Νέα από Αρκαδία. Ποια αξιοκρατία;

ARKADIA18-150x150Από το θρίλερ στον θρίαμβο και από τον θρίαμβο στη φάρσα. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί κανείς να περιγράψει την κατάσταση στην δικομματική κυβέρνηση, όσα αποθέματα καλής θέλησης και αν διαθέτει; Πάρτε για παράδειγμα την υπόθεση των νέων διοικητών των νοσοκομείων. Πάνω που είχε συμφωνηθεί η ανακοίνωσή τους, με το σπάσιμο της συμφωνίας από τη ΔΗΜΑΡ και την αλλαγή του υπουργού τώρα πάνε πίσω και οι ανακοινώσεις και οι αλλαγές. Για να γίνει η ανακατανομή των προσώπων. Στο όνομα της αξιοκρατίας βεβαίως βεβαίως.

Τώρα σε ποιο σύστημα διοίκησης προβλέπεται ο υπουργός να διορίζει τους διοικητές ενός νοσοκομείου όταν μπορεί κάλλιστα μια ανεξάρτητη αρχή επιλογής να το πράξει, θα σας γελάσω. Αλλά για ποιο λόγο να γίνει κανείς υπουργός βρε αδερφέ, αν δεν μπορεί να κάνει και το ρουσφετάκι του!

Όλα αυτά όμως είναι ήσσονος σημασίας. Στη φάση που περνάμε μετράνε τα μεγάλα.

Και το μείζον ζήτημα των επόμενων μηνών θα είναι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Κι όπως συνήθως συμβαίνει, ένα θέμα τόσο κρίσιμο για το μέλλον της χώρας, που οι τροϊκανοί απαιτούν να λυθεί εδώ και τώρα, το έχουμε αφήσει να σέρνεται εδώ και καιρό ανίκανοι να απομακρύνουμε έστω και έναν επίορκο, που τα δικαστήρια έχουν οριστικά αποφανθεί για την παραβατικότητά του άρα και την απομάκρυνση από τη θέση του. Κατόπιν αυτού ψάχνουμε στη δεξαμενή των δημοτικών υπαλλήλων να βρούμε περισσευούμενους, δημοσιοποιώντας πότε δήμους με πλεονάζον προσωπικό και πότε καταχρεωμένους, σαν τον δικό μας, για να μετρήσουμε αντιδράσεις. Μόνο που ο δήμος Τρίπολης δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες και μάταιος ο κόπος. Συνεπώς πολύ κακό για το τίποτα.

Όμως εκείνο που δεν έχουμε ακούσει από κανέναν είναι πάνω σε ποιες αρχές θα οργανωθεί η διοίκηση. Γιατί η αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι απλώς το μέσο. Ο σκοπός δεν μπορεί παρά να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος, που σημαίνει σαφείς στόχους και μετρήσιμους δείκτες για την αποδοτικότητα των υπηρεσιών. Τους οποίους δεν πρόκειται να μάθουμε βέβαια όσο οι εταίροι στην κυβέρνηση διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο ομορφότερος!

Γκρίνιες

Η διαμάχη στο δήμο μεταξύ του επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παυλή και του Δημάρχου κ. Σμυρνιώτη μετά από καταγγελίες του πρώτου για «βιομηχανία αναθέσεων» εργασιών σε ημέτερους από το δεύτερο, καλά κρατεί. Και μάλιστα μεταφέρεται εκτός δημοτικού συμβουλίου σε χωριστές συνεντεύξεις του καθενός. Από τη μια ο κ. Παυλής με ανοιχτά χαρτιά αναφέρεται σε πρόσωπα που τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης, όπως ο επιχειρηματίας κ Φούκας, με απευθείας αναθέσεις, οι οποίες είναι μεν νόμιμες κατά τον κ. Παυλή, δεν σημαίνει όμως πως πρέπει στο διηνεκές να επαναλαμβάνονται, γιατί υπάρχουν και οι διαγωνιστικές δημοπρασίες. Από την άλλη ο δήμαρχος μιλά για προεκλογικές οξύνσεις, οι οποίες θα εντείνονται, όμως ο ίδιος έχει τη συνείδησή του καθαρή με το ταμείο του δήμου να καταγράφει θετικό πρόσημο που ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ, παρά τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις και τη μείωση των δημοτικών τελών, ενώ οι απευθείας αναθέσεις κινούνται στα ποσοστά της νομιμότητας. Ιστορίες χωρίς τέλος.

 

ΙΚΑ Αστρους, τέλος

 

Παρελθόν θα είναι από τη Δευτέρα 1/7 το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Αστρος. Οπως πληροφορηθήκαμε από τους εργαζόμενους, σήμερα Παρασκευή 28/6 είναι η τελευταία ημέρα που εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι της περιοχής στο τοπικό κατάστημα, ενώ από τη Δευτέρα όλοι τους θα πρέπει να μεταβαίνουν στα γραφεία της Τρίπολης.

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η παραχώρηση του πρώην κοινοτικού γραφείου Μελιγούς προκειμένου εκεί να λειτουργήσει, με έξοδα του Δήμου, γραφείο εξυπηρέτησης ασφαλισμένων με 1-2 εργαζόμενους. Παρά την απόφαση αυτή, για να λειτουργήσει το γραφείο χρειάζεται έγκριση και υπογραφή από τη διοίκηση του ΙΚΑ. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες (και πιέσεις) προκειμένου το γραφείο αυτό να λειτουργήσει άμεσα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε άσκοπη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Πηγή: astrosnews.gr

 

Προσοχή

 

Είναι κάποιες λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου του δήμου Τρίπολης που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη σύνταξή τους, πριν βγουν στον αέρα, γιατί βγάζουν «μάτι». Όπως π.χ η μουσική εκδήλωση που θα λάβει χώραν την 25η Αυγούστου 2013, στο θέατρο του Αγιώργη, «εις μνήμην» και όχι «προς τιμήν» του αείμνηστου Νίκου Γιαβρούμη, όπως εσφαλμένα αναγράφεται στην ανακοίνωση.

 

Υποβάθμισης της ΕΠΑ.Σ.

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με την μεγάλη μείωση των ειδικοτήτων φοίτησης για το σχολικό έτος 2013-2014 στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ.) του ΟΑΕΔ Τρίπολης, κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Ζαχαριάς. Σε αυτήν ζητά να μάθει τους λόγους της ιδιαίτερης υποβάθμισης της ΕΠΑ.Σ. μαθητείας Τρίπολης του ΟΑΕΔ που χάνει τη νέα σχολική χρονιά 2013-2014 τα πέντε από τα οκτώ λειτουργούντα τμήματά της, αν και διαθέτει στην Τρίπολη νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, από τις καλύτερες πανελλαδικά, με εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα, που μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλο αριθμό ειδικοτήτων και αν θα υπάρξουν ενέργειες από πλευράς Υπουργείου ώστε να συνεχίσει η Σχολή την εκπαίδευση μαθητών σύμφωνα με την αξιολόγηση των φορέων της τοπικής κοινωνίας.

 

«Δημοτική Αναγέννηση» Μεγαλόπολης

 

Την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013, στις 10 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης «Ο Πολύβιος» η Δημοτική Αναγέννηση καλεί όλους τους Δημότες να συμμετάσχουν στο 1ο Συνέδριο της. Η Δημοτική Αναγέννηση μέσα από την πρόταση του καταστατικού της δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι μια ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη που δεν θα κηδεμονεύεται από πολιτικά κόμματα, ούτε θα διεκδικεί χρίσματα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος και τα ψηφοδέλτιά της θα προκύπτουν μέσα από τα όργανα και τις διαδικασίες της παράταξης.

 

Έκθεση βιβλίου

 

Την παράδοση συνεχίζουν για 13η συνεχή χρονιά οι βιβλιοπώλες της Τρίπολης με την ετήσια έκθεση βιβλίου που διοργανώνουν κι εφέτος στην πλατεία Αρεως και η οποία θα διαρκέσει ως τις 7 Ιουλίου. Η έκθεση παρουσιάζεται φτωχή, φτωχότερη από κάθε άλλη φορά όσον αφορά τον αριθμό των συμμετεχόντων βιβλιοπωλών αλλά και τον όγκο της εκδοτικής παραγωγής. Παρόλα αυτά αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του φιλαναγνωστικού κοινού και να σημειώσει επιτυχία.

 

Μια απορία ωστόσο καταθέτουμε, χωρίς να περιμένουμε και απάντηση. Ποιος φαεινός εγκέφαλος όρισε τη διάταξη των περιπτέρων στη μέση της πλατείας και με την πλάτη στα καθίσματα του μεγαλύτερου μέρους των καφετεριών; Χρειάζεται, ασφαλώς, ειδικό βραβείο.

 

Χαμογελάτε

 

Το νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ

 

– “Ομιλείτε Ελληνικά” με τον Γιώργο Παπανδρέου

 

– “Το Μικρό Σπίτι στο Χαράτσι” με τον Ε.Βενιζέλο

 

– “Έχεις Λουκέτο” με τον Γιάννη Στουρνάρα

 

– “Έχεις Μπουκέτο” με τον Ηλία Κασιδιάρη

 

– “Ανήκομεν εις την Βίσσην” με τον Αντώνη Σαμαρα

 

– “Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος” με τον Ακη Τσοχατζόπουλο

 

– “Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει” με τον Κών/νο Μητσοτάκη

 

– “Βέρα στο Ακροδεξί” με τον Νίκο Μιχαλολιά

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Ποια αξιοκρατία;”

  1. Μα , πατε καλα !;!

    Ποιοι διοικητες ,ποια ΕΡΤ και τι αποκρατικοποιησεις και αλλα φαιδρα τσαμπουνατε ;;;
    Για ποια αξιοκρατια κοπτεστε ;;

    Οι ανθρωποι εχουν σχεδιο !
    Ιδου και η αποδειξη :

    http://www.iefimerida.gr/news/113053/κωστής-χατζηδάκης-κλείσαμε-την-ερτ-για-να-ικανοποίησουμε-την-τρόικα

    Εεεε ;;;
    Μεγαλοπνοο ,ετσι ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *