Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Το Υπουργείο Μεταφορών ζητά πλημμελή εξέταση των οδηγών και υποψήφιων οδηγών και θέλει να παρακρατήσει τις αμοιβές των ιατρών από 1-1-2012 έως 31-5-2013 !!!

ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11Προς

• τον Υπουργό Μεταφορών Κο Χρυσοχοϊδη

• τον Γ.Γ. Μεταφορών Κο Σταθόπουλο

 

Το Υπουργείο Μεταφορών ζητά πλημμελή εξέταση των οδηγών και υποψήφιων οδηγών

και θέλει να παρακρατήσει τις αμοιβές των ιατρών από 1-1-2012 έως 31-5-2013 !!!

Επιτέλους ας απαντήσει κάποιος υπεύθυνος !!!

Μετά το υπ΄ αρ. 2236/28-6-2013 έγγραφο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με το οποίο μας διαβίβασε το υπ΄ αρ. 28633/3757/20-6-2013 έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο υπογράφει ο Προϊστάμενος Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών και στο οποίο παρ΄ ότι συμπεριλαμβανόμαστε στους αποδέκτες, δεν μας απεστάλη ποτέ, απαντάμε ότι :

 

• Την γνωμοδότηση 90/2013 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κακώς την επικαλείται, διότι ο Ν. 4155/2013 είναι νεώτερος της γνωμοδοτήσεως, στον οποίο αναφέρεται ότι η τιμή που ισχύει είναι η κατώτερη τιμή του Δημοσίου (και όχι του ΕΟΠΥΥ), άρα έχει απαντηθεί η γνωμοδότηση, που όπως γνωρίζετε πρέπει να καλυφθεί και με Νόμο.

• Όπως αναφέραμε ήδη στο Υπουργείο με το υπ΄αρ. 1663/11-6-2013 έγγραφό μας (επισυνάπτεται), η εξέταση για τους οδηγούς και υποψήφιους οδηγούς δεν είναι μόνο η κλινική, αλλά και οι ξεχωριστά αποζημιούμενες υποχρεωτικές παρακλινικές εξετάσεις.

• Είναι εξουσιοδοτημένος αρμοδίως ο Προϊστάμενος Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος μας προτρέπει να εισηγηθούμε ως Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ως Ιατρικοί Σύλλογοι στα μέλη μας να προβαίνουν σε πλημμελή (και με ότι αυτό σημαίνει) εξέταση οδηγών και υποψηφίων οδηγών ; Δηλαδή στον οδηγό που θα μεταφέρει παιδιά με το σχολικό λεωφορείο, να μην ελέγχει ο ιατρός πχ. την χρωματική αντίληψη ή τα οπτικά πεδία ή αν φοράει φακούς επαφής και τί βαθμούς φοράει, την ακοή του ή αν έχει τρόμο ; Αυτές είναι παρακλινικές εξετάσεις, τις οποίες και ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει εκτός των 10 ευρώ.

 

Επειδή ως Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά δεν μπορούμε να απαντάμε σε διοικητικούς υπαλλήλους που δεν κατανοούν τη σημασία της σωστής έκδοσης του πιστοποιητικού ικανότητας για τους οδηγούς και τους υποψηφίους οδηγούς και επειδή δεν πρόκειται να δεχθούμε τον ευτελισμό του ανωτέρω πιστοποιητικού, ζητάμε να αναλάβει εγγράφως την ευθύνη ο Υπουργός ή ο Γ.Γ. του Υπουργείου για όσα έγγραφα αποστέλλονται από το Υπουργείο για το σχετικό με την αμοιβή μας θέμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ως Ιατρικός Σύλλογος οφείλουμε και θα διεκδικήσουμε τα χρήματα που μας χρωστούν 1,5 χρόνο τώρα, τα οποία είναι 20 ευρώ ανά εξέταση, όπως έγραφαν και τα παράβολα της Εθνικής Τράπεζας μέχρι τις 31-5-2013 και από 1-6-2013 και μετά οι ιατροί θα ζητούν την αμοιβή των 20 ευρώ τουλάχιστον, βάσει των εκτελούμενων εξετάσεων που ορίζει το ΠΔ για την εξέταση των οδηγών και των υποψήφιων οδηγών, όσο και το ΠΔ που κοστολογεί τις εξετάσεις αυτές.

 

Σας ενημερώνουμε ότι αν άμεσα δεν λυθεί το θέμα, θα διεκδικήσουμε με κατά νόμο όλα τα ανωτέρω.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *