαντική έκταση στην είσοδο του Αστρους, προς την πλευρά των Δολιανών, αλλά για άγνωστους λόγους η προσφορά ουδέποτε αξιοποιήθηκε.

 

Χαμογελάτε

 

Κοίταζα για διακοπές:

 

Γύρος Γαλλίας 1650 ευρώ!

 

Γύρος Β. Ιταλίας 730 ευρώ!

 

Γύρος Πελοποννήσου 460 ευρώ!

 

Γύρος λίμνης Μαραθώνα 70 ευρώ…

 

Τελικά διάλεξα γύρο με πίτα 1,80 ευρώ!

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Προέχει η ψυχολογία του πολίτη”

  1. Για ποια ψυχολογια ,ποια ασφαλεια και ποια αξιοπρεπεια τινος πολιτη μιλατε ;

    Αυτου του πολιτη ας πουμε ;

    https://www.youtube.com/watch?v=IgbS6M9K6dQ

    Γιατι ,οντως ,τετοιοι πολιτες θα υπερασπιστουν τον πολιτισμο ,τη δημοκρατια ,την αξιοκρατια και το δικαιωμα του συμπολιτη τους στο να εκφερει την αποψη του …

    Μαυρη ‘ν η νυχτα στα βουνα ,μαυρη σαν καλιακουδα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *