170.000 μετανάστες τον χρόνο θα υποδέχεται η Αυστραλία!

«Εισιτήριο» για την (πολυπόθητη) είσοδο στην αγορά εργασίας θα «μοιράσει», σε έναν μήνα, το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας σε Ελληνες εξειδικευμένους εργαζομένους… πληγέντες της οικονομικής κρίσης, από ηλεκτρολόγους και μηχανικούς αυτοκινήτων έως οικοδόμους. Υστερα από σχετική εισήγηση της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης, το «ραντεβού» Αυστραλιανών εργοδοτών και Ελλήνων (υποψηφίων) εργαζομένων ορίστηκε και επισήμως για το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχη ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα επαγγελματικής μετανάστευσης θα γίνει στο Βερολίνο (6 Οκτωβρίου) για τους Γερμανούς που αναζητούν ένα… γραφείο στη μακρινή ήπειρο. Σύμφωνα με το υφιστάμενο πρόγραμμα μετανάστευσης, που αφορά είτε οικογενειακή επανένωση είτε εξειδικευμένη εργασία, η «πόρτα» της Αυστραλίας ανοίγει για πάνω από 170.000 νέους μετανάστες τον χρόνο.

Πάντως οι διοργανωτές εξακολουθούν να κρατούν μυστικά το «πού» και το «πότε» (ώρα) της εκδήλωσης, που αναμένεται να αποκαλυφθούν στα τέλη του Σεπτεμβρίου μόνο σε όσους συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση ενδιαφέροντος και οι οποίοι πρέπει να μιλούν καλά αγγλικά και να είναι κάτω των 50 ετών. Η εγγραφή για συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται στον ιστότοπο www.skills-australia-needs.com ενώ γενικότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης (www.immi.gov.au/skillexpos/). Συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική φόρμα ο ενδιαφερόμενος… για μια νέα ζωή στη χώρα των καγκουρό πρέπει να συμπληρώσει τόσο τα στοιχεία ταυτότητας όσο και ένα αναλυτικό βιογραφικό (ειδικότητα, εργασιακή κατάσταση κ.ά.), ενώ όλες οι λεπτομέρειες για τη διημερίδα θα σταλούν στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.

Στόχος είναι να βρεθούν στην Αθήνα όσο το δυνατόν περισσότεροι εργοδότες ή εκπρόσωποί τους προκειμένου να πληροφορήσουν αναλυτικά τους Ελληνες για τις προοπτικές του εκάστοτε επαγγέλματος, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να… δώσουν τα χέρια επιτόπου με τους νέους υπαλλήλους τους!

Στο μεταξύ ειδικευμένοι εργάτες για οικοδομές, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί αυτοκινήτων και διάφορες ειδικότητες από τον χώρο της Υγείας είναι τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα, και άρα στην κορυφή της λίστας με συνολικά 183 δουλειές με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας της Αυστραλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δημιουργηθεί και ειδικό αρχείο όπου θα «φακελώνονται» οι ενδιαφερόμενοι να εργαστούν στην Αυστραλία και μόλις παρουσιαστεί ζήτηση για το επάγγελμά τους θα ενημερώνονται άμεσα.

«Επιθυμούμε να προσελκύσουμε εργαζομένους που θα φέρουν στη χώρα πολύτιμες δεξιότητες και θα ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. Οι ημερίδες στην Αθήνα και στο Βερολίνο θα γίνουν προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τη βίζα εργασίας και για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Αυστραλία» όπως τονίζουν εκπρόσωποι του υπουργείου Μετανάστευσης. Σημειώνεται ότι η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα δεν είναι αρμόδια για την αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψήφιων εργαζομένων.

Ελένη Ευαγγελοδήμου

http://www.dimokratianews.gr/content/2213/170000-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1

7 thoughts to “170.000 μετανάστες τον χρόνο θα υποδέχεται η Αυστραλία!”

  1. δηλαδη ο συζυγος μου που ειναι ανεργος με 3 μωρα παιδια παιδια δεν μπορει να κανει αιτηση επειδη δεν ξερει αγγλικα ε;

  2. Έφη, κάντε την αίτηση και στο τελος που έχει να επιλέξεις το επιπεδο των αγγλικών που ξερει ο συζυγος, βάλε το τελευταίο, που είναι το βασικό.
    Στο επίπεδο αυτό σημειώνει ότι μπορεις να μην ξέρεις ή να μην μιλάς καλά, ή να μην γράφεις καλά αγγλικά. Κάνε την αίτηση, κιαν είναι να πατε εκεί σίγουρα θα μάθει και την γλώσσα.
    Είναι το λιγότερο. Φτιάξτε την αίτηση. Καλή τύχη.

  3. μια ερώτηση!που μπορούμε να στείλουμε βιογραφικό για εργασία στην αυστραλία?και κάτι ακόμα πρέπει να το γράψουμε στα αγγλικά?

  4. kalhspera sas…na sas rwthsw kati….se poion tha prepei na apotanthw gia na enhmerwthw plhrws gia ergasia sthn aystralia….exontas ena paidi 6 xronwn…kai alles polles erwthseis pou exw etsi wste na dw kata poso mporei na ginoun ola ayta…??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *