Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Πρός την νέα ηγεσία του ΥΥΚΑ

θεσσαλονικη ισ.Προς

τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Άδωνη Γεωργιάδη

τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αντώνη Μπέζα

την Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Ζέττα Μακρή

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ και αξιότιμοι κυρία και κύριε Υφυπουργέ,

Αναλάβατε τη μεγάλη αποστολή και ευθύνη να ηγηθείτε του Υπουργείου Υγείας εν μέσω πληθώρας προβλημάτων και βαθύτατης κρίσης της λειτουργίας τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και του ΕΣΥ.

Ο αυξανόμενος αριθμός των ανασφάλιστων Ελλήνων και η εξ αυτού υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, η ανορθολογική περιστολή των πόρων και των μονάδων του ΕΣΥ, οι αδιανόητες καθυστερήσεις πληρωμής των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών, η μη εξόφληση των οφειλών του 2010 και 2011, οι πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμής των εφημεριών, οι αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ιατρική δεοντολογία, συνθέτουν το εκρηκτικό πλαίσιο των προβλημάτων που καλείσθε να αντιμετωπίσετε σε ελάχιστο χρόνο.

Ο Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και του καθήκοντός του έναντι των ιατρών και της κοινωνίας, κατέβαλε επιμόνως καλόπιστη και καλοπροαίρετη προσπάθεια με ολοκληρωμένες θετικές προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων.

Προκειμένου να συμβάλλουμε στην επιτυχή αντιμετώπιση των οξέων ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να διεκδικούμε τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα των μελών μας.

Ελπίζουμε ότι εσείς θα εξαντλήσετε τα υπάρχοντα περιθώρια, θα επανεξετάστε ατεκμηρίωτες αποφάσεις, θα λειτουργήσετε σε νέο πνεύμα ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου ώστε να καταλήξετε σύντομα σε αποφάσεις και εφαρμόσιμες πρωτοβουλίες που θα διαπνέονται από ορθολογισμό και δικαιοσύνη.

Σας ευχόμαστε δημιουργική υπουργική θητεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *