Γ. Πατούλης. Διέξοδος και ελπίδα για το αύριο οι διαχρονικές αξίες της Ελλάδας

Ένα έθarthro_Patouliνος με εδραιωμένες τις ελληνοχριστιανικές αξίες, με αγάπη στην πατρίδα και τον πολιτισμό της, προβάλλει ξανά σήμερα ως κοινό όραμα όλων των σιωπηλών Ελλήνων που καιρό τώρα βιώνουν τη λέξη θυσία σε κάθε βήμα της καθημερινότητάς τους.

Γερά θεμέλια προς την κατεύθυνση προσπαθεί να θέσει ο Πρωθυπουργός της χώρας, με τη σημερινή κυβερνητική πολιτική, μέσα από πράξεις πολιτικής ευθύνης και ευθιξίας, τα αποτελέσματα των οποίων άρχισαν ήδη να φαίνονται.

Με πυξίδα τη Δημοκρατία, με εμπιστοσύνη στο κυβερνητικό έργο, με τη δική μας συμμετοχή στη θυσία και την πίστη μας στις διαχρονικές αξίες του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε στην πραγματική διέξοδο από την κρίση και να αντιταχθούμε στις σκοτεινές δυνάμεις που επιβουλεύονται την αδυναμία των αδυνάτων για να μας αποκόψουν από την Ευρώπη. Αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις που χρόνια τώρα κάνουν τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών ισχυρότερα, και την Ιστορία του Ελληνικού Λαού φτωχότερη.

 

Στην απειλή αυτή, οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση.

 

Η Δημοκρατία στη χώρα μας και η Ορθοδοξία δεν έχουν ανάγκη από τους «Δημαγωγούς Προστάτες» του Λαϊκισμού και της Αναρχίας. Αιώνες τώρα, η Ελλάδα γράφει κάθε μέρα την Ιστορία της, παράγει κάθε μέρα την Παράδοση και τον Πολιτισμό της. Η Ελλάδα έχει Έλληνες υπερήφανους και δημιουργικούς, Έλληνες που διαπρέπουν παντού στο παγκόσμιο στερέωμα, όπου και αν βρεθούν.

 

Μέσα από κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία, ο Πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι μια ισχυρή κυβέρνηση, με άξιους πολιτικούς και άξιες πολιτικές, έχει και μπορεί να παρουσιάσει τα κατάλληλα εκείνα μοντέλα διοίκησης που εδραιώνουν την Υγεία, την Παιδεία, την Αυτοδιοίκηση αλλά και την Εξωτερική Πολιτική σε ένα ευρωπαϊκό προσανατολισμό ανάπτυξης και εθνικής δημιουργίας.

 

Η πολιτική αυτή πρέπει να είναι εθνική και να ασκείται από πολιτικούς που σέβονται τον πολίτη.

 

Η πολιτική αυτή μπορεί να σώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες από τυχόν επικίνδυνους καιροσκόπους άνομων και άγνωστων συμφερόντων, που καιροφυλακτούν να χειραγωγήσουν τον πολίτη, την πολιτεία και την πολιτική.

 

Αυτοσχέδιες πολιτικές , που δεν εφαρμόζονται σε κανένα κράτος, αποτελούν ακάλυπτες επιταγές που εξαπατούν τους πολίτες με απατηλά όνειρα σε μια πολιτική και πολιτισμική οπισθοδρόμηση και υποβάθμιση.

 

Τέσσερις μεγάλοι εχθροί απειλούν τις Αξίες μας, την Ιστορία μας, την Εθνική μας ταυτότητα: Οι Λαϊκιστές, οι Ψεύτες, οι Κλέφτες και οι Τεμπέληδες.

 

Εξ αιτίας όλων αυτών, τον τελευταίο καιρό, ο λαός μας κλήθηκε να υποστεί μεγάλες θυσίες και καθημερινές δυσκολίες μιας οικονομικής κρίσης που γιγαντώθηκε, και στην απέλπιδα προσπάθεια της επιβίωσης, μετατράπηκε σε ανθρωπιστική και πολλές φορές ανθρωποκτονική.

 

Σε αυτή την πορεία , όλο το αξιακό μας σύστημα κλυδωνίστηκε. Όμως, σήμερα γνωρίζουμε ότι η θυσία του καθενός μας αξίζε…αξίζει. Γιατί ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να δείξει το δρόμο στις αξίες μιας Ελλάδας όπως την ονειρευτήκαμε, αλλά δε τη ζήσαμε.

 

Σε αυτό το δρόμο, δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σε αυτό το δρόμο, δεν υπάρχουν οι παχυλοί μισθοί των ολίγων και η πείνα των πολλών.

 

Το φαινόμενο, κάποιοι να κερδίζουν χιλιάδες ευρώ το μήνα από το Δημόσιο, και κάποιοι άλλοι καταξιωμένοι επιστήμονες, να είναι άνεργοι και να τρώνε από τα συσσίτια, δείχνει μια κοινωνία ανισότητας και αδικίας που δεν αρμόζει, ούτε ανθρωπιστικά ούτε συνταγματικά, στη Δημοκρατία της διαχρονικής Ελλάδας.

 

Η πατρίδα μας, η χώρα αυτή με τις τόσες ομορφιές, μπορεί να μεταμορφωθεί σε διεθνή κοιτίδα τουρισμού και πολιτισμού, μέσα από την αξιοποίηση της κάθε γωνιάς της, τον ιατρικό τουρισμό και τη δημιουργία ενός Εθνικού Πανεπιστημίου Τουρισμού.

 

Σε όποιο μέρος και αν κατοικεί ο κάθε πολίτης, ο συνοριοφύλακας, ο αγρότης, ο ναυτικός, πρέπει να μπορεί να βρίσκει την υγειά του μέσα από έναν Εθνικό Υγειονομικό Επανασχεδιασμό Ισότιμης Κάλυψης σε όλη την Ελλάδα.

 

Είναι καιρός λοιπόν, τώρα και στην Ελλάδα, να δομήσουμε ένα Αξιακό Σύστημα μέσα από την επιχειρηματικότητα, τον ελεύθερο ανταγωνισμό , την πρόνοια και την κοινωνική προσφορά.

 

Η αδράνεια και το αίσθημα ότι «όλοι φταίνε για όλα και εγώ δε φταίω για τίποτε» γαλούχησε στρεβλά μια γενιά Νεοελλήνων που ανέδειξε ως lifestyle την απραξία, την αδιαφορία, την κλοπή και τη μαζική βία. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και σ αυτή την αλλαγή, ευθύνη έχουμε όλοι.

 

Έχουμε όλοι μία πολιτειακή, πολιτική και κοινωνική συνευθύνη για τις Αρχές που θα επαναπροσδιορίσουμε στα παιδιά μας. Έχουμε όλοι τη συνευθύνη να αναδείξουμε τους Άξιους και τις Αξίες που θα τιμήσουν την Ελλάδα και δε θα την προδίδουν πια , αυτούς που θα την εκπροσωπήσουν στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα επάξια με λεβεντιά.

 

Τότε θα δούμε το μαύρο παρόν να σβήνεται και το μέλλον να διαγράφεται ξανά ελπιδοφόρο, δίκαιο και κυρίως…εθνικό.

4 thoughts to “Γ. Πατούλης. Διέξοδος και ελπίδα για το αύριο οι διαχρονικές αξίες της Ελλάδας”

  1. O Πρωθυπουργος αυτο ,ο Πρωθυπουργος εκεινο ,που θα παει θα την παρεις τη θεσουλα …

    Ετσι γραφει την ιστορια του καθε μερα ο Ελληνικος λαος ,ε ;
    Αυτη την παραδοση προωθει καθημερινα ο λαος ,προεδρε ;
    Την παραδοση της ανυπακοης ,της ασυδοσιας ,της ψευτομαγκιας και της καταπατησης των δικαιωματων του συνανθρωπου ;
    Αυτες ειναι οι αρχες του Ελληνοχριστιανικου πολιτισμου ;;;
    Οι τέσσερις μεγάλοι εχθροί που απειλούν τις αξίες μας, την Ιστορία μας, την Εθνική μας ταυτότητα οι λαϊκιστές, οι ψεύτες, οι κλέφτες και οι τεμπέληδες ειναι ο κανονας σ’ αυτη την αρρωστη χωρα !
    Ειναι αυτοι ακριβως που επιβιωνουν τοσους αιωνες και που ,οπως δειχνουν τα πραγματα ,θα συνεχισουν ακαθεκτοι για πολλους ακομα .
    Δεν καταλαβες ακομη ,προεδρε , οτι η “κριση” δεν ειναι οικονομικη αλλα ειναι κριση αξιων και ειναι αποτελεσμα της νοοτροπιας που εχουμε σαν λαος .
    ” Διαπρεπουν οι Ελληνες στο εξωτερικο ” !
    Ναι .Οπως διαπρεπουν και οι Μεξικανοι ,οι Ρουμανοι ,οι Φιλλιπινεζοι ,οι Νιγηριανοι και οι Ουγγροι οταν βρισκονται σε κοινωνιες οπου και εφαρμοζονται οι νομοι και υπαρχει ενα συστημα αξιων που ανταμοιβει τον καλυτερο !!!
    Οσο για τις μεγαλουργιες των Ελληνων ανα τον κοσμο και το οτι διαπρεπουν ας μην ειμαστε τοσο υπερηφανοι .
    Το καταφερνουν γιατι καταφερνουν να ξεφυγουν απο το αρρωστο κλιμα που επικρατει στην Ελλαδα ,ακολουθωντας κανονες και νομους που ,δυστυχως για εμας ,ισχυουν και εφαρμοζονται στις χωρες οπου και διαπρεπουν !

    Αυτα ακριβως που πρεπει να αλλαξουμε και οχι μονο δεν τα βλεπουμε αλλα ουτε καν περναν απο το νου μας !
    Και αυτος ο Πρωθυπουργος που τοσα σοφα κανει τωρα που ηταν τοσα χρονια ,οταν εβαζε κι’ αυτος το λιθαρακι σε αυτο το ανομο και χωρις αξιες κατασκευασμα !;!;!

    Αλλα ,ειπαμε ,η θεσουλα πρωτα …

  2. Να και οι διαχρονικες σου αξιες ,Προεδρε :

    http://www.iefimerida.gr/news/111889/απίστευτο-γονιός-ξυλοκόπησε-και-τραυμάτισε-καθηγήτρια-επειδή-«έκοψε»-το-γιο-του-στις-εξε

    Μια κοινωνια που δεν παραδεχεται οτι σφαλλει και εχει ελαττωματα .
    Γονεις που δεν θελουν να παραδεχθουν οτι οι κανακαρηδες τους δεν ειναι και τοσο τελειοι ,οπως και οι ιδιοι ( τρομαρα τους )…Ειναι αυτοι ιδιοι που πανε και μουτζωνουν στο συνταγμα αντι να βαλουν το μυαλο τους να σκεφτει τι στο καλο κανουν λαθος τοσες δεκαετιες !
    Ενα εκπαιδευτικο συστημα που αδυνατει να ξεχωρισει τον καλο απο τον καλυτερο ,ισοπεδωνοντας ετσι τα παντα !!! Παραγει ημιμαθεις και υπερφυαλους πολιτες που αδυνατουν να αναγνωρισουν τις αδυναμιες τους ωστε να τις βελτιωσουν και διαιωνιζει ,ετσι , το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ελαττωμα του νεοελληνα ,το γνωστο : ” ξερεις ποιος ειμ’ εγω ,ρε ;;; ” !!!

    Πως να αλλαξεις μια κοινωνια προς το καλυτερο αν δεν την μορφωσεις και δεν την μαθεις να αναγνωριζει τα λαθη της και να προσπαθει να τα διορθωσει ;;;

    Οσες κυβερνησεις να ερθουν και να παρελθουν αν το μυαλο μας παραμεινει το ιδιο στραφι θα πανε …

  3. Οτι ο κος Πατούλης ασκεί προσωπική πολιτική στον ΙΣΑ Αθήνας αποβλέποντας σε υψηλότερες πολιτικές θέσεις είναι πασιφανές.Το ότι αβάνταρε πολιτικά αποτυχημένους κυβερνητικούς παράγοντες του κόμματος που ανήκει (Λυκουρέντζο,Σιαλμά) ενώ στόλιζε κατα συρροήν την κα Σκοπούλη και αυτό γνωστό.
    Το να φθάσει όμως να ταυτίζει την ελληνική και συνάμα(πολύ σωστά) ορθόξοξη παράδοσή μας που είναι πηγές ελευθερίας,φιλανθρωπίας και ανθρωπισμού με την εγκληματική κλίκα του φερόμενου ως Ελληνα πρωθυπουργού που ξεπουλάει την χώρα στους ξένους ,ε αυτό πάει πολύ!!!

  4. Τι να κανει ο ανθρωπος ,Κωστη ;

    Αυτο ειναι το συστημα αξιων που ανεχομαστε σ’ αυτη τη χωρα .
    Οποιος ασχολειται με τα συνδικαλιστικα ,τα προεδριλικια και ολες αυτες τις αηδιες καταλαμβανει τα ποστα .Και οι υπολοιποι εξαναγκαζονται να ακολουθησουν το δρομο του φυλαρουχα με σκοπο να ενταχθουν καποια στιγμη σε αυτο .
    Και οποιος υποστηριξει το αντιθετο ,ονομαζεται αυτοματα γραφικος ,ανοητος και δεν ξερω τι αλλο …
    Και δεν ειναι τυχαιο που συμβαινει αυτο .Η μαζα πρεπει να ελεγχεται και να καθοδηγειται ,αλλιως το ‘χασαν το παιχνιδι …
    Ποσους ειδες να διαμαρτυρηθουν και να βγουν στους δρομους οταν γινονταν τα αισχη στην Παιδεια ,την Υγεια και αλλους κρισιμους τομεις ;;;
    Μολις τους εκλεισαν το χαζοκουτι ,μιλιουνια μαζευτηκαν στο ραδιομεγαρο …

    Τωρα το κατα ποσο ακολουθουμε την Ελληνορθοδοξη παραδοση που οντως ειναι πηγη ανθρωπισμου και φιλανθρωπιας ( ελευθεριας ; – χμμμμ ),θα μου επιτρεψεις να εχω αρκετες αμφιβολιες .

    Παντως για ενα πραγμα δεν πρεπει να ανησυχουμε .
    Για το ξεπουλημα της χωρας .
    Αυτο εχει συμβει προ πολλου και απο τους ιδιους συντελεστες ,ενω εμεις κοιμομασταν ησυχοι και πιστευαμε οτι ειμαστε καποιοι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *