Παραιτήθηκε ο Παπαγεωργόπουλος. Νέος διοικητής ΕΟΠΥΥ ο Δημήτρης Κοντός

παπαγεωργόπουλος Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος από τη θέση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε πριν λίγο η κυβέρνηση. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κοντός, μέχρι τώρα Διοικητής του ΟΓΑ.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, νέος διοικητής του ΟΓΑ αναλαμβάνει ο Ξενοφών Βεργίνης.

Ο ΕΟΠΥΥ είναι και ο “πονοκέφαλος” του νέου Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη καθώς η μαύρη τρύπα του Οργανισμού μεγαλώνει καθημερινά. Εκτιμάται ότι το 2013 θα κλείσει το έτος με έλλειμμα που φτάνει τα 1,2 δισ. ευρώ.Τα χρήματα που έχει αποδώσει ως τώρα ο ΕΟΠΥΥ στα Νοσοκομεία είναι μόλις 30 εκατ. ευρώ από τα 720 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να έχει ήδη δώσει.

Την ίδια στιγμή, η επιχορήγηση των Νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έχει σχεδόν εξαντληθεί και ο κίνδυνος να μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς φάρμακα και αναλώσιμα υλικά μέσα στον Αύγουστο είναι πλέον ορατός.

Η πρώτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με κυρίαρχο θέμα τον ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε ήδη το απόγευμα της Τρίτης μετά τις τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα του κουρέματος των δαπανών ειδικά στον ΕΟΠΥΥ που παρουσιάζει για το 2013 μαύρη τρύπα 1,2 δις ευρώ. Μια τρύπα που θα πρέπει να περιορισθεί άμεσα με εντολή τρόικας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *