Έρχονται μέτρα εξπρές σε ΕΟΠΥΥ- Νοσοκομεία! Τι έγινε στην πρώτη σύσκεψη στου Μαξίμου

Σε άμεσα μέτρα αναμένεται να προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε ΕΟΠΥΥ και νοσοκeopyyομεία καθώς οι εντολές που έλαβε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό ήταν «τρέξτε την Υγεία».

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πριν καλά καλά αναλάβουν τα καθήκοντά τους ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αντώνης Μπέζας και η Ζέτα Μακρή πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα για τη συγκράτηση των δαπανών στην Υγεία. Άλλωστε η πρώτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με κυρίαρχο θέμα τον ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε ήδη το απόγευμα της Τρίτης μετά τις τελετές παράδοσης-παραλαβής. Στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα του κουρέματος των δαπανών ειδικά στον ΕΟΠΥΥ που παρουσιάζει για το 2013 μαύρη τρύπα 1,2 δις ευρώ. Μια τρύπα που θα πρέπει να περιορισθεί άμεσα με εντολή τρόικας.

Ήδη με βάση τους σχεδιασμούς της προηγούμενης ηγεσίας θα πρέπει άμεσα να μπει πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις που παρουσιάζουν υπέρβαση κατά τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν διαγνωστικά πρωτόκολλα βάση των οποίων κάθε εξέταση θα γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με ειδικά μηχανήματα που θα καθορίζονται. Αντίστοιχες θα είναι και οι αποζημιώσεις που θα δίνονται σε ασφαλισμένους και διαγνωστικά κέντρα.

 

Επίσης προετοιμάζονται νέοι κανόνες στις νοσηλείες στα ιδιωτικά νοσοκομεία καθώς θα επανεξετασθούν τα τιμολόγια στον ιδιωτικό τομέα. Ψαλίδι αναμένεται να πέσει και στις φυσικοθεραπείες έστω κι αν το κονδύλι που διατίθεται δεν αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για τον ΕΟΠΥΥ.

‘Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Μπέζας που αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ, σχεδιάζουν ήδη τα πρώτα μέτρα κουρέματος τα οποία θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

http://iatropedia.gr/articles/read/4396

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *