Νέα από Αρκαδία. Φροντίδα για το Βοσινιώτειο

ARKADIAΑπό μια κλωστή κρέμεται η λειτουργία του Βοσυνιώτειου βρεφονηπιακού σταθμού καθώς η εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με το νομικό καθεστώς του και το κόστος λειτουργίας που αυτό συνεπάγεται, δεν έχει τέλος. Όλα πλέον είναι στον αέρα και οι εργαζόμενοι μαζί με τα παιδιά του σταθμού κινούνται μετέωροι στο κενό από την ανικανότητα των αρμοδίων να διαχειριστούν μια τόσο σημαντική κοινωνική δομή για την πόλη μας. Σε περιόδους κρίσεων σαν τη σημερινή, όπου η συναρμοδιότητα των υπουργείων γίνεται εμπόδιο για τη λειτουργία του Σταθμού, η λύση δεν θα προέλθει άνωθεν, με μόνα τα ευχολόγια ή τη βούληση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Σταθμού αλλά με τη δραστηριοποίηση προς όλες τις κατευθύνσεις, για ένα τελικά εφικτό και μόνιμο αποτέλεσμα.

 

Παράθυρο ευκαιρίας για την ένταξη 60.000 παιδιών όλης της χώρας σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς (δημόσιους και ιδιωτικούς) την επόμενη σχολική χρονιά ανοίγει εντός ολίγων ημερών, δίνοντας μία ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

 

Υπεύθυνος φορέας για τη διαχείριση του προγράμματος είναι και φέτος η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

 

Οι ενδιαφερόμενες δομές-σταθμοί (βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία) καλούνται και θα πρέπει να υποβάλουν το φάκελο με την αίτησή τους μέχρι τις 19 Ιουλίου.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε, εκτός και αν κάνουμε λάθος πως η περίπτωση αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία – ανάσα για το Βοσινιώτειο, τα παιδιά που φιλοξενεί και τους εργαζόμενους σε αυτό. Ας το προσέξουν ιδιαίτερα.

 

 

 

Πίσω οι νέοι διοικητές

 

Παγώνουν οι διορισμοί των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, καθώς το ανακάτεμα της πολιτικής τράπουλας αφήνει στον αέρα την ανανέωση της στελέχωσης του ΕΣΥ. Παρότι οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ήταν ότι το ξεκαθάρισμα και η επιλογή θα γίνει άμεσα, τελικώς, όπως όλα δείχνουν, μάλλον προς το τέλος του καλοκαιριού αναμένονται τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Η ρευστή πολιτική κατάσταση της χώρας φαίνεται ότι δημιούργησε προσκόμματα πιθανώς και στο… μοίρασμα της τράπουλας. Σύμφωνα με τον (πρώην) υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι νέοι διοικητές θα αργήσουν λίγο και πιθανώς να μπουν στα νοσοκομεία προς το τέλος του καλοκαιριού, αφού η αρμόδια επιτροπή καθυστέρησε στην επιλογή και δεν είναι ακόμη έτοιμη να παραδώσει τις λίστες με τα ονόματα. Πηγή: Ελευθεροτυπία

 

Ξανά βουλευτής

 

Κατηγορηματικά διάψευσε τις φήμες ο κ. Λυκουρέντζος που τον ήθελαν εδώ και καιρό να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τούτο συνέβη κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Υγείας μεταξύ αυτού και του κ. Γεωργιάδη. Είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο κ. Λυκουρέντζος: « Θα συνεχίζω να στηρίζω τον Πρωθυπουργό με όλες μου τις δυνάμεις, την Κυβέρνηση και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Στη Βουλή θα είμαι ένας μαχητικός βουλευτής, όπως ορίζει η εντολή του αρκαδικού Λαού, τον οποίο θα εκπροσωπώ με ηθική και πολιτική ακεραιότητα. Δε με ενδιαφέρει καμιά άλλη εκλογή και διαψεύδω κατηγορηματικά, με τον πλέον έντονο τρόπο, όσα σήμερα γράφτηκαν ότι με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και στις άλλες εκλογές θα διεκδικήσω την ψήφο του αρκαδικού Λαού, ώστε να τον εκπροσωπήσω στη Βουλή των Ελλήνων».

 

Που θα τοποθετηθεί;

 

Ποια θα είναι η νέα θέση του κ. Λυκουρέντζου, μετά το υπουργείο Υγείας; Αν δώσουμε βάση σε όσα αναφέρουν παραπολιτικές στήλες έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων προορίζεται από τον κ. Σαμαρά για τη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Κ. Καραμανλής, μετά την υπουργοποίηση του μέχρι τούδε Προέδρου κ. Μιχελάκη. Συνυποψήφιος για τη θέση αυτή φέρεται και ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, με τον κ. Λυκουρέντζο να έχει σοβαρό προβάδισμα.

 

Λιμάνι Λεωνιδίου

 

Το τεχνικό δελτίο – πρόταση, ώριμη μελέτη, για τη χρηματοδότηση του έργου “Έργα αποκατάστασης και προστασίας λιμένα Πλάκας Λεωνιδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας” κατατέθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και το Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Μαρνέρη στη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Πελοποννήσου για έγκριση ένταξής του στο ΕΣΠΑ

 

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4.100.000 € που αναφέρεται στην αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έγιναν στο λιμάνι το Φεβρουάριο του 2012 και αναμένεται, όταν ολοκληρωθεί, να βοηθήσει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του τουριστικού και αλιευτικού προϊόντος του Λεωνιδίου και της ευρύτερης περιοχής.

 

Παραχώρηση ακινήτου

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Γορτυνίας με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του αποφάσισε, μετά την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Τροπαίων, την παραχώρηση χώρου δημοτικού ακινήτου, στο δημοτικό κατάστημα Τροπαίων, στον ίδιο όροφο με τις δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να παραμείνει ένα γραφείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής και να διατηρηθούν οι τρεις θέσεις εργασίας που έχει σήμερα το παράρτημα. Επίσης, αποφάσισε να διατεθεί βασικός εξοπλισμός ενός (1) ηλεκτρονικού υπολογιστή από το Δήμο και να καλύπτονται οι δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα.

 

«Η Χαρτορίχτρα»

 

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης δίνει τη δική της απάντηση στη μιζέρια και την κατήφεια των ημερών παρουσιάζοντας τη θεατρική παράσταση «Η Χαρτορίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά, ένα έργο που γράφτηκε το 1963 και παίχτηκε στο θέατρο από τις μεγαλύτερες πρωταγωνίστριες της Ελληνικής Σκηνής την κυρία Κατερίνα Ανδρεάδη (1963,1964), τη Ρένα Βλαχοπούλου (1975, 1993), τη Μαίρη Αρώνη (1982) και την Αννα Παναγιωτοπούλου (1988). Η πρώτη παράσταση του έργου από τους μαθητές δόθηκε την Τρίτη (25/6/2013) σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Η επόμενη παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 28/6/13, στις 8.00 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Απολαύστε την και χειροκροτείστε στους πρωταγωνιστές της, όλους τους μαθητές.

 

Χαμογελάτε

 

Χειρουργός: Δώσε αναισθησία.

Αναισθησιολόγος: Original ή γενόσημη;

Χειρουργός: Γενόσημη. Ας όψεται η κρίση…

Αναισθησιολόγος: Νάνι νάνι νάααααανιιιιιιι, κι όπου το πονεί να γιάαααανειιιιιιιι…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *