Νέα από Αρκαδία. Ελπίζουμε …

ARKADIAΠριν ένα χρόνο, περίπου, ο σχηματισμός της τρικομματικής κυβέρνησης υπήρξε πολύ δύσκολο, καθότι πρωτοφανέρωτο, εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα, δεδομένης της απουσίας κουλτούρας κυβερνητικής συνεργασίας. Παρόλα αυτά επετεύχθη και βάδισε αρκετά ικανοποιητικά με σημαντικά αποτελέσματα αλλά και παλινδρομήσεις. Σήμερα το γεγονός μιας δικομματικής συνεργασίας φαίνεται πως είναι πιο εύκολη υπόθεση και οδηγεί στον σχηματισμό μιας ισχυρότερης κυβέρνησης. Με την προϋπόθεση πως η νέα αυτή κυβερνητική συνεργασία για να αποδειχτεί περισσότερο ισχυρή και παραγωγική, πρέπει τα πρόσωπα που ήδη εκλήθησαν να τη στελεχώνουν να παραμερίσουν το κακώς νοούμενο κομματικό όφελος, να αφοσιωθούν στο έργο τους και να προσδιορίσουν με σαφήνεια τα σχέδια και τους στόχους της μελλοντικής τους δράσης. Στόχους συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς, με μετρήσιμους δείκτες για την αποδοτικότητα των υπηρεσιών ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν, και όχι υπερβολικά αισιόδοξους που είναι αβέβαιο αν θα επιτευχθούν.

 

Πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν με παραγκωνισμούς και υπεροψίες, δεν μπορούν σήμερα να ευδοκιμήσουν. Συμβιβασμοί και ισορροπίες που συντηρούν την ακινησία δεν ταιριάζουν αυτήν την ώρα. Ο σκοπός κάθε δράσης εφεξής πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και γενικότερα το συμφέρον της χώρας. Το οποίο δεν ταυτίζεται με το κομματικό συμφέρον. Ας καταλάβουν πως η τύχη τους είναι συνδεδεμένη και πως μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά γενναιόδωρη ή και καταστροφική. Ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι απόλυτα σύμφωνος με όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και οι κατά παρέκκλιση διαδικασίες θα πρέπει να ασκούνται μόνο σε πραγματικά εξαιρετικές και απόλυτα δικαιολογημένες περιπτώσεις.

 

Χρόνος πολύς δεν υπάρχει, και οι δυο πλέον κυβερνητικοί εταίροι καλούνται να διδαχθούν από τα λάθη τους και να ακολουθήσουν με αποφασιστικότητα την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου σχεδίου που θα επαναφέρει την ελπίδα.

 

 

 

 

 

Υπερβολική προκαταβολή;

 

Ο Περιφερειακός σύμβουλος και επί κεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γόντικας με επερώτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ύστερα από τη διάθεση του « όχι ευκαταφρόνητου ποσού των 185.000 ευρώ, ήτοι του 50% της συνολικής δαπάνης σαν προκαταβολή στην Easy Jet για το έργο «σχεδιασμός και υλοποίηση δέσμης στοχευμένων ενεργειών προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου», ζητά να μάθει αν: α)Υπάρχει γενικότερα τέτοια περίπτωση, για ανάλογο έργο, το δημόσιο να έχει καταβάλει προκαταβολή και μάλιστα 180000 δηλ. το 50% της δαπάνης. β)Υπάρχει άλλη περίπτωση για άλλο έργο ανάλογο ή μη, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα, που η Περιφέρεια έχει δώσει προκαταβολή. γ)Για ποιες «στοχευμένες ενέργειες», για ποιο «σχεδιασμό» και για ποια «υλοποίηση» συγκεκριμένα και όχι γενικά για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, αφορά η συγκεκριμένη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

 

Παρέα με σαξόφωνο

 

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης παρουσιάζει το μουσικό σχήμα «ΑΚΡΟΑΜΑ» με θέμα: «sax de voyage – στο βυθό της μουσικής συνταξιδεύουμε». Δευτέρα 1η Ιουλίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και .ώρα 8.30 μ.μ. Οι σαξοφωνίστες Στάθης Μαυρομμάτης, Λευτέρης Πουλιού, Γεωργία Λιονάκη και Μάρκος Καραβάς, κάνουν μουσικά περάσματα από την κλασική μουσική στην τζαζ και τον κινηματογράφο, από τα blues στην ethnic, από το μπαρόκ στον 20οαιώνα.

 

Το σαξόφωνο αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο των κρουστών, του μπάσου, του τραγουδιστή. Μπορεί να μεταμφιεστεί, να αποκτήσει δεκάδες πρόσωπα, να ξαφνιάσει. Όλοι αυτοί οι ρόλοι, όλα αυτά τα παιχνίδια που παίζει αυτό το όργανο, συνθέτουν και αποτελούν το ένα και μοναδικό πρόσωπο του σαξοφώνου. Ένα πρόσωπο όμως, που με ένα μαγικό τρόπο, είναι πάντα αναγνωρίσιμο, αλλά ποτέ δεν είναι το ίδιο!

 

Κατάργηση λιμενικών σταθμών;

 

Ερώτηση για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση λιμενικών σταθμών ανά την Ελλάδα κατέθεσαν Υπουργό Ναυτιλίας δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς. Με διαδικασίες εξπρές, επίκειται εφαρμογή ενός σχεδίου “Καλλικράτη”, με το οποίο επιχειρείται αναδιάρθρωση του Λιμενικού Σώματος, με υποβάθμιση ή και κατάργηση Λιμενικών σταθμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι η απουσία οποιουδήποτε κριτηρίου και αιτιολόγησης για την αναδιάρθρωση, η απουσία διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, η συνακόλουθη μείωση λιμενικών υπαλλήλων, αποτελούν αυθαίρετες μνημονιακές εφαρμογές στα πλαίσια μείωσης του δημόσιου τομέα. Ειδικότερα για την Αρκαδία, η φημολογούμενη υποβάθμιση ή κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών του Παραλίου Άστρους και του Λεωνιδίου, στη συνέχεια κατάργησης πολλών άλλων δημόσιων φορέων και υπηρεσιών, θα είναι καταστροφικές για την καλή λειτουργία των λιμανιών και την ασφάλεια της παραλιακής Κυνουρίας, για τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

 

Για το Δ. Λάγιο

 

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 08.00 το βράδυ, η Χορωδία Τρίπολης, στα πλαίσια της «Ημέρας της Ευρωπαϊκής Μουσικής», παρουσιάζει στο Μουσικόφιλο κοινό της Πόλης και της Ευρύτερης περιοχής, το Αφιέρωμά της, για τον πρόωρα χαμένο Ζακυνθινό, Συνθέτη, Δημήτρη Λάγιο, με 10 ανέκδοτα τραγούδια του σε στίχους του Τριπολίτη Ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.

 

Θα προλογίσουν, ο Ποιητής και Εκδότης του περιοδικού «Λέξη», Αντώνης Φωστιέρης και ο Μουσικοκριτικός, Γιώργος Μονεμβασίτης. Θα απαγγείλει ο Ηθοποιός Λάκης Κομνηνός.

Την ερμηνεία των τραγουδιών θα συνοδεύσει Πιάνο και βιολοντσέλο. Θα τραγουδήσει, και θα διευθύνει το Μικτό τμήμα της Χ.Τ., ο Μιχ. . Γαργαλιώνης. Θα παρευρεθεί η Σύζυγος και η Κόρη του Συνθέτη… Η είσοδος, για το κοινό, θα είναι ελεύθερη…

 

Αλλαγή στέγης

 

Σε αντικατάσταση της στέγης του Πετροπούλειου προχωρά ο δήμος Τρίπολης μετά από φωνές και διαμαρτυρίες πολιτών για την εγκατάλειψή του αφού, όπως φαίνεται, ούτε και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο οποίο έχει παραχωρηθεί, ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση και χρησιμοποίηση Το κτίριο έχει κριθεί διατηρητέο και η αλλαγή της στέγης θα υπακούει στην μελέτη και έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Κατά το δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη, αν το Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δεν το αξιοποιήσει μελετώνται άλλοι τρόποι προς τούτο.

 

Χαμογελάτε

 

Ενώ ένας σκύλος περιφέρεται στη ζούγκλα, μια λεοπάρδαλη κατευθύνεται προς το μέρος του, φανερά πεινασμένη. Πάνω στην τρομάρα του βλέπει κάτι κόκαλα και αρχίζει να τα ροκανίζει με την πλάτη γυρισμένη στην λεοπάρδαλη. Ενώ εκείνη είναι έτοιμη να του χιμήξει, ο σκύλος λέει:

 

– Μμμμ… Πολύ νόστιμη αυτή η λεοπάρδαλη. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν άλλες εδώ τριγύρω…

 

Η λεοπάρδαλη παγώνει και εξαφανίζεται πίσω από τα δέντρα.

 

Ένας πίθηκος, παρακολουθώντας το σκηνικό από το δέντρο, σκέφτεται ότι μπορεί να εξασφαλίσει την εύνοια της λεοπάρδαλης και να γλιτώσει το τομάρι του εξηγώντας της αυτό που είχε συμβεί. Πράγμα που έγινε. Εκείνη, έξαλλη για την κοροϊδία, λέει στον πίθηκο: -Ανέβα στη ράχη μου να δεις από κοντά τι πρόκειται να πάθει ο σκύλος!!

 

Ο σκύλος βλέπει τη λεοπάρδαλη να έρχεται προς το μέρος του με τον πίθηκο καβάλα. Παίρνει αμέσως στροφές και κάθεται με την πλάτη γυρισμένη στους δυο. Όταν αυτοί έχουν πλησιάσει αρκετά, ο σκύλος μουρμουράει: – Που είναι αυτός ο @$#%$ ο πίθηκος; Ποτέ δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ! Τον έστειλα πριν από μισή ώρα να μου φέρει άλλη μια λεοπάρδαλη κι ακόμα να φανεί…

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Ελπίζουμε …”

  1. Οτι του φανει του λωλοστεφανη …

    Η τρικομματικη κυβερνηση βαδισε αρκετα ικανοποιητικα …
    Οδηγησε ομως στην δημιουργια μιας δικομματικης που καλειται να φανει πιο ισχυρη και τα στελεχη της να παραμερισουν το κομματικο οφελος .
    Και αν δεν επιτευχθει αυτο οπως και ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι θα γινει ,δεδομενης της αδυναμιας του καθενος απο εμας να δεχτει συμβουλες απο τον διπλανο του ,το καλυτερο για τον τοπο θα ειναι ,για να συνεχισω τη σκεψη σας ,μια ισχυρη αυτοδυναμη κυβερνηση ,η οποια θα οδηγησει τη χωρα στην εξοδο απο την κριση και στην αναπτυξη …

    Καλα ,διαβαζετε τι γραφετε αφου τελειωσετε ;;;

    Ξερετε τι μου θυμιζει αυτο ;
    Τη δημιουργια μιας πενταμελους επιτροπης απο τρια ατομα …
    Και επισης μου υπενθυμιζει οτι σαν λαος ειμαστε ανικανοι να συνεργαστουμε και να συναινεσουμε για το καλο της χωρας !!!

    Ολα για τη παρτη μας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *